ikw1 27.02.03, 15:09 szukam czegoś dobrego na rozszerzne pory i powracający problem z wągrami nie mogę stosować środków dla nastolatek bo mam juz prawie 30 lat czy wiele osób w tym wieku męczy się jeszcze z trądzikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogoda Re: rozszerzone pory 27.02.03, 15:56 Ja też mam ten problem,przyłączam się do prośby. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorisek Re: rozszerzone pory IP: *.corelab.com 27.02.03, 16:29 Mam 33 lata (prawie 34) i uzywam kosmetyku z BHA (salicylic acid 1-2%), a na to klade cos z retinolem. Effect jest niesamowity. Nie polecam produktow bo nie wiem co jst dostepne w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zizi00 Re: rozszerzone pory 28.02.03, 15:47 Gość portalu: dorisek napisał(a): > Mam 33 lata (prawie 34) i uzywam kosmetyku z BHA (salicylic acid 1-2%), a na to > > klade cos z retinolem. Effect jest niesamowity. Nie polecam produktow bo nie > wiem co jst dostepne w Polsce. Doris, prosze napisz jakich dokladnie kosmetykow uzywasz. Odnioslam wrazenie ze jestes w usa i do tego masz podobne 'wymiary' (cera/wiek) co ja. Ja wlasnie tu przyjechalam i cirpie na 'nieumiejetnosc kupowania kosmetykow'. W Polsce te najwazniejsze kosmetyki byly albo z La Rocher albo Vichy sporo tez uzywalam polskich kosmetykow. Niestety tutaj prawie nic nie moge kupic. Tak ze cale moje doswiadczenie moge wywalic do kosza :( Wiec prosze napisz mi jakich kosmetykow uzywasz moze i dla mnie beda dobre. Goraco pozdrawiam Zizi Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: rozszerzone pory 28.02.03, 16:34 Ja mam bardzo podobny problem, a w temacie jakich kremów używać polecam watek "Skóra tłusta i przesuszona". Móiwiąc szczerze, po wielu przykrych doświadczeniach z tzw. oczyszczaniem twarzy u kosmetyczek zdecydowałam się na zabieg złuszczania skóry, bo wydaje mi się że to jedyna naprawdę skuteczna recepta na wągry, rozszerzone i zanieczyszczone pory itp. Jak już będę po, to napiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: rozszerzone pory 28.02.03, 16:40 Wątek o kremach dla cery tłustej ludzi ok. trzydziestki "Skóra tłusta i przesuszona" jest tutaj: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=4687400&a=4687400&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorisek Re: rozszerzone pory IP: *.corelab.com 28.02.03, 17:44 zizi00 napisała: > > Doris, > prosze napisz jakich dokladnie kosmetykow uzywasz. > Odnioslam wrazenie ze jestes w usa i do tego masz podobne > 'wymiary' (cera/wiek) co ja. Ja wlasnie tu przyjechalam > i cirpie na 'nieumiejetnosc kupowania kosmetykow'. W > Polsce te najwazniejsze kosmetyki byly albo z La Rocher > albo Vichy sporo tez uzywalam polskich kosmetykow. > Niestety tutaj prawie nic nie moge kupic. Tak ze cale > moje doswiadczenie moge wywalic do kosza :( > Wiec prosze napisz mi jakich kosmetykow uzywasz moze i > dla mnie beda dobre. > > Goraco pozdrawiam > Zizi Zizi: Mam skore sucha i sklonna do wypryskow na brodzie i nosie. Na noc uzywam BHA Pauli Begoun i AHA na skore tuz obok nosa i laugh lines(www.cosmeticscop.com)na to klade Retinol DDH (Doctor's Dermatologic Formula, www.sephora.com). Na to klade krem nawilzajacy. Jak widac to cala operacja, ale oplaca sie bo ktos ostatnio do mnie powiedzial: "you are lucky to have such great skin". rotfl. Na dzien vitamina c (te same firmy) i serum MD Formulations(sephora)i ostatnio dzieki Uli z Florydy i Basi Kwiatkowskiej przyzwoity protektor od slonca! Pozdrawiam serdecznie, dorisek Odpowiedz Link Zgłoś
zizi00 Re: rozszerzone pory 28.02.03, 19:37 wielkie dzieki!!! zaczynam zamawiac :) moze beda i dla mnie dobre Pozdrowienia Zizi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: rozszerzone pory IP: *.237.16.182.adsl.sk.worldonline.dk 28.02.03, 22:03 Polecam stronke: www.absoluteacneinfo.com/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: rozszerzone pory IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 14:10 ja tez używam BHA dwójki Pauli na noc i jest trochę lepiej, ale spodziewałam sie naprawdę czegoś większego, zwłascza że używam regularnie już od dwóch miesięcy. Jedyne mi to na pewno dało (bo u mnie polepszenia-pogorszenia stanu cery, w tym i rozmiaru porów są ściśle powiązane z cyklem, dlatego niegdy nie jestem do końca pewna co jest efektem działąnia kosmetyku) to przesuszone skórki wokół nosa i na nim, co "pięknie" podkreślają podkłady i pudry :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śniegotka Re: rozszerzone pory IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 01.03.03, 15:23 Gość portalu: katrina napisał(a): > ja tez używam BHA dwójki Pauli na noc i jest trochę lepiej, ale spodziewałam > sie naprawdę czegoś większego, zwłascza że używam regularnie już od dwóch > miesięcy. Jedyne mi to na pewno dało (bo u mnie polepszenia-pogorszenia stanu > cery, w tym i rozmiaru porów są ściśle powiązane z cyklem, dlatego niegdy nie > jestem do końca pewna co jest efektem działąnia kosmetyku) to przesuszone > skórki wokół nosa i na nim, co "pięknie" podkreślają podkłady i pudry :( Katrino, ja miłam dokładnie to samo, byłam wściekła, bo zdobycie 2% BHA lotionu Pauli ze Stanów kosztowało mnie naprawdę duuuuużo zachodu, po dwóch miesiącach przyszło opamiętanie, byłam przypadkowo w perfumerii i spojrzałam na swoje odbicie w lustrze - popękany obraz, piekielnie wysuszona twarz starej kobiety (mam 23 lata) i odstawiłam to "cudo". To dziwne bo w sumie mam lekko przetłuszczającą się cerę ze skłonnością do trądziku więc BHA powinno mi dobrze służyć... Tymczasem bardziej mi odpowiada Neostrata AHA 8%, kremik ładnie nawilża, super złuszcza (ale niewidocznie), rozjaśnia przebarwienia. Jestem zadowolona, a o kosmetykach Pauli Begoun myślę z rozczarowaniem. Mnie się nie prz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorisek Re: rozszerzone pory IP: *.houston.rr.com 01.03.03, 18:10 BHA jedynka i tylko w malenkich ilosciach. Duzo butelka powoduje ze nakladasz za wiele. Wiem z autopsji... Na to krem nawilzajacy (tym razem sporo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śniegotka Re: rozszerzone pory IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 03.03.03, 13:45 Dzięki za radę, może się odważę dać Pauli jeszcze jedną szansę. Ale na razie jestem zadowolona z Neostraty i widzę już małe efekty. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: rozszerzone pory IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 17:00 Proponuję zmianę diety, dużo jarzynek i owoców zwłaszcza marchew, kefir do tego zestaw witaminek, trzeba organizm oczyścić od wewnątrz, jeżeli przestrzegasz diety ograniczasz słodkości, masz trochę ruchu na świeżym powietrzu na pewno pomoże, kiedyś też miałam ten problem, ja b.dobrze poznałam swój organizm i skórę i od dawna skórę mam naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś