helga22 16.06.06, 09:34 Mam tłustą skóre i zaskórniki. Słyszałam, że można stosować na twarz mleczko do ciała Avene z filtrem 50 +. CZy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: mleczko Avene 16.06.06, 10:53 można. ale większość filtrów Avene nie nadaje się imho do tłustej cery - ja mam cerę mieszaną i ich nie toleruję. są lepiące, tłuste, twarz się po nich świeci, zapychają pory... Odpowiedz Link Zgłoś
owcazbombowca Re: mleczko Avene 16.06.06, 11:01 Ja mam mieszaną cerę, trochę zaskórników i stosuję to mleczko na twarz już bardzo długo. Najlepiej załatw sobie kilka próbek tego mleczka i sprawdź na własnej skórze czy będzie Ci pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: mleczko Avene 16.06.06, 22:37 ok w takim razie jaki polecasz krem z filtrem dla tłustej skóry? Mam 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: mleczko Avene 17.06.06, 17:58 fluidy Biodermy, Vichy, La Roche Posay (wszystkie SPF 50+), lekka jest też nowa wersja kremu Biodermy SPF 50+. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: mleczko Avene 16.06.06, 11:36 uzywałam go- i mimo że jest nieanjgorsze to polecałabym zdecydowanie bardziej analogiczne mleczko Biodermy-jest smietankowe jakby, ale prawie wcale nietłuste- naturalnie w porównaniu:) aha i duzo łagodniejsze jeśli skóra jest przypadkiem zmasakrowana jakimś kwasem czy lekiem. Nie próbowałam ale same dobre opinie zdaje sie ma spray Avene z dzieciaczkiem-jak przypuszczam jest bezzapachowy i nie szczypie jak "dorosła" seria. Odpowiedz Link Zgłoś