strawbery1 07.07.06, 20:00 Dziewczyny co kupić aby mieć choc troszkę bielsze ząbki? Są jakis pukanki ? Nie chciałabym zdzierać szkliwa ząbków jakimis pastami !! Za odp dziekuje!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slodzik1986 Re: Białe ząbki 08.07.06, 12:00 mi rozjaśniła uśmiech pasta blend a med cytrynowa! ale nie ta z serii natura...nie polecam zadnych sztucznych środków,przynajmniej mi popękało szkliwo..... Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: Białe ząbki 08.07.06, 13:18 Ja polecam jednak konsultację z dentystą przy doborze odpowiedniej metody. Wiem, że osoby o słabszym szkliwie nie mogą używać np. pasków wybielających. Usuwanie osadu przez dentystę jest trwalsze i bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
emotek85 Re: Białe ząbki 08.07.06, 21:15 A co to są te paski wybielające i gdzie można je dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaz28 Re: link 08.07.06, 22:12 zdrowyusmiech.onet.pl/0,1,artykul.html tylko aby używax w ogole pasków wybielających trzeba miec zdrowe dziasła, ja używam pasty www.hurtownie.pl/oferta713.html od dobrych paru miesiecy i widze efekty:) ale tak jak ktos juz tu pisał lepiej skonsultowac sie ze stomatologiem Odpowiedz Link Zgłoś
tyka444 Re: link 08.07.06, 23:03 Blend-a-med White Strips! sama uzywalam i bylam baaaardzo zadowolona. Wynik utrzymywal sie do okolo 5 miesiecy po uzyciu 7-mio dniowej 'kuracji'. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Białe ząbki 09.07.06, 06:36 Colgate Advanced Whitening - reklama "bielsze zęby w 14 dni" nie kłamie. Faktycznie to działa; świetnie zdejmuje osad, widać to nawet na moich, wybielanych u stomatologa zębach. Poza tym rekomenduję z całego serca skaling i piaskowanie u stomatologa (w każdym gabinecie!) - koszt za cały zabieg od 80 do 130 zł. Efekt spektakularny! Zdjęcie osadu i wypolerowanie zębów odsłania ich prawdziwy kolor, który często okazuje się biały! Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Białe ząbki 09.07.06, 13:52 annika_vik napisała: > Poza tym rekomenduję z całego serca skaling i piaskowanie u stomatologa (w > każdym gabinecie!) - koszt za cały zabieg od 80 do 130 zł. Efekt spektakularny! > czy ten zabieg jest bolesny i ile razy należy go powtórzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Białe ząbki 09.07.06, 15:22 Skaling + piaskowanie to zabieg nie tylko bezbolesny, ale miejscami przyjemny :) Skaling polega na usuwaniu kamienia nazębnego a pomocą ultradźwięków - dentysta wodzi taką końcówką po zębach, a piaskowanie to "mycie" zębów specjalną pastą i szybkoobrotową szczotką. Zabieg wystarczy zrobić raz. Niektórym wystarcza samo piaskowanie (nie mają skubańcy problemu z kamieniem nazębnym). Mówi się, że skaling + piaskowanie należy robić co 6 miesięcy, ale ja robię raz na rok i też super - moi dentyści wcale nie uważają, żeby potrzebna była większa częstotliwość. Piszę o tym, bo niedawno namówiłam na czyszczenie moją siostrę i efekt był niesamowity! Po 15 minutowej wizycie u dentysty miała białe zęby, a wchodziła do gabinetu z prawie pomarańczowymi. Jeszcze na temat wybielania paskami, żelami itp. Uwaga! NIE WOLNO tego stosować na chorych zębach; założenie sobie nakładek z żelem wybielajacym na chory ząb (pruchnica, odsłonięta szyjka) powoduje niewiarygodny ból! Odpowiedz Link Zgłoś
zazaz3 Re: Białe ząbki 09.07.06, 16:14 nie "pukanki" i nie " pruchnica" na litość!!!!a w aptece można kupić pastę FKD - mocno miętowa,rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensja_19 Re: Białe ząbki 09.07.06, 21:38 www.apteka-centrum.pl/wybielajaca-pasta-zebow-p-1533.html Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek79 Re: Białe ząbki 09.07.06, 21:55 pasta Blanx+płyn wybielająca (tylko w aptece). dość droga ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Białe ząbki 10.07.06, 09:05 na mnie blanx nie zadziałał. pomyślę o tym piaskowaniu, dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
megi_25 Re: Białe ząbki 10.07.06, 10:25 Ja używałam plastrów Blendamed i jestem zachwycona.Zestaw pasków na 7 dni.Efekt moim zdaniem super,zresztą znajomi potwierdzili.Niestety moja siostra była u dentystki i ta stwierdziła,że lepiej nie używać pasków wybielających.Jednak każdy mówi coś innego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olivia1980 Re: Białe ząbki 10.07.06, 10:36 Ja moge doradzic do zebow, a do twoich zabkow nie mam pojecia :P Odpowiedz Link Zgłoś
aga_aga75 Re: Białe ząbki 14.07.06, 13:39 Najlepszy efekt daje wybielanie preparatami od dentysty. Ja zrobiłam prawie 4 lata temu i ciągle ktoś się mnie pyta dlaczego mam tak białe zęby. Robiłam preparatem opalnecesse (albo jakoś tak). Zęby mają kolor taki jak u pań z tv ;- ). Munus - cena. Około 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
intensywnaterapia777 Re: Białe ząbki 14.07.06, 16:03 Super efekt daje pasta do zębów polecona mi przez mojego zaufanego dentystę LACALUT WHITE. Dostępna jedynie w aptekach... Naprawdę działa, nie to co te dostępne w supermarketach czy sklepach.... SZCZERZE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: Białe ząbki 14.07.06, 17:25 a ja polecam licówki. Jak nazbieram trochę pieniędzy, to sobie zamierzam zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
panekd Re: Białe ząbki 15.07.06, 00:15 Dziewczyny! Kolor zebow zalezy od koloru kosci i niestety te ciemniejsze sa lepiej uwapnione wiec dluzej sa zdrowe. Czyszczenie osadu i kamienia polecam, bo nie niszczy szkliwa i jest zdrowe dla dziasel. Odpowiedz Link Zgłoś
toskania27 Re: Białe ząbeczki :) 23.07.06, 23:05 Niedawno kupilam taki preparat zwany Perfect Smile - poczatkowo smialam sie ze swojej glupoty i dokonanego zakupu :) . Wczesniej podchodzilam niechetnie do takich produktow, postanowilam sporobowac i co tu duzo mowic jestem calkiem zadowolona. Uzywalam miesiac temu przez 3 dni i zeby caly czas sa doscyc biale (roznica w moim wypadku jest mocno zauwazalna). Wiadomo, trzeba ze wszystkim uwazac i nie przesadzac ale ja jestem zadowolona efektem. Adres tego sklepu to www.bialezeby.com czy cos takiego Pa ! Odpowiedz Link Zgłoś