merlinek1 14.06.06, 11:15 Właśnie trafiłam na dyskusje na temat gołych nog w pracy, jeśli nie gołe, to co w lecie? Pończochy? A jesli pończochy to jakie nosicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: Pończochy? 14.06.06, 11:30 Nie lubie ponczoch, bo sie odznaczaja na moich dosyc masywnych udach i nieladnie to wyglada. Dlatego jesli juz musze to tylko rajstopy. Na szczescie nie musze, w moim zawodzie ludzie sa niereformowalni i kazdy lazi jak chce, a w wiekszosci wypadkow nawet bardzo niechlujnie. Ja preferuje ladny luz :-) I oczywiscie sandalki na gole stopy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestka_plus Re: Pończochy? 14.06.06, 12:15 tak , tak :)) latem chodzę w pończochach....zresztą lubię pończochy i jedynie kiedy jest zimno zakładam rajstopy no cóż do pracy zawsze chodzę w butach z zakrytymi palcami....sandałki popołudniu :) i na plażę Odpowiedz Link Zgłoś
merlinek1 Re: Pończochy? 14.06.06, 12:26 Ale jakie nosisz pończochy? Jakies samonośne czy klasyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestka_plus Re: Pończochy? 14.06.06, 12:54 samonośne...kiedyś próbowałam klasycznych, ale dla mnie to była porażka w 3 aktach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
merlinek1 Re: Pończochy? 14.06.06, 13:37 a preferujesz jakąś firmę?? Bo ja dawno temu probowalam, ale strasznie mi opadały Odpowiedz Link Zgłoś
margot452 Re: Pończochy? 14.06.06, 13:58 Dobre są z firmy Glamour, i mają ładną kolorystykę, takie naturalne odcienie. Odpowiedz Link Zgłoś
surii Re: Pończochy? 14.06.06, 13:40 Ja kupuje pończochy samonośne z gatty, nigdy się nie zsuwają:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Pończochy? 14.06.06, 14:03 to zalezy od instytucji, firmy w której się pracuje. W mojej poprzedniej pracy nawet przez myśl mi nie przeszło pokazać się latem z gołymi nogami, czy w butach bez palców...Nosiłam wówczas latem pończochy raczje do paska, bo zdrowsze dla nóg teraz mam luźną atmosferę, brak niezapowiedzianych kontaktów z klientami, więc strój dowolny górą :) Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: Pończochy? 14.06.06, 19:03 Doradzam samonośne, ale tylko jeśli nie masz tendencji do żylaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Pończochy? 14.06.06, 21:24 ja też polecam samonośne, gatta się nie zsuwa i nie robią się balerony czy inne szynki. W innych wyglądałam okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Pończochy? 14.06.06, 21:56 Gatta zdecydowanie nie - wałkuja sie, słabej jakosci, nie oplatają ładnie nogi i źle przylegaja... sa szorstkie i niemile w dotyku :( Ja z tych normalnych cenowo (ok 28-30 zł) najbardziej lubie ELLEDUE nie sa matowe (jak Gatta) ani (na szczescie ;) błyszczace, tylko maja taki delikatny velvetowy (satynowy) połysk , po nalozeniu na noge - jedwabiscie gładkie . Samonosne oczywiscie (takich z pasem nigdy nie probowałam - chyba jednak dosyc niewygodnie ;)) Raz czy dwa kupilam takie z troche wyzszej polki (nie pamietam nazwy cos podobnego do : "Borgia" - cena ok 60-70 zł - moim zdaniem nie warto - a poniewaz i tak poszły oczka w blyskawicznym tempie twierdze ze nie sa szczegolnie wytrzymałe) Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka1983 Re: Pończochy? 15.06.06, 12:01 a co począć przy masywnych udach i długich nogach? kupowałam pończochy w rozmiare 4, na długość ok, ale obrzydliwie układają i obciskają się na udach, robią się wałeczki :-( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pończochy? 15.06.06, 14:23 Ja ostatnio nabyłam pończochy. Wcale nie chciały się trzymać na nodze, więc już miałam lecieć z pyskiem do sklepu że mi bubla sprzedali, kiedy mój ojciec(!) powiedział, "Ale wiesz, tu jest napisane pończochy do paska, one same nie będą się trzymać..." Umarłam ze śmiechu :) Rzeczywiście nie przyszło mi go głowy sprawdzić, co kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Pończochy? 15.06.06, 17:05 Bardzo lubię nosić pończochy i wypróbowałam juz wiele rodzajów. Bezwzględnie najlepsze są te firmy Levante. Dobrze się trzymają i w żaden sposób nie uciskają uda (nie ma efektu serdelka ;). Kupuje te z szeroką koronką. Są piękne i trwałe. Zdecydowanie polecam, chociaż nie we wszystkich sklepach można je dostać, to na pewno warto poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Pończochy? 15.06.06, 19:10 Też od niedawna noszę pończochy samonośne, są o wiele lepsze niż rajstopy szczególnie w upalne dni, w pracy obowiązkowo musze mieć rajstopy. Pierwsze pończochy kupiłam z Gatty, 2 pary, ale po 2 założeniach poszło oczko. Pończochy mają te zaletę że jak jedne się porwą to można dokupić kolejna identyczną parę i dalej nosić, a rajstopy są już do wyrzucenia. Kto mi poleci jakieś trwałe i wytrzymałe pończochy? Zła Kobieto powiedz gdzie kupujesz te Levante, może gdzieś w Warszawie? i ile kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Pończochy? 15.06.06, 20:06 Nie mieszkam niestety w Wawie. Cena powinna się zmieścić w 50 zł. Zależy od sklepu. Zapytaj w takich, które specjalizują się w skarpetkowo-rajstopowym asortymencie. Powinni mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zulugo Re: Pończochy? 16.06.06, 10:26 Poeca,m glamoura - z tanszych niezła jest Veneziana - sa długie, nie opinaja a nie mam chuzistych ud no i co najwazniejsze bardzo duzy wybór różnych gum obciskających od skromnych prostych pasków bo szerokie koronki - kolorów tez spory wybór...ja kupuję w Galerii Centrum asle widziałam też w innych miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Pończochy? 16.06.06, 11:00 nie uznaję rajstop:) noszę pończochy samonoścne glamour'a. dla mnie powinny być ciut dłuższe ale pozatym - bardzo fajne,dobrze sie trzymają,silikonowy pasek nie podraznia skóry,duzy wybór kolorków,lekki połysk. Odpowiedz Link Zgłoś