Dodaj do ulubionych

soczewki -freshlook dimensions czy focus softcolor

04.07.06, 19:23
mam pytanie do użytkowników soczewek kolorowych, a w szczególności do osób,
które uzywały już serii Freshlook Dimensions i Focus Softcolors i mają
porównanie - które Waszym zdaniem są godne polecenia? zastanawiam się nad
takimi właśnie podkreślającymi soczewkami i nie wiem, które kupić
dzięki, pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • catalunya72 Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 04.07.06, 19:34
      Polecam focusy - mają jednolite zabarwienie. Do freshlooków musiałam się długo
      przyzwyczajać (i jeszcze się nie przyzwyczaiłam...) bo przeszkadzał mi kolorowy
      wzorek na tęczówce - odczuwałam go jak jakiś 'paproch' na oku. Ale jeśli chcesz
      fiołkowe oczy to nie masz wyboru ;)))
    • zwykladziewczyna5 Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 04.07.06, 19:38
      Nie pamietam, czym roznia sie te soczewki. Na czym Ci zalezy? Niektore soczewki
      maja namalowany jednolity kolor, inne maja przerwy w kolorze, wiec Twoj wlasny
      przeswituje i efekt jest bardziej naturalny. Jesli masz ciemne oczy, ktore
      chcesz zmienic na jasne, to wybierasz bardziej kryjace soczewki. Z
      doswiadczenia powiem, ze osoba z jasnymi oczami bedzie wygladala mniej
      naturalnie z ciemniejszymi, niz ta, ktora ma naturalnie ciemne, a zalozy jasny
      kolor soczewek. Np. Paris Hilton ma brazowe oczy, a nosi soczewki niebieskie i
      wyglada w nich dobrze. Ja mam jasnoszare i gdy zalozylam brazowe soczewki albo
      tylko ciemno niebieskie, to wygladalam dziwnie. Po prostu moje ciemne oczy nie
      pasowaly do mnie, zmienily mnie bardziej, niz np. fryzura. Dobrze by bylo
      gdybys przed zakupem mogla wyprobowac za darmo rozne kolory, ale nie wiem, czy
      jest to realne. Podsumowujac: raczej na pewno bedziesz wygladala lepiej w
      jasniejszym, niz ciemniejszym kolorze.
      • catalunya72 Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 04.07.06, 20:13
        moim zdaniem bardziej naturalny efekt (przy delikatnym pogłębieniu koloru) dają
        soczewki, które mają jednolite zabarwienie - te drobne kropeczki i maziaje są
        jednak widoczne...
    • anula_a Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 04.07.06, 21:38
      używałam soczewek kolorowych różnych firm w celu podkreslenia koloru oczu
      (zielone), ale przy kolorowych soczewkach oko zawsze wyglądało jak u lalki,
      źrenica zawsze była tej samej średnicy i efekt pustego spojrzenia
      • denna Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 05.07.06, 08:29
        ja używam od lat Focus Softcolor Royal Blue (-1) i jestem zadowolona. Mój
        naturalny kolor oczu to taki jasnoszaro-niebieski, a z tymi soczewkami jest po
        prostu głębszy, taki intensywniejszy - na pewno nie sztuczny. Jak spojrzę w
        kierunku światła to mam oczy jak morskie głębiny:)
        Kiedy pierwszy raz wybierałam soczewki w salonie okulista dał mi do wyboru (do
        nałożenie i ponoszenie przez jakieś pół godziny)różne odcienie róznych firm,
        żebym sama stwierdziła jak reagują na nie moje oczy i jak sama siebie widzę w
        danym kolorze. Wybrałam odcień ciemniejszy, bo jasny jakos tak sztucznie
        wyglądał... I od lat kupuje własnie Royal Blue.
        • karolineg Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 05.07.06, 10:36
          Faktycznie dla jasnych oczu najlepsze są soczewki jednolicie zabarwione bez
          zadnych kropek, kresek i tego wszystkiego co ma niby podkreslac wzor teczowki.
          Najlepsze soczewki jakie do tej pory mialam to Aqua Lens firmy Cooper Vision.
          Maja bardzo szeroka game produktów, ja npsilam wtedy soczewki NovaLens 38 w
          kokorze ciemny braz o zabarwieniu 20% i Nova Soft Colour o zabarwieniu 40%.
          Przy moich niebieskich oczach te soczewki dawały tak naturalny wygląd ze nikt
          sie nie zorientowal, ze mam cos na oku;)
          Nawet u optyka jak poszlam zmieniac soczewki to powiedzieli mi ze na tak
          ciemnych oczach to malo co bedzie dobrze wygladac...;)
          Wada tych soczewek jest ich cena niestety...ja placilam cos ok 340 zl za pare.
          To sa soczewki roczne.
          Dlatego wszelkie focusy i inne JJ to jest naprawde nic w porownaniu do tych
          Aqualensów.
          • karolineg Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 05.07.06, 10:40
            A jezeli juz cos musisz wybrac sposrod soczewek ciby to softcolors...wyglądaja
            lepiej:)
    • drabika Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 05.07.06, 14:54
      Zdecydowanie softcolors.
      Po pierwsze wygladaja naturalniej (polecam Royal Blue), a po drugie są -jak dla
      mnie- o niebo wygodniejsze w noszeniu.
      Freshlooki latały mi po oku;) były twarde i ogólnie wylądowały w koszu;p
      Softcolors bardzo lubie i polecam.
      • katepat Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 05.07.06, 23:14
        dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi, chyba faktycznie kupię te focusy, kolor
        ever green -naturalnie oczy mam zielone i w takim wypadku chyba ten kolor royal
        blue nie ma szans zmienić koloru oczu??? skoro te soczewki tylko podkreślają, a
        nie zmieniają barwę? pozdrawiam! :)
        • catalunya72 Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 06.07.06, 11:51
          myślę, że będziesz zadowolona
          ja też mam zielone oczy (jasnozielone) i przetestowałam focusy zielone,
          niebieskie i aqua - na jasnej tęczówce zielone i niebieskie są dość intensywne
          (powodują zachwyt niewtajemniczonych Twoim niezwykłym kolorem oczu -
          sprawdzone!!! :))), a aqua bardzo naturalne, lekko pogłębiające kolor
    • mariolka99 Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 06.07.06, 13:50
      POlecam również uwadze Freshlook Radiance. Są piękne.
      • gonzalesik Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 06.07.06, 14:15
        To ja mam jeszcze pytanie odnośnie soczewek.Gdzie w warszawie, albo najlepiej w
        necie można obejrzeć przykłady zabarwienia soczewek.
        I gdzie mozna je kupic od reki. W każdym salonie trezba czekac co najmniej dwa
        dni.
        Dzięki za podpowiedzi.
        • mariolka99 Re: soczewki -freshlook dimensions czy focus soft 06.07.06, 18:09
          www.focus-mag.pl/images/articles/przewodnik.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka