Dodaj do ulubionych

dobre balsamy do ciała

IP: 62.233.250.* 13.02.03, 09:53
uwielbiam smarować sie różnymi mazidłami po prysznicu lub kąpieli. znacie
jakieś fajne (i niezbyt drogie - tak do 20 złotych) i dobre balsamy to
dopisujcie:)
Obserwuj wątek
    • givenchy Re: dobre balsamy do ciała 13.02.03, 10:20
      Ja mam balsam Johnson's z miodem. Pięknie pachnie i jest niedrogi.
      • elf Re: dobre balsamy do ciała 13.02.03, 10:31
        Ja niedawno odkryłam coś SUPER i niedrogiego! Jest to pianka nawilżająca która
        zdaje się, że nazywa się Alantan (musiałabym sprawdzić w domu, a teraz jestem w
        pracy...). W każdym razie kupuje się to w aptece, producentem jest polska
        firma. Nawilża rewelacyjnie, świetnie rozprowadza, a przy tym nie klei się, nie
        jest taka "tępa" jak niektóre tłuste balsamy. W ogóle rozprowadzanie po ciałku
        czegoś, co ma formę pianki, to czysta przyjemność. Acha, istnieje też wersja
        lekko brązująca. Naprawdę gorąco polecam!
        • Gość: madllen Re: dobre balsamy do ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.03, 10:46
          Niedawno odkryłam taniutki balsam Bielendy, żółty, nawilżająco-wygładzający;
          spisuje się doskonale na mojej wysuszonej kaloryferami skórze, nawilża i
          pozostawia skórę mięciutką, delikatną aż chciało by się dotykać i dotykać:-)
          Bardzo lubię balsam firmy Garnier do suchej skóry, z pompką, nie wiem jednak,
          jaka jest jego obecna cena.

Pozdrawiam,
          Magda
        • Gość: Martaiti do ELFA-ALANTAN? IP: *.iti.pl 19.02.03, 15:11
          elf napisała:

> Ja niedawno odkryłam coś SUPER i niedrogiego! Jest to pianka nawilżająca
          która
          > zdaje się, że nazywa się Alantan (musiałabym sprawdzić w domu, a teraz jestem
          w
          >
          > pracy...). W każdym razie kupuje się to w aptece, producentem jest polska
          > firma. Nawilża rewelacyjnie, świetnie rozprowadza, a przy tym nie klei się,
          nie
          >
          > jest taka "tępa" jak niektóre tłuste balsamy. W ogóle rozprowadzanie po
          ciałku
          > czegoś, co ma formę pianki, to czysta przyjemność. Acha, istnieje też wersja
          > lekko brązująca. Naprawdę gorąco polecam!

Witaj,

czy sprawdziłaś, że ta pianka nazywa się Alantan? W każdej aptece dziwią się
          jak pytam o to...
          daj znać prosze.
          pozdrawiam
          marta
          • staua Re: do ELFA-ALANTAN? 19.02.03, 18:37
            chyba chodzi o panthenol (pianka o tej nazwie na pewno istnieje i to wlasnie w
            aptekach, bardzo dobra szczegolnie po sloncu, sprzedaja ja zreszta na oparzenia)
            Nie wiem, czy ta nazwa wiaze sie ze skladem.
            • martaiti Re: do ELFA-ALANTAN? 20.02.03, 11:44
              no własnie znalazłam w internecie, że jest pianka Panthenol. Mnie zaintrygowała
              ta brązująca wersja pianki (nie ma w necie). Może być fajna. Ja na wakacjach
              zawsze uzywam balsamu Panthenol. Jest jeszcze polski Pantenol.
              Jeśli chodzi o Alantan to też mają nowa serię balsamów/ kremow/ olejków do
              ciała. Może więc i piankę zrobili? Muszę sie wybrac do jakiejść dużej apteki.
              Pamiętam latem billboardy w Warszawie z reklamami serii Alantan na słońce. Może
              to jednak to?
              ELF - odezwij sie proszę!
              m
    • Gość: ledka Re: dobre balsamy do ciała IP: 217.153.53.* 13.02.03, 12:01
      Ja konsekwetnie utrzymuje, ze AAbody z Q10 jest najlepszy, po ktorym faktycznie
      pierwszy raz w zyciu widzialam dzialanie "uelastyczniajace", skora jest
      miekka, elastyczna i dobrze nawilzona po uzyciu ....nawet Nivea Q10 nie byl tak
      bardzo skuteczny, chociaz umieszczam go na drugim miejscu. W miedzyczasie bylo
      troche innych balsamow, z Bielenda wlacznie, ale AA gora! Teraz mam YR (ze
      plaisirs de nature) i umieszczam go na trzecim miejscu....tez jest niezly.
    • marrianna Re: dobre balsamy do ciała 13.02.03, 13:34
      Ja uzywam kremu Dove Body Silk, kosztuje ponizej 20 zl za sloik 300 g. Bardzo
      go lubie za to, ze nie jest w ogole tlusty, tylko nawilzajaco-jedwabisty, mimo
      gestej konsystencji. Ladnie delikatnie pachnie.
      • mika_1 Re: dobre balsamy do ciała 13.02.03, 21:26
        Zgadzam sie - Dove Body Silk w pudełku 300g to chyba najlepszy balsam do ciała
        jaki udało mi się spotkać. Fajny jest też Ziaja Sopot, ale to tylko ze względu
        na jego włąsciwości brązujące:)
    • lukrecya Re: dobre balsamy do ciała 13.02.03, 23:03
      Wprawdzie miało być o balsamach, ale ja ich nie lubię, bo są tłuste. Wolę
      lotiony. Teraz mój namber łan to Lotion do ciała łagodzący Garniera. Niestety
      ceny nie pamiętam :-( Pachnie super delikatnie, a balsam Garniera, który jest w
      takiej samej butelce jak lotion już ma inny, gorszy zapach.
      • brookie Re: dobre balsamy do ciała 14.02.03, 12:17
        Wlasnie uzywam nowy L'Oreal z serii spa. Swietnie nawilza i ujedrnia skore. Do
        tego szybko sie wchlania.
    • amelia_ Re: dobre balsamy do ciała 15.02.03, 02:10
      To ja polecam Body Butter firmy Fruttini o zapachu miodowo-mlecznym. Są jeszcze
      o zapachu karmelowo-migdałowym, mandarynkowo-figowym i wiśniowo-waniliowym.
      Duże półlitrowe pudełko kosztuje 19,74 zł :) Ostatnio niczym innym się nie
      smaruję. Jest niesamowicie wydajny, dobrze nawiża, delikatnie natłuszcza i
      bardzo długo pachnie.

Amelia
      • Gość: Ginger Re: dobre balsamy do ciała IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 17.02.03, 11:20
        Wlasnie chcialam napisac o tym samym :)
        To juz drugie opakowanie tego balsamu, ktore sobie kupilam. Kojarzy mi sie z
        zima, kiedy otula cialo pieknym zapachem. Jest niesamowicie wydajny, no i to
        jedyny 'balsam', ktory naprawde na dlugo nawilza moje cialo :)
      • Gość: lili Re: dobre balsamy do ciała IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 13:59
        amelia_ napisała:

> To ja polecam Body Butter firmy Fruttini o zapachu miodowo-mlecznym. Są
        jeszcze
        >
        > o zapachu karmelowo-migdałowym, mandarynkowo-figowym i wiśniowo-waniliowym.
        > Duże półlitrowe pudełko kosztuje 19,74 zł :) Ostatnio niczym innym się nie
        > smaruję. Jest niesamowicie wydajny, dobrze nawiża, delikatnie natłuszcza i
        > bardzo długo pachnie.
        >

ja mam ten karmelowy. Ladnie pachnial w butelce i go kupilam, ale na skorze
        jest taki slodki, ze nie za sie spac.
        Poza tym nie nawilza dobrze. Moz na lato bedzie lepszy. Nie jestem zadowolona z
        moja ukochana Nivea q10 chyba jeszcze nie wygral zaden balsam
        >
        > ***
        >
        > Amelia
    • Gość: słoneczko Re: dobre balsamy do ciała IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.3.* 15.02.03, 17:06
      a ja od dłuuugiego czasu jestem wierna Nivea Body Milk z olejkiem
      migdałowym...jest super
      • mantha Re: dobre balsamy do ciała 17.02.03, 12:01
        ja tez uwielbiam balsam nivea, i jestem szczesliwa, ze wprowadzili te duze
        butle 400 ml.
    • Gość: kiwi dobre balsamy do ciała - a ja mam coś nietypowego IP: 158.66.14.* 17.02.03, 15:24
      Balsam do ciała Mincer Mona Liza z zieloną herbatą. W białej buteleczce - od 5
      lat jestem mu wierna. Jest doskonały. Do nabycia w zielarniach.
      za 10 PLN
    • Gość: Ewa Re: dobre balsamy do ciała IP: *.gwardii.bmj.net.pl 18.02.03, 09:38
      Ja odkryłam jakiś czas temu balsam dla wysuszonej skóry w pomarańczowym
      opakowaniu: Garnier(Intensywna pięlęgnacja suchej skóry) z olejkiem z palmy+ co
      jeszcze- zależy jaki wariant. Jest niesamowity!! Doskonale nawilża i kosztuje
      ok. 11zł. POLECAM, naprawdę!!!!!! :-)
      • coralin Re: dobre balsamy do ciała 19.02.03, 18:18
        Ja również polecam Garnier.Na zimę (kaloryferowe powietrze i warstwy odzieży
        wysuszają) znakomity.Ostatnio używam też balsamów Polleny Aroma.Dla mnie
        wspaniały jest z olejkiem mandarynkowym i bergamotowym.Bez porównania z
        syntetycznymi zapaszkami większości balsamów.Jest też wersja
        cynamonowa.Niestety opakowania mają śmieszną pojemność ...100 ml.Ale cena jest
        równie śmieszna.Warto.
    • Gość: m123 Re: dobre balsamy do ciała IP: 212.244.167.* 20.02.03, 12:53
      Ja też bardzo lubię różne fajne balsamy. Ostatnio odkryłam super balsam DOVE -
      SPRING WATER, taki delikatny, nawilżający i b. delikatnie pachnący :)
    • awnee Re: dobre balsamy do ciała 20.02.03, 14:09
      Osobiście uwielbiam balsamy AVON - mandarynkowy, a ostatnio z serii Bukiet
      Lilii. Dla mnie ma, co prawda, zapach bardziej konwaliowy niż liliowy, ale i
      tak jest śliczniutki :)
      Pozdrawiam.
      awnee.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka