Dodaj do ulubionych

Kosmetyczne pomyłki

IP: *.pl 28.10.01, 11:50
Absolutnie NIE polecam Wam kosmetyków Maybelline. Lakier- odłązi z paznokci,
zanim jeszce dobrze wyschnie; podkłady (próbowałam dwóch- GreatWear i True
Illusion)- fatalnie się rozprowadzają i warzą na twarzy; tusze- jedyny w miarę
dobry, jaki kiedyś mieli (taki w czarnym opakowaniu, z witaminami) zamienili na
Full'n'soft- tragedia- szczoteczka nabiera chyba całą zawartość opakowania na
raz, rzęsy są niemiłosiernie posklejane... Koszmar, więcej nie tknę niczego tej
firmy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lady Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 12:56
      Zaskoczyłaś mnie, używam już trzeciego opakowania True Illusion i jesten b.
      zadowolona. Natomiast seria z zielona herbata Bielendy - fuuuuuj! Tak mi dała
      popalić, że od kiedy ją wyrzuciłam (po dwóch czy tzrech dniach używania) nie
      tknęłam polskiego kosmetyku.
      • Gość: Xena Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.acn.waw.pl 28.10.01, 13:55
        Ja też jestem całkiem zadowolona z podkładów Maybelline. Kiedyś używałam
        GreatWear w szklanym flakoniku i nie miałam większych zastrzeżeń ani do jego
        konsystencji, ani do komfortu używania czy jakości. Był tylko może odrobinę
        zbyt cięzki jak na moje potrzeby. Dlatego obecnie przerzuciłam się na lżejszy
        Non Stop - i jest prawie idealny.
        Co do kosmetycznych pomyłek - to kosmetyki Lancome'a (że tak strzelę z dużej
        armaty). Używałam podkładu Teint Idole i serii preparatów do cery tłustej
        (chyba się nazywała "T-controle", ale głowy sobie uciąć nie dam). Podkład
        POTWORNIE wysuszał skórę (niezużyte opakowanie musiałam wyrzucić do kosza), a
        kosmetyki pielęgnacyjne mnie uczuliły (pojawiło się mi na skórze coś w rodzaju
        liszajstwa), choć do alergików raczej nie należę. Nie wiem, może miałam po
        prostu pecha i w perfumerii sprzedano mi zleżałe i przeterminowane produkty (to
        jest niestety niemożliwe do zweryfikowania, bo Lancome nie ma w zwyczaju
        umieszczać daty ważności na swoich kosmetykach - to kolejny BARDZO POWAŻNY
        minus i chyba wbrew obowiązującym przepisom). Tak czy siak - ja już więcej
        Lancome'a nie kupie, choć - nie przeczę - że na widok cieni do powiek mgłą
        zachodzi mi oko. Ale nie mam zamiaru ryzykowac kolejnego uczulenia.
    • Gość: cleo Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.man.polbox.pl 30.10.01, 17:37
      kurc\ze a ja właśnie bardzo lubie maybelline a jeszcze bardziej Jade w
      Niemczech (ta sama firma ale szerszy asortyment). zawiodlam sie gdy wycofali
      fluid grat wear. Kupilam w Niemczech matti soft tej samej firmy. z tuszy
      polecam volume express dostepny i u nas - pogrubia i wydluza rzesy. bardzo mi
      odpowiada tez ich szminka nawilzajaca.
    • Gość: Vikcia Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.pl 30.10.01, 17:54
      W zupełności zgadzam się z Gonią- Maybelline jakoś mi nie leży. O podkładach
      nie mam najlepszego zdania, lakiery faktycznie się nie trzymają, a na dokładkę
      zupełnie nie kryją. Zaś na tusz Volume Express nacięłam się w tym roku przed
      wakacjami- najpierw sklajstrował mi rzęsy na amen, przy okazji o mało nie
      zaczął skapywać, a na dokładkę zaczął się osypywać.
      Przy okazji pomyłek, nie polecam dezodorantu Lady Speed Stick Invisible, tego,
      który to miał niby zupełnie nie brudzić ubrań- bujda na resorach- brudzi jak
      inne i już pod pachami zaczyna się wałkować.
    • Gość: AgaAga Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.dh.casema.net 04.11.01, 19:05
      Moja kosmetyczna pomylka jest lakier Sally Hansen z teflonem - podobno nie do
      zdarcia, a na moich paznokciach wyciera sie juz drugiego dnia po nalozeniu
      (zaznaczam, ze rece uzytkuje w sposob przecietnie przyjety).

POzdr
    • Gość: jessie Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.corlis1.pa.home.com 21.11.01, 19:16
      co do Maybelline- oficjalna poracha jak dla mnie!!!natomiast nie zgadzam sie co
      do Lancome-Teint Idole to moj najlepszy fluid , nie mam zadnych zastrzezen!
      Kocham tez serie zielonej herbaty Bielendy- szczegolnie zel do mycia twarzy i
      tonik!!!
      dla mnie osobiscie pomylka bylo kupienie lakieru do paznokci Lancoma i cieni do
      oczu Max Factora...!total...
      • Gość: Ptasia Re: Kosmetyczne pomyłki IP: 212.76.35.* 22.11.01, 11:15
        Ja też lubię zieloną herb. Bielendy. Natomiast co do pomyłek: Laquiresist
        (chyba) L'oreala. Nie dość, że "trwały" lakier sechł ok. godziny, to
        odpryskiwał po jednym dniu, a zmywało się go dobre pół godziny. Koszmar.
        • Gość: Kasia Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.waw.cdp.pl 22.11.01, 12:34
          lakiery do paznokci firmy AVON - total pomyłka i porazka. Lakier schnie kilka
          godzin ale i tak nastepnego dnia wszystko sie na nim odbija, jest tak miękki ze
          przeczesanie palcami włsoów zostawi ana nim slady w postaci wgłębień.
          • Gość: aga Re: Kosmetyczne pomyłki IP: 10.10.15.* 22.11.01, 15:06
            zgadzam się, że lakiery do paznokci Avon i Maybelline to porażka, aż wstyd.
            podobnie zachwalany jako supertrwały Sally Hansen z Teflonem - po pierwszej
            warstwie aż płakać się chce, nie da rady równo pomalować, druga niby cośtam
            polepsza, ale i tak ogólna nędza :-) a wiecie jaki jest dla mnie najlepszy
            lakier??? Constance Caroll za 5 zł!!! (tylko wybieram te kolory, które nie są
            perłowe, bo lepiej się rozprowadza)
            • Gość: Kajtek Re: Kosmetyczne pomyłki IP: 212.134.55.* 22.11.01, 16:30
              Moze i lepiej sie rozprowadza ten Constance Caroll, ale sciera sie juz po
              pierwszym umyciu rak. A Sally Hansen jest swietny, wlasnie mam go na
              paznokciach juz 4 dzien i nic sie nie dzieje. Trzeba wiedziec, ze aby lakier
              dobrze wygladal nalezyc najpierw pomalowac podkaldem i wykonczyc "topem".Wtedy
              jest super.
              A tak na marginesie, uwazam ze swetnymi lakierami sa lakiery C.DIOR. Rewelaja!!!
    • kasiulek Re: Kosmetyczne pomyłki 22.11.01, 18:06
      Maybelline (zwane u Niemcow Jade) generalnie beznadzieja, poza lakierem do
      paznokci, ktory wytrzymuje bardzo dlugo i nie odpryskuje, tylko sie sciera,
      najlepszy do paznokci u stop.

• Gość: Ania Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.pkp.wroc.pl 28.11.01, 14:09
      Kosmetyki Revlona.
      Lakier zabarwił mi paznokcie na pomarańczowo.
      Z kolei pomadka z gatunku trwałych i nawilżających ( w złotym etui)fatalnie
      wysusza usta i przy tym brzydko się waży.
      Obrzydlistwo! Chyba dzisiaj wyląduje w koszu!
      • Gość: marcia Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.u.mcnet.pl 29.11.01, 09:43
        A ja bardzo lubię tę pomadkę - używam jej około 2 lata i jestem zachwycona.
        Cudowne jest to uczucie zimna, które odczuwa się zaraz po nałożeniu.
        Bardzo lubię też cienie do powiek Revlona i lekki podkład (nie pamiętam nazwy).
        Jak widać każdemu odpowiada co innego.
        pozdrawiam
    • mimoza Re: Kosmetyczne pomyłki 29.11.01, 08:10
      Dla mnie totalna pomyłką jest szmpon Fructis. Kupiłam taki wzmacniający do
      cienkich i niepuszystych włosów do czestego mycia itd. Może on jest i
      wzmacniający ale mi NIE MYJE włosów. Używam codziennie rano. Nie zmywa mi
      lakieru i to warstwy jedniodniowej :)a co by było gdybym myła włosy rzadziej i
      miał do zwalczenie grubszą warstwę żeli, lakierów, pianek? Po umyciu włosy są
      przyklapnięte i w dotyku jakby tłuste. FU
      • Gość: Kasia_Ł Re: Kosmetyczne pomyłki IP: *.insite.com.pl 29.11.01, 09:27
        a u mnie Fructis zdaje egzamin i to bardzo dobrze uzywam do włosów tłustych u
        nasady i suchych na końcach i włosy mam puszyste przez dwa dni, a po innych
        szamponach juz tego samego dnia robiły sie klapnięte.
    • Gość: ZaZa Re: Kosmetyczne pomyłki IP: 65.169.46.* 30.11.01, 02:17
      Do kosmetycznych tragicznych pomylek zaliczam
      L'Oreal Hydra-Matite zarowno zle do mycia twarzy jak i
      krem-lotion. Po zastosowaniu na twarzy pojawily mi sie
      drobne , alergiczne wypryski. Wlasciwie taki liszaj.
      Odradzam te kosmetyki wszystkim Paniom o wrazliwej skorze.
      ZaZa
      • Gość: Kim Re: Kosmetyczne pomyłki IP: 213.77.91.* 30.11.01, 12:43
        A mi bardzo pasował ten lotion, mimo, że mam wrażliwą skórę. Jednak nie ma
        reguł z kosmetykami nie ma niezawodnych środków dla każdego. Mi właśnie te
        lotion pięknie wygładził skórę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka