22.06.25, 19:56
Ostatnio na w necie zetknęłam się z hejtem wobec królowej Camilli, prostackim i idiotycznym, zarzuca się jej na przykład, że nosi jasnobeżowe buty z czarnymi noskami, co jakoby ma świadczyć ze nieudolnie usiłuje naśladować Diane, bo ta 50 lat temu miała jasnobeżowe buty z czarnymi noskami - no kurcze, też takie miałam, ja akurat na przełomie tysiącleci, a ostatnio widziałam w paru różnych sklepach, bo to bardzo klasyczny model.
Podobnie jest z sukienkami - włoży zieloną, to tym razem naśladuje Kate, bo ta 10 lat temu też miała zieloną i z podkreśloną talią. Tego jest mnóstwo. Poza tym masa innych zarzutów, uogólniając: podła. Plus plotki zwyczajnie już chamskie, aż trudno uwierzyć, że mogą fruwać po świecie.
Mnie ta pani ani ziębi, ani grzeje, ale zaintrygowało mnie: głos ludu spontaniczny czy ktoś to organizuje?
A może wiecie kto i po co?
Obserwuj wątek
    • dreg13 Re: Szok 22.06.25, 20:00
      Odkryłaś brytyjskie brukowce?
      • sueellen Re: Szok 22.06.25, 20:46
        dreg13 napisała:

> Odkryłaś brytyjskie brukowce?
        Nie brytyjskie a amerykańskie.Amerykanie mają świra na punkcie brytyjskiej rodziny królewskiej..
    • milva24 Re: Szok 22.06.25, 20:38
      Wszędzie są ludzie co potrafią zrobić problem z niczego ale zanim powstał internet ich zasieg był ograniczony.
    • princesswhitewolf Re: Szok 22.06.25, 20:39
      Nie masz nic ciekawego do poczytania czy poogladania tylko ekscytowania sie takimi bzdurami?
      • nangaparbat3 Re: Szok 22.06.25, 21:56
        Spodziewałam się takich komentarzy, inaczej to nie byłaby ematka. Ale czemu Ty?
    • 35wcieniu Re: Szok 22.06.25, 20:40
      Nowa w internecie? Napisać/ nagrać można cokolwiek co będzie się klikać. A że ludzkie potrzeby bywają najniższe...
      • nangaparbat3 Re: Szok 22.06.25, 21:57
        Wiesz, ja już jestem dość stara, może dlatego w swojej bańce z tym się nie stykam. Jak widać do czasu.
    • migafka357 Re: Szok 22.06.25, 20:43
      Ona chyba od lat jest hejtowana za to, że była kochanką Karola. Ewolucja jest właśnie w drugą stronę, że opinia publiczna od nienawiści z latami przeszła nawet do sympatii. Nie u wszystkich, jak widać
    • nenia1 Re: Szok 22.06.25, 20:47
      nie sądzę. Ludzie klonują swoje zachowania. Wystarczy że jedna osoba coś napisze to kolejne zaczną. Na ematce też masz zalew "klonujących się " wątków np. o Petardzie. A to, że piszą...cóż, pewnie zawsze tak było, ale teraz jest internet, wielu myśli, ze to co piszą jest takie ważne.
      • nangaparbat3 Re: Szok 22.06.25, 22:03
        To jednak są filmy, paruminutowe, zmontowane z różnych innych na oko dość profesjonalnie. Na jednym jest księżniczka Anna, niby coś mówi, ale poznać, że to deep fake. Parę zdań bluzgu każdy potrafi z siebie wylać, a to są dość starannie zrobione rolki. No i myślałam, że bohaterowie, rodzina królewska, są po jakimś parasolem - nie są.
        • sueellen Re: Szok 22.06.25, 22:08
          Zaintrygowałas mnie, wrzuć linka, ocenimy co to za diabły
        • turzyca Re: Szok 22.06.25, 22:11
          >No i myślałam, że bohaterowie, rodzina królewska, są po jakimś parasolem - nie są.

Nie są. Od lat nie są.
          • misiamama Re: Szok 22.06.25, 22:21
            ja myślę że są, tylko że ten parasol nie polega na tym, żeby nie pisać pierdół o sukienkach Kate albo minach Luisa. Jeśli ktoś jedzie po Annie, to dlatego że w sumie ona się zupełnie nie liczy. Znajdź taki filmik o Williamie.
    • rb_111222333 Re: Szok 22.06.25, 22:12
      Mnie się podpowiadają rolki o rodzinie królewskiej na FB. Meghan I Camilla mają zazwyczaj role tych złych, całe tony newsów jak to np. William upokorzył Camillę, bo na nią nie spojrzał albo spojrzał ale nie dygnął. Za to jak Kate nosi sukienkę w kolorze sukienki, którą nosiła Diana, to na pewno oddaje tej drugiej hołd. Takie zawartości się klikają, więc i twórcy się znajdą.
    • misiamama Re: Szok 22.06.25, 22:16
      Ale myślisz, że jest w tym jakiś głębszy zamysł? Spiseg znaczy? wg mnie nie ma żadnego, ani zamysłu ani spisku. Jest wierszówka, albo wymagana liczba przeklików, albo inne kryteria efektywności sprzedaży i są teksty, które w zasadzie nie mają ani sensu, ani pomysłu, ot - klika się Camilla, krytyka, coś o ciuchach. Beżowe czółenka z czarnym noskiem to klasyka chanel, ale kogo to w ogóle obchodzi? Zresztą, raz naśladuje bo założyła ten sam kolor więc źle, innym razem oddaje hołd i to dobrze. Czy jest ktoś, kto serio potrafi zidentyfikować fakt, że xx lat temu Diana miała niebieską sukienkę i perły, więc Kate oddaje jej hołd zakładając perłową sukienkę i turkusy?
      No więc organizuje, wydawca / szef/ dyrektor ds sprzedaży, po to żeby się kasa zgadzała.
    • primula.alpicola Re: Szok 22.06.25, 23:15
      To są odpryski po romansie z Karolem, mnóstwo ludzi nie może jej tego darować.
    • demono2004 Re: Szok 23.06.25, 08:30
      Kogo ona obchodzi. Normalny człowiek nie interesuje się takimi sprawami.
    • zerlinda Re: Szok 23.06.25, 08:47
      Przecież ciągle talię bzdety są opisywane. I tytuły na pudełku, typu księżna kate założyła suknie w grochy, tajemne przesłanie od diany zza grobu. Serio Cię to rusza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka