Dodaj do ulubionych

toniki jeszcze raz...

03.08.06, 12:21
szukalam w wyszukiwarce,ale nie znalazlam odpowiedzi...

mama cere miesznana, a zalezy mi na toniku (koniecznie bezalkoholowym!) do
strefy T (bardzo tlusta, zaskorniki,na brodzie i wokol ust czasem wypryski).
Zastanawiam sie nad:
- Iwostin (znacie tonik tej firmy? kremy bardzo mi odpowiadaja. jesli tak to
w jakiej cenie?)
- tonik aspirynowy (jakos nie jestem do niego przekonana... czy ktoras z was
stosowala go przez dluzszy czas? jak dziala?)
- Olay
- ??? jakies propozycje?

dobrze by bylo, zeby cena nie przekraczala 20 zl.

dzieki i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: toniki jeszcze raz... 03.08.06, 12:25
      ja uzywam tonik aspirynowy, wprawdzie nieregularnie ale efekty sa swietne.
      Cera rozjasniona, pory zwezone, zaskorniki mniej widoczne.
      Te kupne toniki, to jakas tam woda, ktora absolutnie nic nie daje. To juz wole
      wode termalna.
      • o.lunia Re: toniki jeszcze raz... 03.08.06, 12:30
        a mozna zrobic ten tonik z woda mineralna?
        i co z drobinkami nierozpuszczonej polopiryny? wybierasz?
        a konsultowalas to moze z jakims dermatologiem?
        moze dziwnie to brzmi, ze taka jestem nieufna, ale po prostu pierwszy raz o tym
        slysze, a troche wiem o kosmetykach, powiedzmy, "wlasnej roboty";)
        • o.lunia Re: toniki jeszcze raz... 03.08.06, 12:32
          a, jeszcze dodam, ze uzywam acnedermu (na noc), nie potrafie z niego
          zrezygnowac, bo bardzo mi pomaga.
          czy nie za duzo bedzie tego "rozjasniania"?
          czy po tym toniku nie szczypie twarz?:)
          • extreme_honey Re: toniki jeszcze raz... 03.08.06, 12:38
            Po przetestowaniu całej masy różnego rodzaju toników, szczególnie tych z
            wyżeszej półki, znalazłam coś co kosztuje grosze, a nie ustępuje w działaniu
            żadnemu z ekskluzywnych produktów tego typu - bezalkoholowy tonik marki Uroda, z
            zieloną herbatą, wyciągiem z melisy, alantoiną i prowitaminą B5. Kosztuje około
            6zł, ale wart jest o wiele więcej !
            • o.lunia do:extreme honey 03.08.06, 12:44
              a jaka masz cere?
              z takich tanich tonikow to tez niezly jest ogorkowy ziaja, ale bez zadnych
              specjalnych efektow, po prostu przyjemny w stosowaniu
              • extreme_honey Re: do:extreme honey 03.08.06, 12:49
                Mam cerę mieszaną z przetłuszczającą się strefą T i szczerze mówiąc nie wierzę w
                toniki specjalnie do tych cer przeznaczone. Przestałam oczekiwac, że tonik
                zmniejszy moje pory czy sprawi, że nagle cera znormalizuje się. Wspomniany
                przeze mnie tonik idealnie spełnia moje oczekiwania, czyli nawilża, odświeża i
                łagodzi ewentualne pieczenie skóry.
        • malinoweciacho Re: toniki jeszcze raz... 03.08.06, 12:35
          od tygodnia stosuje tonik garnier'a takie zielone opakowanie, w nazwie ma chyba
          cos odswiezajacego. bardzo dobry, bez alkoholu, ladnie pachnie, skora sie po
          nim nie klei. na wizazu ma swietne opinie. tez mam cere mieszana i wydaje mi
          sie, ze kosmetyki do cery normalnej/wrazliwej lepiej mi sluza niz te dla skory
          z problemami.
        • mikams75 Re: toniki jeszcze raz... 03.08.06, 12:56
          nie mozna robic z woda mineralna, musi byc destylowana.
          Z dermatologiem nie konsultowalam, nie mam takiej potrzeby. Sama w internecie
          znajde wiecej fachowych informacji. Co oczywiscie nie oznacza, ze wsmarowuje w
          siebie cokolwiek wyczytam. Podchodze sceptycznie i sama nie polecam byle czego.

Tonik wylewam na wacik i przemywam twarz druga strona, wiec wacik filtruje te
          drobinki. Nic mnie nie piecze po nalozeniu. Tonik rozjasnia lekko, bez obaw nie
          wybielisz sie od tego. Preparaty z kwasami rozjasniaja mocniej. Czytalam tez o
          maseczce aspirynowej, na wizazu jest przepis, podobno swietna, ale nie
          stosowalam. Mysle, ze mozesz wyprobowac, aspiryna pewnie zawsze jest w domu, a
          jak Ci sie spodoba to mozesz stosowac czesciej.
      • monia816 Do mikams75 mozesz mi podac przepis na tonik as.? 03.08.06, 12:37
        Bede Ci bardzo wdzięczna. POzdrawiam:-)
        • mikams75 Re: Do mikams75 mozesz mi podac przepis na tonik 03.08.06, 13:00
          W tym watku jest przepis i inne szczegoly oraz cala bardzo wartosciowa dyskusja
          na temat tego toniku:

www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66763
          • elis177 Acne Line 08.08.06, 18:07
            Tez mam cere tlusta ze sklonnoscia do wypryskow i ten tonik naprawde mi sluzy.
            Jest tani ok 6 zl i chyba najlepszy jaki kiedykolwiek mialam. Kupilam go w
            Rossmann i nie widzialam w zadnej innej drogerii. pzdr.
            • sonique Re: Acne Line 08.08.06, 18:12
              Polecam wspomniane wyzej toniki: Garniera oraz Urody z melisa. Mialam obydwa i
              bylam z nich zadowolona. Do Urody na pewno wroce bo bardzo tani, a w porzadku.
              • largecoffe Re: 08.08.06, 18:57
                Polecam Benzacne, po kilku tygodniach stosowania jaśniejsza cera, mniej
                zaskórników, żadnych wyprysków. Wadą jest paskudny zapach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka