Dodaj do ulubionych

trądzik na plecach

09.07.06, 13:16
od jakiegoś czasu mam ten problem. najdziwniejsze jest to, że na twarzy nie
mam żadnych pryszczy! tylko na plecach. Proszę, doradźcie mi coś bo mnie to
stresuje, nie wychodzę w bluzkach z dużym wycięciem na plecach a teraz jest
tak gorąco, że to duży problem :(
Obserwuj wątek
    • lilac_wine Re: trądzik na plecach 09.07.06, 13:44
      myślę, że powinnać myć plecy takim samym żelem antybakteryjnym, jakim myje się
      twarz, do tego robić regularnie 2 razy na tydzień peeling pleców, i nawilżać
      lekkim kremem. Głowa do góry! Pozdrawiam :)
    • kalinazkalinowa Re: trądzik na plecach 09.07.06, 21:07
      przeczytaj ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=44699598
      a poza tym noś bawełniane i lniane bluzki

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759
      • maghia Re: trądzik na plecach 10.07.06, 14:37
        kalinazkalinowa napisała:

> przeczytaj ten wątek:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=44699598

kalina, no-scar, jak sama nazwa wskazuje jest chyba na blizny PO trądziku, a
        nie na nie zagojone wypryski. to raczej niebezpieczne stosować silne
        złuszczanie na świeże pryszcze!!!
    • kalinazkalinowa Re: trądzik na plecach 09.07.06, 21:08
      śpij nago ;) niech twoja skóra poodycha ktoś mi wspominał, że warto łykać
      drożdże w pigułkach
      • kalinazkalinowa Re: trądzik na plecach 27.07.06, 12:04

> śpij nago ;) niech twoja skóra poodycha ktoś mi wspominał, że warto łykać
        > drożdże w pigułkach
        >

kupiłam i łykam - polecam naprawdę skuteczne nic mi nie wyskakuje super sprawa
        cera znacznie się poprawia drożdże mi służą
    • maghia Re: trądzik na plecach 10.07.06, 14:38

> przeczytaj ten wątek:
      >
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=44699598

kalina, no-scar, jak sama nazwa wskazuje jest chyba na blizny PO trądziku, a
      nie na nie zagojone wypryski. to raczej niebezpieczne stosować silne
      złuszczanie na świeże pryszcze!!!
      • kalinazkalinowa Re: trądzik na plecach 10.07.06, 18:18
        masz rację - na blizny po -
    • nessie-jp Re: trądzik na plecach 10.07.06, 21:28
      Nie ma lekko. Ja też mam tylko na plecach i dekolcie. Myję się żelami
      przeciwtrądzikowymi, mydłem siarkowym, robię pilingi, stosuję maści
      przeciwtrądzikowe, przeciwbakteryjne, złuszczające... I nic - nic już od x lat.
      :( Na trądzik chyba rady nie ma. Roaccutanu łykać na pewno nie będę, a tabletek
      hormonalnych brać nie chcę.

W tym roku zbuntowałam się i chodzę w bluzkach bez pleców. Jest za gorąco, żebym
      się miała ukrywać. Skoro można pokazywać pryszcze na twarzy, to chyba nikt nie
      padnie trupem, jak zobaczy krostki na plecach...
      • pati_pz Re: trądzik na plecach 10.07.06, 21:54
        nessie-jp napisała:
        >
        > W tym roku zbuntowałam się i chodzę w bluzkach bez pleców. Jest za gorąco,
        żeby
        > m
        > się miała ukrywać. Skoro można pokazywać pryszcze na twarzy, to chyba nikt nie
        > padnie trupem, jak zobaczy krostki na plecach...

Ja jednak nie chcę swoich pokazywać... Ale te upały są męczące i widziałam już
        sporo osób z krostkami na plecach. Nie wygląda to tragicznie-moje dwie kumpele
        mają i jednej troszkę pomogło solarium tzn. 'zamaskowało' wypryski-nie są
        czerwone.
        >
        • searena Re: trądzik na plecach 10.07.06, 22:19
          Ja nie mam trądziku i w życiu nie miałam ale też pojawiają mi się różne krostki
          na plecach. Skóra na plecach ma taką tendencję, jest tam tłusta. Ja mam swój
          sposób - mam długie włosy i zakrywają mi plecy :)) Żadne sposoby pielęgnacji mi
          też nie działają, od lat przecieram plecy tonikiem do tłustej cery, używam
          peelingu i nic. Krostki czasami zanikają i nie ma żadnej a innym razem
          wyskakują. Niestety mam przez to sporo przebarwień :(
        • heidiblondi Re: trądzik na plecach 10.07.06, 23:49
          ja sie tak tego paskudztwa pozbylam: peeling z soli morskiej z oliwa z oliwek,
          poza tym maseczka z glinki zielonej. działa
    • maghia Re: trądzik na plecach 10.07.06, 22:37
      to dziwne ale pryszcza na twarzy nie wstydze się jak tego na plecach! może boje
      się, że ludzie mnie za moimi plecami pokazują palcami i smieją do rozpuku:)
      serio, ciągle ludzi podejrzewam, że gapią się na moje plecy. parę razy wyszłam
      w wyciętej z tyłu bluzce, ale nie mogłam się wyluzować i chyba się więcej nie
      odważe. czekam żeby to opalić, bo mi to zawsze pomaga, ale do wyjazdu jeszcze
      tyle czasu...ech...
      • kamisiunia Re: trądzik na plecach 10.07.06, 23:39
        Mydło siarkowe z Barwy... w Tesco kupisz... Na plecach "tego" nie mam, ale na
        twarzy zrobiło się lepiej [stosuje ok. 3 tygodnie i nie miałam ani jednego
        "wulkanu" - najwyżej bolący pod skórą, który po 2-3 dniach znikał] a w innym
        wątku babki poleciły je właśnie na plecy.

Pozdrawiam
        • nessie-jp Re: trądzik na plecach 10.07.06, 23:52
          Ja właśnie stosuję to mydło siarkowe Barwy, i jest o tyle dobre, że rzeczywiście
          podlecza zmiany ropne. Ale co jakiś czas i tak coś wyskoczy, jest mnóstwo
          przebarwień, krostek podskórnych, no i w ogóle masakra :((
    • lola211 Re: trądzik na plecach 11.07.06, 09:07
      Mnie pomogla seria Pure Zone z loreala, zarówno na niespodzianki na twarzy jak
      i na plecach.Poza tym jak najczesciej "wietrze " skore- po domu chodze w
      bluzkach z odkrytymi plecami, zero sztucznych materialow.
      • moggie Re: trądzik na plecach 27.07.06, 17:46
        Ja stosuję Atrederm, jest to lek z izotretinoiną, to samo co Aknemycin i chyba
        Retin A. Powoli zaczynam widzieć poprawę, choć stosuję najmniejsze stęzenie i
        nie codziennie a co kilka dni, bo mam bardzo wrażliwą skórę. Moim zdaniem
        powinnas pójść do dermatologa, bo trądzik to choroba i wyleczyć mozna tylko
        lekami, a kosmetyki tylko doraźnie poprawią stan skóry.Pozdrawiam
        • mag-ia Re: trądzik na plecach 28.07.06, 10:02
          Porządne szorowanie gąbką i mydłem siarkowym. Potem przetarcie płatkiem
          nasączonym spisytusem salicylowym. I zero dotykania, bo to prowadzi do ponownych
          zakażeń.
          Efekt gwarantowany, ja też miałam problem z krostami, na szczęście zaleczyłam
          wszystko zanim zaczęły się upały na dobre i zanim odsłoniłam całkiem plecy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka