Dodaj do ulubionych

Perfumy - ale jakie ?

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.02.03, 15:03
Marzę o pięknym zapachu, który potrafię sobie wyobrazić, ale którego nie
potrafię znaleźć w gąszczu buteleczek i flakoników w perfumerii.. Powącham
dwa-trzy i potem wszystko mi się miesza.
Zapach wyobrażam sobie tak: delikatny, lekki, bez żadnej nuty orientalnej,
raczej gustuję w zapach lekko kwiatowych, ale nie za słodkich. Chciałabym,
aby były to perfumy niebanalne, eleganckie. Jestem blondynką, co podobno ma
znaczenie przy wyborze perfum..
Chodzi mi o perfumy na codzień, nie wieczorowe.
A może jeszcze doradzicie, jak i gdzie szukać ładnego zapachu? Nie jestem w
stanie obwąchać wszystkich flakoników..a marzę o pięknych perfumach :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: guska Re: Perfumy - ale jakie ? IP: proxy.MacroSoft.pl:* / 194.92.38.* 03.02.03, 15:12
      Jak dla mnie Chanell Allure
    • coralin Re: Perfumy - ale jakie ? 03.02.03, 16:09
      Moje skojarzenie i typ po Twoim opisie to Premier Jour Niny Ricci.Kwiatowe,ale
      nowoczesne.Mają jakąś chłodną , metaliczną nutkę co dodaje elegancji. Niestety
      ja słabo go wyczuwam na sobie,ale otoczeniu bardzo się podobało(czyli jest
      jednak trwały mimo lekkości).Jest to subtelny i kobiecy zapach,ale na wiosnę i
      to taką w pełni(kwiecień,maj:)
      • Gość: paulka2 Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.tc.ph.cox.net 03.02.03, 16:27
        Polecem moje ukochane , , ale niestety niezbyt trwale , zawsze mnie
        zniewalajace Kenzo "Parfum d'ete". Przyjemnie (konwaliowo) pachnie "Envy" Gucci.
    • Gość: elve Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.ds.univ.gda.pl 03.02.03, 17:37
      'Murmure' Van Cleef and Arpels. Fantastyczny, lekki zapach białych kwiatów.
      elegancki, zauważalny, ale w taki dystyngowany sposób... na mnie cudo, na
      blondynce powinno być jeszcze większe cudo :)
    • Gość: LadyX Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.mathsoc.uwaterloo.ca 03.02.03, 19:46
      Trudno powiedziec jaka perfuma dla Ciebie bu pasowala, bo perfumy pachna
      inachej na innych ludziach. Zalezy jaka jest twoja chemis ciala.
      np. zapach vaniljowy pachnie cudownie na mojej kolezance, ale na mnie pachnie
      bardzo dziwnie.
      Musialas by isc i spobowac perfume na swojej skorze.
      Perfumerje powinny miec ziranka z kawy, ktore mozna powachac miedzy perfumami.
      Ziarnka pomagaja "oczyscic" palete zapachu. Ale jak apteki nie maja, to sama
      mozesz wziasc kila ze soba nastepnym razem jak bedziesz szla na zakup perfum.
      • Gość: kropka Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.03, 20:02
        polecam Pleasures Estee Lauder, sa wlasnie takie lekkie, nieagresywne, pieknie
        otulaja cialo, kwiatowe ale nie za slodkie i duszace.
    • Gość: Malinka Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.02.03, 11:49
      Zaciekawiłyście mnie swoimi "typami", przy najbliższej okazji zajrzę do
      perfumerii w poszukiwaniu tych zapachów. Dziękuje :-))))), pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Magdzik Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.biol.uni.wroc.pl 04.02.03, 13:11
      Też jestem blondynką i gustuję raczej w lekkich perfumkach. Ostatnio moim
      ulubionym zapachem jest Oxygen Lanvin. Cudo!!! Wiele osób pyta czym tak pięknie
      pachnę. Zastanawiam się teraz nad kupnem Chic Caroliny Herrery, fajnie pachnie
      na mojej skórze. Cóż jeszcze mogłabym polecić... Od lat podoba mi się 5th
      Avenue E. Arden, klasyczny, ale jakże ciekawy! Pozdrawiam! Magda
      • Gość: renia30 Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.02.03, 19:06
        Czy próbowałaś Eau Torride Givenchy. Zapach jest z 2002 roku ale dla mnie stał
        się odkryciem tego roku. Świerzy ale trwały (na futrze pachnie juz 5 dzień).
        Niebanalny.
        Polecam wypróbować.
        .....................
        renia30
    • Gość: Madzik Re: Perfumy - ale jakie ? IP: 212.182.122.* 04.02.03, 19:25
      A mi się podoba Gucci Envy!!! Polecam!
      • Gość: madziuula Re: Perfumy - ale jakie ? IP: *.crowley.pl 05.02.03, 15:17
        A ja uwielbiam delikatne NOA zakochałam sie w tym zapachu, uzywam juz ponad rok
        i wcale mi sie nie znudził
        • Gość: Madzik Re: Perfumy - ale jakie ? IP: 212.182.122.* 05.02.03, 21:40
          Ja też mam Noa i na pewno kupię sobie je jak mi się skończy ten flakonik!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka