czarna.perla 05.10.06, 23:24 czy ktoś chodził lub chodzi? warto? jakie są efekty? ćwiczenia trwają ok 30 min. a potem 15 min. nauki pływania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwionna Re: aquaaerobik???????? 05.10.06, 23:33 Ja ciagle chce zaczac chodzic ale mam strasznie daleko ,a ze mam małe dziecko to mam kłopot:( Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 09:07 Chodzę od miesiąca - moje zajęcia trwają 45 minut, mogę wejść 15 minut wcześniej i popływać, po zajęciach też 15 minut na "relaks" w wodzie i potem następny kwadrans na oddanie klucza do szafki. Czyli w sumie godzina i 15 minut w wodzie. Efekty? Nie wiem :) Myślałam, że to będzie bardziej męczące. Owszem, trudno jest pokonać opór wody, ale myślałam, że bardziej się zmęczę od tego skakania - a tu widzę, że większej zadyszki dostaję gdy szybko pływam. Ale zamierzam nadal chodzić - umiem pływać tylko żabką, więc podczas takiego aerobiku pracuje mi chyba więcej mięśni? A poza tym uważam że dobra jest każda forma ruchu któa sprawia przyjemność - na zwykły aerobic nikt mnie nie zaciągnie, a z takiego mam radochę :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 09:16 Chodziłam na aqua i podobało mi się. Zajęcia trwały 45min, ale nie byłam po nich mocno zmęczona, ale za to dawały dużo radości. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 09:49 a efekty były dziewczyny? Ja chodze na pływalnię i sobie w brodziku samodzielnie wykonuję cwiczenie, którego nie mogę na powierzchni, ze względu na stawy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 10:03 Ogólna poprawa kondycji (i humoru :-)), ale jakiegoś specjalnego efektu nie zauważyłam. Może za krótko chodziłam? Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: aquaaerobik???????? 13.10.06, 21:37 jesli jest to dobry aerobic czyli dobrze poprowadzony i ty cwiczysz jak trzeba ze na drugi dzien masz zakwasy takie ze sie ruszac nie mozesz to podobno po taki aerobicu chudnie sie 1 kg na zajeciach, mam kumpele ktora chodzila naprawde teraz ladie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 11:15 tu jest o tym jak aqua areobic działa: www.wellnesslife.pl/index.php?view=new&lev=03&root=&category_id=7&dest=820 Odpowiedz Link Zgłoś
myszeczka1979 Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 15:01 To raczej badziewny sposób na formę.Raczej dziecinne pluskanie w wodzie,bo wogóle nie męczy.Chodzilam cale wakacje-zero efektu odchudzającego + zniszczenie skóry wywolane chlorowaną wodą i suszarką...Zawsze to jednak lepsze niż siedzenie w domu,więc w razie braku alternatywy i nadmiaru pieniędzy....Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 18:30 to jest alternatywa dla tych z nas które mają problemy z kręgosłupem,bo przy takich ćwiczeniach jest odciążony. Odpowiedz Link Zgłoś
grocholak Re: aquaaerobik???????? 06.10.06, 20:26 |Ja chodzę od 2 lat. Efektem jest ładnie uksztaltowane ciało, dobry nastrój- naładowanie pozytywną energią i brak celulitu. Dla mnie jest to forma wypoczynku, ktora jako jedyna nie znudział mi się po 4 miesiącach, bo widać po niej dość szybko efekty. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: aquaaerobik???????? 09.10.06, 17:58 To chyba nie opinia fachowca:)) Ja chodzę od 5 miesięcy, poza spadkiem wagi zauważyłam wyraźną poprawę wyglądu skóry. Jest zdecydowanie jędniejsza, bardziej miękka. Cglor owszem, mily nie jest ale od czego balsamy i kremiki? A suszarki nie używam. Mimo, że mam długie włosy, mieszczą się pod obowiązkowym czepkiem. Ja szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: aquaaerobik???????? 09.10.06, 18:09 tzn chodziło mi o badziewie w wypowiedzi Myszki:) Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: aquaaerobik???????? 09.10.06, 23:21 Bardzo polecam :) Nie ma nic bardziej odprezajacego po calym dniu siedzeniu przy biurku, jak pluskanie w wodzie :) Kregoslup ssuper odpoczywa, stawy tez, nogi zmeczone szpilkami...na odchudzanie moze to az tak bardzo nie wplywa, ale na relaks, kondycje i elastycznosc jak najbardziej.Milego pluskania ! Odpowiedz Link Zgłoś
grocholak Re: aquaaerobik???????? 10.10.06, 08:20 Zgadzam się. Po aqua jestem zmęczona- padam. Daje mi to jednak energię na następne dni. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: aquaaerobik???????? 10.10.06, 10:29 Ja chodzę od roku. Ćwiczenia mnie nie męczą, efektu odchudzającego nie zauważyłam, bo i nie bardzo mam z czego chudnąć, ale fajnie wymodelowało mi się ciało. Jest bardziej jędrne, a ja lepiej się czuję, mam więcej energii i rzadziej łapię przeziębienia. Odpowiedz Link Zgłoś
trik26 Re: aquaaerobik???????? 10.10.06, 10:41 Ja wlasnie przymierzam sie do tego rodzaju aktywnosci. Mam kilak pytan, mieszkam w Wawie, pracuje w centrum mieszkam na Bemowie, czy ktoras z Was mzoe polecic jakies fajne miejsce (i czyste) w tych okolicach, prosze o nakiary, koszt, oraz mzoe znacie jakas fajna instruktorke? Kolezanka polecala na Ursynowie,lae dla mnei za daleko. Dziękuje za informacje/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasza11 Re: aquaaerobik???????? 13.10.06, 19:01 Bemowo? prosze bardzo: basen na Conrada basen w tej szkole przy centrum bemowo basen Nowa Fala ja sama chodze do Ozarowa maz. bo mieszkam przy trasie poznanskeij i tam jest blisko i bardzo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś