Dodaj do ulubionych

Statystyczna Polka przed lustrem

IP: *.ost-poland.com.pl 07.02.03, 14:23
Przeczytalam cos, co mnie poruszylo (w ostatnim numerze Samego Zdrowia, o ile
dobrze pamietam). Statystyczna Polka spedza przed lustrem 2 godziny dziennie
(!!). Dla porownania, Brytyjka 0.5 godziny, a Francuzka 15 min. Co mozna
robic tyle czasu przed lustrem? Przebierac sie 3 razy przed wyjsciem z domu?
Fryzuje ukladac? No i wyglada na to, ze Francuzki maja lepsze efekty
mniejszym kosztem, nie ma sprawiedzliwosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: Statystyczna Polka przed lustrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 14:38
      A może chodziło im o czas poświęcany na higienę i pielęgnację? Bo ja przed
      lustrem spędzam jakieś 20-25 minut (makijaż), ale na pielęgnację przeznaczam z
      1,5 godziny: rano prysznic, mycie głowy, odżywka, suszenie, ubieranie, kremiki
      na twarz, pod oczy itp.
      Wieczorem - kąpiel....
      • Gość: aga Re: Statystyczna Polka przed lustrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 14:44
        Wydaje mi sie to możliwe jeśli weżmie sie pod uwagę całą pielęgnację. Rano
        przed pracą poświęcam około 30 min na makijaż, ubiór itp, czasem po południu
        jesli gdzieś wychodzę i wieczorkiem. Razem pewnie się zbierze ok. 1-1,5 g
        dziennie przeciętnie.
      • otago Re: Statystyczna Polka przed lustrem 08.02.03, 18:02
        Czesc.....tak z ciekawosci tylko pytam (nie przez zlosliwosc)...dlaczego tak
        duzo czasu Ci zajmuje pielegnacja i skad ten czas masz?? Tez bym tak
        chciala. Ja tez rano biore prysznic, myje glowe, nakladam odzywke na pare
        minut i susze wlosy, a mam dlugie wlosy tak ze wysuszenie zajmuje troche
        czasu. Ostatnio to nawet przestalam suszyc tak do konca i zostawiam troche
        wilgotne. Ale i tak nie zajmuje mi to wszystko wiecej niz 25 minut. Makijaz -
        okolo 10 minut, kwestia wprawy. W sumie, od chwili wstania z lozka do wyjscia
        z domu, uplywa mniej wiecej 1 godzina. Acha, a jeszcze w miedzyczasie,
        pomiedzy wyjsciem z lazienki z recznikiem na glowie a makijazem i suszeniem
        wlosow, to jeszcze robie sobie sniadanie i przygotowuje jakies kanapki do
        pracy. Sniadanie zjadam w trakcie robienia makijazu ew. ukladania wlosow.
        Wszystko da sie zorganizowac :)
        Pzdr.

Gość portalu: Anja napisał(a):

> A może chodziło im o czas poświęcany na higienę i pielęgnację? Bo ja przed
        > lustrem spędzam jakieś 20-25 minut (makijaż), ale na pielęgnację przeznaczam
        z
        > 1,5 godziny: rano prysznic, mycie głowy, odżywka, suszenie, ubieranie,
        kremiki
        > na twarz, pod oczy itp.
        > Wieczorem - kąpiel....
    • Gość: Katt19 Re: Statystyczna Polka przed lustrem IP: *.czarnkow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 14:53
      Ja także na makijaż poświęcam ok.25-30 min.Codzienna pielęgnacja to już co
      innego-zabiera mi więcej czasu(zmycie makijzżu,mała kąpiel,mycie włosów,hihiena
      rzeczy osobistych. Mój chłopak np. mówi, że spędzam w łazience 2
      godziny,dlatego idzie się myć wcześniej(jednak wiem,że żartuje).No cóż my
      kobiety-Polki musimy być piękne,dlatego poświęcamy tyle czasu na
      pielęgnację.Kłóciłabym się jednak,że nasze sąsiadki tak mało czasu spędają
      przed lustrem!
    • Gość: ania Re: Statystyczna Polka przed lustrem IP: 148.246.66.* 07.02.03, 21:09
      to absolutmie niemozliwe bowiem statystyczna polka to nie tylko mloda kobieta z
      duzego miasta przykladajaca duza wage do wygladu zawnetrznego, ale rowniez
      (jesli statystyczna)zapracowana gospodyni z malej wioski, ktora na stanie przed
      lustrem najczesciej nie ma czasu.
      • Gość: leila Re: Statystyczna Polka przed lustrem IP: *.ppp.get2net.dk 08.02.03, 11:53
        cos w tym jest.w Dani i inych krajach skandynawskich malo jest umalowanych
        kobiet,wiec czas na makijaz mozna odliczyc.przewaznie mja praktyczne fryzuru
        wiec na ukladanie wlosow odliczamy czas ,wiele wychodzi z wilgotnymi
        wlosami .tutaj czas to pieniadz juz od dawna.ale dbaja w inny sposob
        cwoicza,jezdza na rowerze ,solarium ,wygladaja naturalniej niz Polki,patrzac na
        ich twarze bez makijazu a mimo to zdrowe i dosyc ladne troche je podziwiam.stad
        czas pielegnacji jest krotszy, ale i tak uwazam ze Polki sa najladniejsze .w
        pracy widze spojrzenia lekarzy na mnie z makijazem od godz.7 i upewniam sie ze
        warto dbac o siebie po polsku .
    • Gość: debra Re: Statystyczna Polka przed lustrem IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 06:10
      Gość portalu: magamaga napisał(a):

> Przeczytalam cos, co mnie poruszylo (w ostatnim numerze Samego Zdrowia, o ile
      > dobrze pamietam). Statystyczna Polka spedza przed lustrem 2 godziny dziennie
      > (!!). Dla porownania, Brytyjka 0.5 godziny, a Francuzka 15 min. Co mozna
      > robic tyle czasu przed lustrem? Przebierac sie 3 razy przed wyjsciem z domu?
      > Fryzuje ukladac? No i wyglada na to, ze Francuzki maja lepsze efekty
      > mniejszym kosztem, nie ma sprawiedzliwosci.

Jestem bardzo ciekawa ile czasu przed lustrem spedza statystyczna amerykanka...
      Wnioskujac po efekcie koncowym, to chyba niewiele:)))) Tak wiele zaniedbanych,
      fatalnie ubranych, otylych kobiet w jednym miejscu na ziemi nigdy nie
      spodziewalam sie zobaczyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka