Dodaj do ulubionych

cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżcie!

22.10.06, 18:50
Jak napisałam wyżej, mam cerę mieszaną; do tej pory używałam podkładów średnio- lub niskopółkowych, jeśli można tak je określić. Maxfactor i loreal zbyt obciążały moją twarz, mimo starannego rozsmarowania miałam wrażenie, że podkład po prostu WIDAĆ, a to moim zdaniem niedopuszczalne. Po lorealu przerzuciłam się na polski lirene city matt, używam od dawna i generalnie jestem zadowolona, może nie matuje na cały dzień, ale dobrze wygląda na twarzy i przede wszystkim w ciągu dnia nie ciemnieje!! (co miało miejsce w przypadku loreal, MF, oriflame). Teraz nabrałam ochoty na podkład trochę droższy, ale jest ich tyle, że gdybym chciała poczytać o nich na wizażu, niewątpliwie straciłabym dzień cały lub dwa...:( więc może pomożecie? czy lancome teint idole będzie dla mnie odpowiedni? a może coś clinique? czekam na rady:)
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 09:51
      tez mam cere mieszana i uzywam liquid finish Kanebo. To bardzo lekki, plynny
      podklad, ladnie stapia sie z cera. Krycie srednie, nie wiem czy takie Ci
      odpowiada. To nie jest typowy matujacy podklad, ale tez sie nie swieci i dzieki
      temu tez nie wysusza cery jak inne matujace podklady. Jest bardzo wydajny,
      kolory w sloiczku wygladaja na ciemne ale na twarzy sa jasniejsze, ladne
      nierozowe odcienie.
      • sophie999 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 12:49
        Dzięki, chodzi mi właśnie o podkład średniokryjący. te mocnokryjące tworzą na twarzy maskę:( dziś wypróbowałam podkład mojej mamy shiseido (the makeup, lifting foundation), i przekonałam się, że nie jest dla mnie...zostawił na skórze taką dziwną warstwę, cera świeciła się :( a ile kosztuje LF Kanebo?
      • justa_79 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 14:45
        ja również polecam Kanebo Liquid Finish, a z typowo matujących - Givenchy Teint
        Mirror Mat.
    • o.lunia Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 12:57
      nie polecam Clinique, wg mnie City Matt jest naprawde lepszy. Jesli chodzi o
      podklad matujacy,to najlepszy jest Givenchy Ideal Mat, faktycznie idealnie
      matuje i jest b.trwaly. Oprocz tego mialam kiedys Estee Lauder podklad o
      przedluzonej trwalosci, nie pamietam nazwy:| tez byl bardzo dobry, choc nie
      matowal na tak dlugo.
    • ewab2507 Transmat Sisley 23.10.06, 13:01
      Zużywam właśnie kolejne opakowanie (5.?? 6.??) uważam, że jest świetny...
      dobrze kryjący - mam cienką skórę skłonną do podrażnień i często miewam
      zaczerwienienia - do tego jest wygładzający i nie dający efektu maski. kosztuje
      ok.250 zł (nie pamiętam dokładnie).
      • uffolinka Re: Transmat Sisley 23.10.06, 13:14
        Polecam Estee Lauder Double Wear. Przetestowałem większość podkładów z górnej
        półki i ten okazał się najlepszy.
    • anaeva Chanel double perfection 23.10.06, 16:18
      Zdecydowanie polecam chanel:-)
      Średnio kryje i daje bardzo ładny, naturalny efekt! Ja jestem pod wielkim
      wrażeniem.
      Wspomniany kanebo mnie mocno rozczarował. Dla mnie był zbyt mało kryjący.
      (pewnie mam zbyt wiele niedoskonałości:-( i miałam wrażenie, że spływa mi z
      twarzy.
      Duble wear dla mnie jest trochę zbyt ciężki (ma taką aksamitną, miękką
      konsystencje), ale na zimę być może będzie ok. Kryje naprawdę świetnie!
      Proponuję wypróbować wszystkie wymienione, któryś na pewno Ci się spodoba!
      Pozdrawiam!
    • arieska Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 18:06
      sophie999 napisała:
      < a może coś clinique? czekam na rady:)

Z Clinique lubie podklad Superfit - srediokryjacy, daje naturalny efekt.
      • mikka8 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 18:15
        EL Double wear i Vitalumiere Chanel.Ten drugi jest troche lzejszy.
        Oba baardzo wydajne,wygladaja naturalnie,o masce nie ma mowy ;)
        • jade.fox Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 23.10.06, 20:47
          Ja również polecam Double Wear, najlepszy z trwałych podkładów i nie robi maski.
          Wypróbuj też Teint Idole, wiele dziewczyn go chwali chociaz mi osobiście
          niezbyt pasował.
    • sophie999 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 25.10.06, 14:25
      no ładnie, widzę, że wszyscy używają lepszych podkładów tylko nie ja. dzięki za typy, muszę się zastanowić, a może uda mi się zdobyć w sephorze jakąś próbkę? skłaniam się ku e. lauder, chyba najwięcej z Was go poleca, ale ktoś napisał, ze zostawia na twarzy taką aksamitną warstewkę, a ja muszę mieć suchutką skórę, żeby ię dobrze czuć..więc może jednak kanebo, bo faktycznie zależy mi na czymś nie za mocno kryjącym, nienawidzę, kiedy podkład widać na twarzy.. a może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł?:)
      • uffolinka Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 25.10.06, 15:17
        Double Wear EL nie zostawia żadnej aksamitnej warstewki, bo inaczej bym go nie
        kupiła. Wygląda bardzo naturalnie, ale trzeba pamiętać, ze wystarczy kropelka
        na całą twarz, bo inaczej łatwo o maskę. Ja za pierwszym razem wylałam ze
        słoiczka tyle ile byłam przyzwyczajona przy innym podkładzie i wyglądałam jak w
        tynku na twarzy, ale nałozyłam conajmniej 5 razy za duzo. Następnego dnia
        spróbowałam jeszcze raz i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
        Najlepiej popros o próbkę, zawsze jednak lepiej wypróbować kosmetyk przed
        zakupem niż później załowac. Dobierzesz kolor, zobaczysz czy konsystencja Ci
        odpowiada. Wybierz sobie jakieś 3 i powiedz, ze chcesz któryś kupić, ale nie
        wiesz który. Pani w perfumerii na pewno przygotuje Ci próbki. Napisz potem na
        co sie zdecydowałaś. Pozdrawiam :)
        • caliente Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 25.10.06, 21:45
          Polecam Estee Lauder Equalizer- specjalnie do cery mieszanej. Jest super
          • lhasa Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 25.10.06, 22:01
            Trochę Ci namieszałyśmy :-)

Ja obecnie używam Clinique Perfectly Real Makeup ; również mam cerę mieszaną i
            nienawidzę gdy widać podkład na twarzy. Tego nie widać w ogóle, ujednolica,
            wygładza i delikatnie zwęża pory,ale słabo kryje dzięki czemu nie mamy maski na
            twarzy.Jest bardzo naturalny i o to mi chodziło, już wolę,żeby wszyscy widzieli
            krostkę na mojej buzi niż kilo tynku :-) Pozdrawiam
    • sabriel Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 26.10.06, 00:07
      Klasyk- Double Wear EL.Idealny dla mieszanej cery,teraz w zimę jak znalazł.
      Dobrze kryje,wygładza buzię,trzyma sie cały dzień,dobrze sie
      rozprowadza,niewidoczny,niedrogi jak na produkt wysokopólkowy(około 130zł).
      Bardzo podobny w działaniu jest Colorstay Natural make up Revlona-równie
      trwały,dobrze kryjący i wygładzający,o połowę tańszy od EL.
      Collistar ma też dobre fluidy(dostępny w douglasie).
      • sophie999 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 26.10.06, 13:11
        bez próbek się chyba nie obejdzie:) dzięki za wszystkie rady:)
        • ivvette Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 26.10.06, 13:17
          Ja polecam ,co prawda nie z wysokiej półki ale rewelacyjny podkład
          rozswietlający -antystresowy Avonu. Wystarczy niewielka ilośc a twarz jest
          idealnie pokryta ,nie ma smug ,nie ma efektu maski . i nie uczula co u mnie np
          jest bardzo dziwne. Rewelacja.
    • sophie999 Re: cera mieszana-podkład z górnej półki? pomóżci 30.10.06, 18:28
      Przyniosłam dziś z sephory próbki double wear i teint idole, zobaczymy, jak to z nimi będzie.. jedyne co mnie martwi, to że pani powiedziała, że oba są bardzo mocno kryjące, mi zależało na czyms lżejszym trochę. ale mam nadzieję, że nie będzie ich widać, tak jak piszecie o d.wear:) i że na któryś się zdecyduję:) szkoda, że nie widziałam kanebo:( ale w douglasie chyba jest? pozdrowienia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka