Dodaj do ulubionych

Dermedic skład kosmetyków

IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 10:57
POjawiła suię ostatnio w aptekach seria kosmetyków Dermedic. Nie wiem, czy
kupić cokolwiek, bo na każdej ulotce i w Internecie czytam tylko, że
zawieraja one aktywne składniki i że są polecane przez dermatologów, ale ani
nie wiem, jakie to składniki, ani dodatkowych informacji nie ma. Wyglada mi
na podpuche, bo nie yfam firmom, które nie daja wyczerpującej info o swoich
produktach. A moze sie mylę? Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: madziak Re: Dermedic skład kosmetyków IP: *.chello.pl 28.03.03, 11:15
      Skład kosmetyków podany jest na opakowaniu. Mogę Ci podać skład żelu do
      oczyszczania cery trądzikowej, bo taki zakupiłam:
      AQUA, DECYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL, HYDROXYSULTAINE, PROPYLENE GLYCOL, ZINC
      PCA, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, PARFUM, EDTA, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, C.I.
      42051, CITRIC ACID.
      Mnie osobiście nic takie nazwy nie mówią, zwracam tylko uwagę czy w składzie
      jest alkohol denat, jeśli jest to nie kupuję.
    • Gość: justy Re: Dermedic skład kosmetyków IP: *.visp.energis.pl 28.03.03, 11:16
      Oto składy:
      HYDRAIN 2
      aqua, butyrospermium parkii, glycerin, pentylene glycol, paraffinum liquidum,
      cyclopentasiloxane (and) dimethicone, PEG-100 stearate, glyceryl stearate,
      urea, tocopheryl acetate, stearic acid, parfum, polysorbate 60, cetyl alcohol,
      carbomer, EDTA, triethanolamine, glyceryl linolate (and) glyceryl oleate (and)
      glyceryl linolenate, xanthan gum

ANTI PERSP C
      aqua, aluminium chlorohydrate, cyclomethicone, cetearyl alcohol, glycol
      stearate, dimethicone, ceteareth-20, glycerin, glyceryl stearate,
      ethylhexyloxyglycerin, methylparaben, EDTA

ACNE EXPERT G
      aqua, decyl glucoside, cocamidopropyl, hydroxysultaine, propylene glycol, zinc
      PCA, chlorhexidine digluconete, parfum, EDTA, iodopropynyl butylcarbamete,
      C.I.42051, citric acid

ACNE EXPERT C
      aqua, diisostearyl malate, glyceryl stearate, propylene glycol, cyclomethicone,
      cetyl alcohol, aluminium starch octenylsuccinate, zinc PCA, acrylates/ C10- C30
      alkyl acrylate crosspolymer, triethanolamine, caprylic/ capric triglyceride,
      melia azadirachta leaf extract, xanthan gum, salicylic acid, iodopropynyl
      butylcarbamate

SPECIAL AGE E
      aqua, caprylic/ capric triglyceride, glyceryl stearate, squalan, mineral oil,
      propylene glycol, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben,
      butylparaben, isobutylparaben, retinyl palmitate, acrylates/ C10- C30 alkyl
      acrylate crosspolymer, triethanolamine, EDTA, BHA

PROSENSIV
      aqua, isocetyl stearate, PEG 100 stearate, glyceryl stearate, glycerin, cetyl
      alcohol, butyrospermium parkii, penthylene glycol, squalane, aluminium starch
      octenylsuccinate, ethylhexyloxyglycerin, cyclopentasiloxane (and) dimethicone,
      triethanolamine, acrylates/ C10- C30 alkyl acrylate crosspolymer, EDTA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka