Dodaj do ulubionych

Pończochy?

14.06.06, 11:15
Właśnie trafiłam na dyskusje na temat gołych nog w pracy, jeśli nie gołe, to
co w lecie? Pończochy? A jesli pończochy to jakie nosicie ??
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Pończochy? 14.06.06, 11:30
      Nie lubie ponczoch, bo sie odznaczaja na moich dosyc masywnych udach i nieladnie
      to wyglada. Dlatego jesli juz musze to tylko rajstopy. Na szczescie nie musze, w
      moim zawodzie ludzie sa niereformowalni i kazdy lazi jak chce, a w wiekszosci
      wypadkow nawet bardzo niechlujnie. Ja preferuje ladny luz :-) I oczywiscie
      sandalki na gole stopy :-)
    • garraretka Samonośne. 14.06.06, 11:41

• trzydziestka_plus Re: Pończochy? 14.06.06, 12:15
      tak , tak :)) latem chodzę w pończochach....zresztą lubię pończochy i jedynie
      kiedy jest zimno zakładam rajstopy
      no cóż do pracy zawsze chodzę w butach z zakrytymi palcami....sandałki
      popołudniu :) i na plażę
      • merlinek1 Re: Pończochy? 14.06.06, 12:26
        Ale jakie nosisz pończochy? Jakies samonośne czy klasyczne?
        • trzydziestka_plus Re: Pończochy? 14.06.06, 12:54
          samonośne...kiedyś próbowałam klasycznych, ale dla mnie to była porażka w 3
          aktach :))))
          • merlinek1 Re: Pończochy? 14.06.06, 13:37
            a preferujesz jakąś firmę?? Bo ja dawno temu probowalam, ale strasznie mi
            opadały
            • margot452 Re: Pończochy? 14.06.06, 13:58
              Dobre są z firmy Glamour, i mają ładną kolorystykę, takie naturalne odcienie.
    • surii Re: Pończochy? 14.06.06, 13:40
      Ja kupuje pończochy samonośne z gatty, nigdy się nie zsuwają:) pozdr.
    • marghot Re: Pończochy? 14.06.06, 14:03
      to zalezy od instytucji, firmy w której się pracuje.
      W mojej poprzedniej pracy nawet przez myśl mi nie przeszło pokazać się latem z
      gołymi nogami, czy w butach bez palców...Nosiłam wówczas latem pończochy raczje
      do paska, bo zdrowsze dla nóg
      teraz mam luźną atmosferę, brak niezapowiedzianych kontaktów z klientami, więc
      strój dowolny górą :)
      • trawiasta Re: Pończochy? 14.06.06, 19:03
        Doradzam samonośne, ale tylko jeśli nie masz tendencji do żylaków.
        • jo-asiunka Re: Pończochy? 14.06.06, 21:24
          ja też polecam samonośne, gatta się nie zsuwa i nie robią się balerony czy inne
          szynki. W innych wyglądałam okropnie.
          • paulina.galli Re: Pończochy? 14.06.06, 21:56
            Gatta zdecydowanie nie - wałkuja sie, słabej jakosci, nie oplatają ładnie nogi
            i źle przylegaja... sa szorstkie i niemile w dotyku :(

Ja z tych normalnych cenowo (ok 28-30 zł) najbardziej lubie ELLEDUE
            nie sa matowe (jak Gatta) ani (na szczescie ;) błyszczace, tylko maja taki
            delikatny velvetowy (satynowy) połysk , po nalozeniu na noge - jedwabiscie
            gładkie .
            Samonosne oczywiscie (takich z pasem nigdy nie probowałam - chyba jednak dosyc
            niewygodnie ;))

Raz czy dwa kupilam takie z troche wyzszej polki (nie pamietam nazwy cos
            podobnego do : "Borgia" - cena ok 60-70 zł - moim zdaniem nie warto - a
            poniewaz i tak poszły oczka w blyskawicznym tempie twierdze ze nie sa
            szczegolnie wytrzymałe)

• lida82 Re: Pończochy? 14.06.06, 22:28
      ja nosze od lat ponczochy next sa super
    • katarynka1983 Re: Pończochy? 15.06.06, 12:01
      a co począć przy masywnych udach i długich nogach?
      kupowałam pończochy w rozmiare 4, na długość ok, ale obrzydliwie układają i
      obciskają się na udach, robią się wałeczki :-(
    • nessie-jp Re: Pończochy? 15.06.06, 14:23
      Ja ostatnio nabyłam pończochy. Wcale nie chciały się trzymać na nodze, więc już
      miałam lecieć z pyskiem do sklepu że mi bubla sprzedali, kiedy mój ojciec(!)
      powiedział, "Ale wiesz, tu jest napisane pończochy do paska, one same nie będą
      się trzymać..." Umarłam ze śmiechu :) Rzeczywiście nie przyszło mi go głowy
      sprawdzić, co kupuję
    • zlakobieta Re: Pończochy? 15.06.06, 17:05
      Bardzo lubię nosić pończochy i wypróbowałam juz wiele rodzajów. Bezwzględnie
      najlepsze są te firmy Levante. Dobrze się trzymają i w żaden sposób nie
      uciskają uda (nie ma efektu serdelka ;). Kupuje te z szeroką koronką. Są piękne
      i trwałe. Zdecydowanie polecam, chociaż nie we wszystkich sklepach można je
      dostać, to na pewno warto poszukać.
      • jade.fox Re: Pończochy? 15.06.06, 19:10
        Też od niedawna noszę pończochy samonośne, są o wiele lepsze niż rajstopy
        szczególnie w upalne dni, w pracy obowiązkowo musze mieć rajstopy. Pierwsze
        pończochy kupiłam z Gatty, 2 pary, ale po 2 założeniach poszło oczko.
        Pończochy mają te zaletę że jak jedne się porwą to można dokupić kolejna
        identyczną parę i dalej nosić, a rajstopy są już do wyrzucenia.

Kto mi poleci jakieś trwałe i wytrzymałe pończochy?
        Zła Kobieto powiedz gdzie kupujesz te Levante, może gdzieś w Warszawie? i ile
        kosztują?
        • zlakobieta Re: Pończochy? 15.06.06, 20:06
          Nie mieszkam niestety w Wawie.
          Cena powinna się zmieścić w 50 zł. Zależy od sklepu. Zapytaj w takich, które
          specjalizują się w skarpetkowo-rajstopowym asortymencie. Powinni mieć.
          • zulugo Re: Pończochy? 16.06.06, 10:26
            Poeca,m glamoura - z tanszych niezła jest Veneziana - sa długie, nie opinaja a
            nie mam chuzistych ud no i co najwazniejsze bardzo duzy wybór różnych gum
            obciskających od skromnych prostych pasków bo szerokie koronki - kolorów tez
            spory wybór...ja kupuję w Galerii Centrum asle widziałam też w innych
            miejscach...
            • justynnka Re: Pończochy? 16.06.06, 11:00
              nie uznaję rajstop:) noszę pończochy samonoścne glamour'a. dla mnie powinny być
              ciut dłuższe ale pozatym - bardzo fajne,dobrze sie trzymają,silikonowy pasek
              nie podraznia skóry,duzy wybór kolorków,lekki połysk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka