fregata 04.10.06, 21:40 czy meszka nad górną wagą, by głupio nie brzmiało. Ile trwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala-81 Re: Usuwanie woskiem wąsika 04.10.06, 22:40 ok 5 minut, musisz uważać aby skóra była dokładnie odtłuszczona, lepiej nie smaruj sie pomadką, przed depilacją. Kosmetyczka nakłada wosk na środek tak pod nosem i po bokach odzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fregata Re: Usuwanie woskiem wąsika 08.10.06, 22:58 Dzięki. I jeszcze jedno. Po wyrwaniu 1 włoska skóra potem jest jakiś czas mocno zaczerwieniona. Jeśli wyrwie mi wszystkie to będę mieć czerwone miejsce po wąsach. Można to zamaskować korektorem na czas drogi od kosmetyczki do domu? Głupio byłoby iść z takimi "wąsami". Chyba że to niehigieniczne, w końcu korektor nie jest jałowy, mogłoby się jakieś zakażenia wdać lub w "najlepszym" wypadku pryszcze. A co z podkładem, jest w tubce więc czystszy.. Może nic w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: Usuwanie woskiem wąsika 08.10.06, 23:40 wbrew pozorom moja skóra jest tylko delikatnie zaczerwieniona. Po depilacji kosmetyczka smaruje skórę jakimś specyfikiem antybakteryjnym, coś jakby podkład czy korektor, ma cielisty kolor i maskuje zaczerwienienie. Musisz pamiętac aby po woskowaniu nie moczyć skóry tego dnia, ponieważ moga wystąpić brzydkie wypryski. Czasem sama depilluję wąsik, woskiem takim jak u kosmetyczki, nasttępnie smaruję skórę tormentiolem i pamiętam żeby unikac kontaktu z wodą. Zwykle depiluję wąsik wieczorem przed snem, aby nie manipulować już nic przy podraznionej skórze, rano jest wszystko ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
majeczkaa Re: Usuwanie woskiem wąsika 09.10.06, 00:08 Ja usuwam swojego wąsa :D sama. Kupiłam wosk i wyrywam, nie mam czasu latać do kosmetyczki. Pierwszy raz miałam mocno podrażnioną i zaczerwienioną skórę, zrobiłam też trochę to nieumiejętnie... Drugi razem było już spoko, zero czerwonej skóry, zero pieczenia, bólu itp. ;) Mnie taka depilacja starcza na ok. 3 tygodnie, góra miesiąc trochę krótko, no ale na laser mnie nie stać... na razie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_76 Re: Usuwanie woskiem wąsika, do ala-81 13.10.06, 13:17 a jaki to jest wosk taki jak u kosmetyczki? chętnie bym zakupiła sobie coś takiego, bo w domu mam tylko plastry do depilacji twarzy, ale rewelacji po nich to nie mam. Pozdrawiam, aga Odpowiedz Link Zgłoś