Dodaj do ulubionych

Problemy z paznokciami

IP: *.vf.shawcable.net 25.03.03, 09:16
Rozwarstwiaja mi sie paznokcie. Od bardzo dawna, okolo roku, nie lakieruje
no i nie stosuje zmywaczy. Do tego jeszcze paznokcie sie lamia.
Czy ktos z Was mial lub ma cos takiego.
Pozdrowienia.
Aneta
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Problemy z paznokciami IP: *.acn.waw.pl 25.03.03, 10:17
      Witaj Aneta w klubie.
      Moje paznokcie są też w fatalnym stanie już od bardzo dawna, chodzę do
      dermatologów, każdy oczywiście mówi co innego a one jak się łamały tak się
      łamią.
      Ja mam tez takie objawy, że moje paznokcie się rozdwajają i można je od brzegu
      do środka ściagać płatami, potem brzeg zostaje chropowaty i cienki i oczywiście
      trzeba to opiłować bo i tak się obłammie. Niektórzy lekarze przepisują
      witaminy - rozmaite, inni polecają krzemowy lakier do paznokci - La Roche
      Posey, inni mówią nie lakierować niczym, a ostatnio dostałam zalecenie na
      moczenie paznokci w tranie. Nie jest to miłe, jeśli chodzi o zapach, ale chyba
      trochę skutkuje, do tego jeszcze dodoaje kilka kropli olejku rycynowego i wit.
      A w płynie. Biorę Vita Fem- zestaw witamin i menerałów dla kobiet (chociaż
      słyszałam że lepszy jest jeszcze Merz Special), a przede wszystkim dbam o ręcę
      tzn. nie sprzatam i nie piorę bez rękawic i dla mnie jednak paznokcie bez
      lakieru nawet tego leczniczego wyglądają fatalnie, dużo szybciej się niszczą.
      Widzisz więc, że sposobów jest dużo, a najważniejsze to znaleźć przyczynę a z
      tym to już nie jest tak łatwo.
      • Gość: magdalena Klub majacych problemy z paznokciami IP: 195.7.4.* 25.03.03, 15:31

mam to samo co Ania...
        > Ja mam tez takie objawy, że moje paznokcie się rozdwajają i można je od
        brzegu
        > do środka ściagać płatami,

ja czasem ratuje sie moczeniem w oliwie z oliwek lub z pestek winogron (przy
        okazji dobrze wplywa na dlonie)

rowniez
        > tzn. nie sprzatam i nie piorę bez rękawic

zauwazylam ze im krotszy paznokiec - tym bardziej mi sie rozdwajal. starm sie
        wiec utrzymywac stala dlugosc 2-3 milimetrow bialej czesci plytki paznokcia.

lakiery la roche posay - moze sa dobre - choc ja ich nie polecam - sa malo
        trwale, trzeba czesto odswiezac - a czeste uzywanie zmywacza nie pomaga
        utrzymac dobrej kondycji paznokcia :(
        uzywam odzywki bourjois (bdobra!) - dzieki niej plytka paznokcia ma "ochronke",
        jest mocniejsza. czasami na odzywke klade lakier (tez bourjois - jest trwaly i
        utrzymuje sie do 7 dni)
        • Gość: Aneta Re: Klub majacych problemy z paznokciami IP: *.vf.shawcable.net 25.03.03, 21:15
          Serdecznie dziekuje Ani i Magdalenie.
          Pozdrowienia.
          Aneta
    • naila Re: Problemy z paznokciami 26.03.03, 09:01
      Ja sobie poradziłam z tym problemem stosując preparat Scientifique Mavali,
      która działa utwardzająco i łączy wszystkie warstwy paznokcia oraz odżywkę
      Lovely z Rossmana niebieską z wapniem, na krótej dużo dłużej trzyma się lakier.
      Może warto też zainteresować się innymi preparatami Mavali:
      www.mavala.com/
      • hokusai Re: Problemy z paznokciami 28.03.03, 19:47
        Ja tez sie podpisze pod niebieska odzywka z Rossmana o kiczowatej
        nazwie "lovely", ale za to o atrakcyjnej cenie (3 zlote z groszami). Uzywam jej
        od miesiaca i po roku paznokciowego koszmaru nareszcie cos sie poprawilo. Nie
        polecam natomiast Sally Hansen - w desperacji nakupowalam roznych odzywek, ale
        ich efekt byl zaden. natomiast ujemny efekt w kieszeni zauwazalny. Scientifique
        tez uzywalam,ale wydaje mi sie, ze on pomaga paznokciom, ktore sa w bardziej
        normalnym stanie, a na rozdwajajace sie bibulki nie dziala (przynajmniej u
        mnie). pozdrawiam
    • Gość: ledka Re: Problemy z paznokciami IP: 217.153.53.* 26.03.03, 09:37
      Potwierdzam, ze Mavala bardzo spektakularnie wzmocnila mi paznokcie. Czy moze
      uzywalyscie innych ich produktow, bo jestem bardzo zachecona do tej firmy..(ja
      pozatym stosowalam rowniez odzywke do rzes i tez jestem bardzo zadowolona).
      Interesuje mnie ten krem Nailactan czy jakos tak do wcierania w korzen
      paznokcia, bo tak gorliwie utwardzalam sobie paznokcie Scientifiqiem, ze
      stracily troche na elastycznosci (przed tym efektem ostrzegaja)
      pozdrawiam
      • Gość: if Re: Problemy z paznokciami IP: *.zeb.com.pl 26.03.03, 10:07
        gdzie można dostać produkry tej firmy, nigdy ich nie widziałam
    • deptaczek Re: Problemy z paznokciami 26.03.03, 10:32
      juz to chyba kiedys pisalam:
      zawsze mialam problemy z paznokciami, tez sa cieniutkie i rozdwajaja sie
      ale od kiedy wcieram w nie parafine, bardzo sie poprawily.
      Parafina - zwyczajna, apteczna niecale 3 zl za spore opakowanie.
      nalewam troche w garstke, zanurzam pazurki drugiej reki i wcieram, potem kciuk
      i druga reka. zaleta jest to, ze nie trzeba podgrzewac, jak oliwy. przy tym,
      jak sie szybko wciera, ot od samego tarcia parafina sie nieco podgrzewa.
    • katarina125 Re: Problemy z paznokciami - gdzie Mavala ? 26.03.03, 12:06
      Drogie Dziewczyny,

A gdzie można w Polsce kupić tę Mavalę ???
    • Gość: Graceful Re: Problemy z paznokciami IP: 157.25.119.* 26.03.03, 14:02
      Byłam niedawno u dermatologa. Lekarz kazał brać na łamliwe paznokcie żelatynę.

Pozdrawiam,
      Graceful
    • Gość: ledka Mavala-dystrybutor IP: 217.153.53.* 27.03.03, 11:58
      Ina center jest dystrybutorem na PL
      pozdrawiam
      • Gość: Woman Re: Mavala-dystrybutor IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 28.03.03, 23:05
        A jak to wydląga cenowo?
        • Gość: ledka Re: Mavala-dystrybutor IP: 217.153.53.* 31.03.03, 09:01
          O ile pamietam kosztowalo ok 47zl. Cena straszna, wiem, ale teraz wiem, ze
          warto. I starczy na kilka lat z tego co widze. Kupilam rok temu i zuzylam moze
          1/4 a moze mniej..
          A jak ktos wczesniej pytal to potwierdzam, ze wlasnie na "bibulkowe" paznokcie
          mi wyraznie pomogl. Na tym wlasnie polegal efekt, ze z bibulkowych zrobily sie
          mocne i twarde. Wg pani sprzedajacej nawet slynne Alexandro (czy jak im tam) za
          porownywalnie droga cene nie daje takich efektow.
    • Gość: Aneta Re: Problemy z paznokciami IP: *.dyn.optonline.net 29.03.03, 08:31
      Ponoc pomagaja witaminy.Kup sobie multivitaminy.pozdr.
    • Gość: samanta Re: Problemy z paznokciami IP: *.kabel.telenet.be 30.03.03, 09:54
      witamina A+E raz dziennie
    • alluette Re: Problemy z paznokciami 31.03.03, 08:20
      też miałam ten problem jakiś czas temu - pomógł mi Merz Special, teraz polecam
      każdemu - niestety na efekty trzeba było czekać jakieś trzy miesiące, ale
      naprawdę warto.

pozdr.
      a
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka