Dodaj do ulubionych

pajaczki na nogach

29.06.06, 14:19
No coz...dzis w przymierzalni przy bardzo dobrym swietle zobaczylam popekane
zylki pod kolanem na nodze:((((( Wyszukalam na necie ze na zylaki,bo to bez
watpienia ich poczatki, dobre sa olejki cyprysowy,geraniowy i z nasion
marchwii.Czy znacie jakas dobra mieszanke na ta przypadlosc,ewentualnie dobra
masc naturalna z wyciagiem czy cos podobnego. Jest mi bardzo,bardzo zle:(
Obserwuj wątek
    • chihiro2 Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 14:27
      Nie przejmuj sie i nie smuc tylko dzialaj :) Regularne masaze na pewno
      pomagaja, bo pajaczki to problem z krazeniem. Duzo spaceruj, cwicz, szoruj
      cialo szczotka przed prysznicem. Odpoczywaj w ciagu dnia z nogami uniesionymi.
      jest taka relaksujaca pozycja - lezysz przy scianie na plecach, a wyprostowane
      nogi opierasz o sciane pod katem 90 stopni do ciala (mam nadzieje, ze jasno
      opisalam).
      Poza tym uwazaj ze skarpetkami, podkolanowkami iw szystkim obciskajacym. I nie
      opalaj sie za bardzo, bo slonce (i w ogole goraco) ma bardzo negatywny wplyw na
      naczynka.

A jesli chodzi o olejki na pajaczki - mysle, ze mozesz po prostu zmieszac
      olejek bazowy migdalowy z cyprysowym czy geraniowym i wmasowywac delikatnie od
      kostek w gore nog po szczotkowaniu ciala i prysznicu.
      • gosica37 Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 14:33
        Dziekuje Chihiro,ale ja wlasnie jestem bardzo,bardzo aktywna i masuje sie
        regularnie.Ech, niestety zylaki sa w mojej rodzinie po obu stronach.
        Rozmyslam nad zabiegiem gdyz czytalam ze najlepiej zrobic go przy jeszcze
        malutkich pajaczkach. Co na to Naturalne?
        • very_martini Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 14:41
          Gosica, a masujesz się porządnie według zasad, czy jak Ci się chce? W pobudzaniu
          krążenia ważny jest kierunek, temperatura itp.
          I dieta do tego, cuś na wzmocnienie naczyń włosowatych

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
          • gosica37 Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 14:49
            Tak,ja jestem bardzo zasadnicza ;) Mam wyciety z gazety sposob na masaz nog,a
            propos moge wkleic jakby ktos chcial, a ruchu to mam tyle ze juz nie wiem czy
            mozna wiecej;) Czesto bola mnie nogi - to fakt,od dluzszego stania np.no ale
            niekiedy nie ma rady w zatloczonych,londynskich autobusach.
            Dieta...wegetarianska-duuuuza ilosc warzyw i czosnku (dobry na krazenie),ciemny
            ryz (basmati),raczej malo slodkosci i tyle. Masuje dalej...
            • asiabed ja poprosze ten kawalek z gazety 29.06.06, 22:06
              moge prosic o wklejenie tego obrazka??dzieki serdeczne z gory.podrawiam
              • gosica37 kawalek z gazety wyslany:) 30.06.06, 00:18
                asiabed napisała:

> moge prosic o wklejenie tego obrazka??dzieki serdeczne z gory.podrawiam

Wyslalam na gazetowego maila bo inaczej mi sie nie udaje.
                • asiabed Re: kawalek z gazety wyslany:) 30.06.06, 21:13
                  dziekuje:)
        • deanna1 Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 14:46
          masz na myśli ostrzykiwanie naczynek? to chyba dobra metoda żeby je usunąć
          istniejących już popękanych naczynek/żylaków można się pozbyć chyba tylko za
          pomocą zabiegów, masaże itd. to profilaktyka (oczywiście b. ważna!)

w przypadku skłonności do żylaków zaleca się też preparaty doustne,
          z "naturalnych" przychodzi mi na myśl nalewka z kasztanowca
          • chihiro2 Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 15:28
            Jest jeszcze krioterapia i laser, podobno skuteczne (zwlaszcza laser), ale nie
            wiem, czy w przypadku zylakow czy takich pierwszych pajaczkow tez.
        • asiabed Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 22:00
          wiesz co, mam ten sam problem...i kupilam zel w aptece z heparyna oraz z
          wyciagiem z kasztanowca...naturalny nie jest, szkoda:( ale moje zyly na nogach
          nie wygladaja dobrze:(
    • kasiulek Re: pajaczki na nogach 29.06.06, 14:45
      Przy pekajacych naczynkach bardzo uwazaj na masaze, bo zbyt mocny/nieumiejetny
      moze tylko ten problem poglebic. Na uszczelnienie naczyn krwionosnych podobno
      dobry jest wyciag z kasztanowca (sa dostepne w formie zelu i masci).
    • szpulotek Re: pajaczki na nogach 01.07.06, 10:05
      Kiedys chodzilam na masaze i moja masazystka polecala oklady z octu jablkowego.Gaza, ceratka,
      zabandazowac i tak isc spac, albo caly dzien chodzic....U mnie skonczylo sie na kupieniu tego
      octu...probowalam go jeszcze pic bo gdzies czytalam ze to odchudza, ale bezskutecznie...
    • mycha664 Re: pajaczki na nogach 01.07.06, 12:16
      Niech Ci nie będzie źle! Mam wypróbowany od lat sposób - w przymierzalniach
      mocno zamykam oczy. ~;))
      • gosica37 Re: pajaczki na nogach 01.07.06, 16:29
        mycha664 napisała:

> Niech Ci nie będzie źle! Mam wypróbowany od lat sposób - w przymierzalniach
        > mocno zamykam oczy. ~;))

Dzieki mycha za slowa otuchy;))) Staram sie jednak zapobiec ewentualnym,
        pozniejszym tego konsekwencja gdyz to - jak wiadomo - nie tylko problem natury
        tylko kosmetycznej. W czasie upalow moje nogi nie wygladaja najlepiej ale i tak
        ciesze sie latem i sloncem:)))
        Pozdrawiam
        • mycha664 Re: pajaczki na nogach 01.07.06, 20:26
          zajrzyj tutaj : kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56377,2511169.html
          chyba, że już to czytałaś
          Okłady: kwiat kasztanowca, kłącze tataraku, liść babki lancetowatej, kwiat
          arniki, kwiat nagietka. Zmieszać, wsypać 5 łyżeczek do pół litra wody, gotować
          5 minut, odstawić na 20 minut do naciągnięcia. Namoczyć kompres i przykladać
          przynajmniej na noc.
          Odwar do picia: kora kasztanowca, kora wierzby, ziele krwawnika, ziele ruty.
          Gotować 15-20 minut, odcedzić, popijać 2 razy dziennie po 1/3 szklanki po
          jedzeniu.
          Żylaki występują przy niewydolności serca i złym krążeniu, w chorobach płuc i
          wątroby. Mogą być skutkiem wrodzonego upośledzenia ścian i zastawek żył.
          Przepisy pochodzą z książki "Apteka natury" Jadwigi Górnickiej.
          Bo taka mądra, to ja już nie jestem :))))))
          • gosica37 Re: pajaczki na nogach 01.07.06, 21:02
            Mycha,cudowna jestes!!! Bardzo ci dziekuje ze przepisy - czegos takiego wlasnie
            poszukiwalam.
            (juz za tydzien umyje sie po raz pierwszy, czekajacymi na mnie w Polsce,
            mydelkami od Ciebie - I'm so excited!!!:):):)
            • gosica37 Re: pajaczki na nogach 02.07.06, 13:59
              www.elixirhealth.co.uk/asps/ShowDetails.asp?id=737
              Znalazlam taki produkt ktory nie dosc ze ma w sobie zawartosc podstawowych ziol
              to jeszcze jest odpowiedni do lykanie dla wegetarian i wegan!!:))) Mam zamiar
              go sobie kupic i oczywiscie zdam Wam relacje:):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka