Dodaj do ulubionych

Noski w szpic czy zaokrąglone?

IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.03, 12:50
Cześć! Czytałam że buty z noskami w szpic już wychodzą z mody! Teraz na topie
są buty z noskami zaokrąglonymi. I bardzo dobrze, bo te ze szpicami i brzydkie
( wygladają jak buty klauna z noskami do góry), niewygodne i powiększaja
stopę. Jakie buty kupić na wiosne?
Pozdrówki znad morza!
Obserwuj wątek
    • Gość: rybcia Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: *.acn.waw.pl 15.03.03, 14:21
      Buty z zaokraglonym noskiem.
      Pomogłam?
    • Gość: sabna Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: *.x-net.gliwice.pl 15.03.03, 15:26
      Ja szukałam butów na zimę z zaokrąglonyi noskami - i co ? W prawie wszystkich
      sklepach to samo - szpice. zaokraglone znajdowałam tylko w cenie duzo powyzej
      moich mozliwości. Niestety jak jest moga na szpice to w sklepach nie
      uświadczysz nic innego, jak bedzie na okragłe to znów tylko to. a mi się marzy
      zróznicowanie ...
    • wojtusia Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? 15.03.03, 15:49
      ale tak właściwie w czym problem ?
      czy gdyby się okazało, że jednak ze szpicem kupiłabyś je mimo tych wszystkich
      przeciw ?
      ja nie lubię butów ze szpicem i czy to modne czy nie noszę okrągłe
      • nido Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? 15.03.03, 15:56
        Wojtusiu, wszystko się teoretycznie zgadza, tylko zdradz jeden sekret: gdzie
        kupujesz buty o zaokrąglonych noskach? W Polsce?
        • wojtusia Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? 15.03.03, 16:33
          mieszkam blisko czeskiej granicy
          do Ostrawy , w której są 3 ogromne sklepy Baty, mam 50 km .
          a ponieważ Bata jest czeską firmą, butów ( he ,he prawie wyłącznie włoskich;)
          są tam zadziwające ilości
          aż się chce powiedzieć , dla każdego coś ładnego
          w ogóle sportowe ciuchy i buty kupuję przeważnie w Ostrawie, no i to piwo po 2
          zeta za kufel ;)
          • Gość: siwa Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: 217.20.192.* 15.03.03, 19:59
            ta moda na szpiczaste buty, to okropienstwo. ale w polskich sklepach tylko to
            mozna bylo kupic. jak moda, to moda i nic innego nie maja i juz. a najlepsze
            jest to, ze mam rozmiar buta 35 i damskich butow np. na obcasie, to juz z
            pewnoscia nie dostane, choc bym zwiedzila wszystkie sklepy w kraju. w swoim
            rozmiarze moge kupic buty w sklepie dzieciecym i tyle. ale kupilam sobie
            piekne kozaczki na 9-cm obcasie (takie wiosenne bardziej, bo tylko z cienkiej
            skorki), jak na mnie szyte, noski nie zadne szpiczaste, tylko sliczne
            kwadratowe, niestety nie w Polsce, trafilam na nie przez przypadek w trakcie
            wypadu do Wloch. wlosi to jednak znaja sie na butach, roznorodnosc w sklepach
            fasonow i rozmiarow taka, ze glowa boli.
            • Gość: Magdalenka Re: Noski w szpic czy zaokra˛glone? IP: *.sympatico.ca 15.03.03, 20:07
              Z Paryzu nie zrobisz ryzu!
              • Gość: katrina Re: Noski w szpic czy zaokra˛glone? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 00:33
                to fakt że nie widać u nas jeszcze zaokrąglonych. Ja bardzo okrągłe przywiozłam
                w grudniu z USA, tam w sklepach były szpice - jeszcze i okrągłe - już. Ale że
                mają bardzo wysokie obcasy to i tak noszę je rzadko. niech żyją reeboki
                jednak :)
                • Gość: mada Re: Noski w szpic czy zaokra˛glone? IP: *.chello.pl 16.03.03, 00:44
                  Mam oba typy. Ale uważam, że butów ze szpicem nie powinny nosić kobiety o
                  rozmiarze stopy np. 39,40, bo to wygląda karykaturalnie. Ja mam rozmiar 35-35,5
                  i w szpicach moja stopa wyglada na ok. 37. Kup po prostu to, w czym czujesz sie
                  najlepiej. I tyle.
                  Pozdrowionka
                  • Gość: katrina Re: Noski w szpic czy zaokra˛glone? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 00:47
                    święte słowa. jeśli już, to do spodni, które są szerokie na dole i "zakrywają"
                    duzą część buta.
                  • Gość: renia Re: Noski w szpic czy zaokra˛glone? IP: *.radio.com.pl 17.05.03, 11:20
                    Dlaczego ma to wyglądać karykaturalnie? Jeśli ktoś jest wysoki to ma większe
                    stopy, więc noski też wyglądają proporcjonalnie. Jeśli natomiast masz 1,60 i
                    rozmiar 40 to wtedy można sie zastanawiać.
              • Gość: siwa Re: Noski w szpic czy zaokra˛glone? IP: 217.20.193.* 17.03.03, 19:13
                magdalenka, Paryz to nie Wlochy, tylko Francja
                geografia sie klania
            • helaraja Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? 16.03.03, 08:25
              Ja też mam problem z rozmiarem 35. Polecam włoską firmę PRIMA MODA i polską
              RYŁKO. tam możesz dostać ładne, na obcasie, a co najważniejsze, małe. W W-wie
              znam każdy sklep z butami i to właśnie efekt moich poszukiwaN! pozdrawiam! małe
              jest piękne...:)))
              • Gość: gogo Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: *.mtnet.com.pl 16.03.03, 12:21
                nie ma jak normalne, bez noskow-ladnie wygladaja, ale sa niepraktyczne, szybko
                sie lamia, deformuja,
                a jak chcialam wstac z kleczek w kosciele to sie niezle nameczylam-nie bylo sie
                zupelnie jak podeprzec na tym czubku! chodze w nich rzadko.
                • Gość: siwa Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: 217.20.193.* 17.03.03, 19:16
                  od jakiegos czasu zdecydowanie blizej mam do Wloch, niz do Warszawy :-)
                  wole wiec zaopatrywac sie u zrodla, bo wybor duzo wiekszy i chyba wcale nie
                  drozej niz w Warszawie.
                  • Gość: kiwi Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: 158.66.14.* 18.03.03, 09:26
                    Jeśli chcecie za jakiś czas wylądować na ortopedii, zaliczyć operację halluksów
                    i roczną rehabilitację (z jeżdżeniem na wózku i chodzeniem i kulach) - to
                    polecam buty na wysokim obcasie, z noskami. Ten kształt buta jest najbardziej
                    nienaturalny dla stopy, zmienia w niej środki ciężkości, co prowadzi do
                    odkształcenia stawu palucha i wykoślawienia całego stawu.
                    A wtedy - tylko operacja.
                    Wiem, bo przeszłam przez to piekło - nosiłam wysokie obcasy i wąskie szipce
                    przez kilka lat. Lekarz, który mnie operował, powiedział, że gdyby kobiety były
                    rozsądne, to nigdy nie założyłyby wąskich butów. Ale wiadomo - moda zaślepia,
                    szczgólnie młodzież, do której żadne argumenty nie trafiają.
                    Opamiętajcie się, póki jest jeszcze czas!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Nosek Re: w szpic IP: 199.71.64.* 17.03.03, 19:46
      Jak kopniesz swojego facia w dupe, odczuje bardziej
      • Gość: lill Re: w szpic IP: 80.51.244.* 17.05.03, 11:44
        Gość portalu: Nosek napisał(a):

> Jak kopniesz swojego facia w dupe, odczuje bardziej

:)))))hehehe
    • Gość: fanta-girl Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.05.03, 12:52
      Jak prowadzisz auto, to do noskow w szpic spraw sobie sobie rowniez takie bez
      szpica, bo trudno o precyzje w kierowaniu ze szpicami.
      Ale szpic obowiazkowo trzeba miec w szafie. Moj szef powiedzial, ze to jest ten
      element stroju, ktorego mu zawsze u mnie brakowalo.
    • Gość: magda102 Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: *.elartnet.pl 17.05.03, 13:14
      Mam rozmiar 40 i bardzo waska lydke. zawsze marzylam o kozakach ale jedynym
      rozwiazaniem bylo zamowic buty u szewca(co bylo za drogie). pewnego dnia udalo
      mi sie jednak je znalezc w slepie na Nowym Swiecie. bardzo sie cieszylam ale -
      wlasnie zawsze jest jakies "ale". Byly totalnie odjechane - mialy czubek w
      szpic i wogole byly takie ostre. Kupila je i z czasem nawet dobrze sie w nich
      czulam. Boje sie niestety ze nie dlugo znowu bede miala problem wkoncu moda sie
      zmienia.
      • Gość: trini Re: Noski w szpic czy zaokrąglone? IP: w3cache:* / 192.168.20.* 17.05.03, 14:09
        A ja kocham te szpicowe, piekne są w zarze zawsze ale mam świadomosć że to
        niezdrowo, więc na codzień noszę płaskie-takie raczej sportowe, a w lecie
        płaskie, albo prawiw-płaskie klapeczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka