Dodaj do ulubionych

To forum umarło

23.11.06, 12:48
Zobaczcie ilość wątków i postów, kiedyś było tu o wiele więcej ludzi, to
forum żyło ale odkąd tak krzyczałyście o logowanie, forum umarło i same tego
chciałyście. Kiedyś tu była kopalnia wiedzy, teraz pustka.
Obserwuj wątek
    • grzesiekjk Re: To forum umarło 23.11.06, 12:59
      Co prawda, to prawda....:(((((((
      • gofera2 Re: To forum nie umarło 28.11.06, 15:48
        chyba nie jest tak ,żle mi forum pomaga
    • marghot Re: To forum umarło 23.11.06, 13:01
      ruch jest mniejszy, toprawda.
      ale za to jest więcej rzeczowości, mniej krzyków ect
      coś za coś...
    • arieska Re: To forum umarło 23.11.06, 13:22
      ewelline napisała:

> Zobaczcie ilość wątków i postów, kiedyś było tu o wiele więcej ludzi, to
      > forum żyło ale odkąd tak krzyczałyście o logowanie, forum umarło i same tego
      > chciałyście. Kiedyś tu była kopalnia wiedzy, teraz pustka.

Jaka kopalnia wiedzy? Roilo sie od trolli i pyskowek (nadal niestety w jakims
      stopniu obecnych)-wiele postow pisanych bez logowania i tak nadawalo sie tylko
      do usuniecia. Jesli komus tylko o ilosc chodzi to pewnie teskni za tymi czasami.
      Jest mniejszy ruch, ale to sie zdarza czasowo na wszystkich forach.
      • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 13:36
        Nie czasowo, tylko cały czas, a właściwie to robi się coraz gorzej. Kiedyś
        wchodziłam na to forum i były dziesiątki wątków a teraz wchodzę i ciągle widzę
        te same a doczekać się na odpowiedź też ciężko. Logowanie było złym pomysłem.
        • omniabulgari Re: To forum umarło 23.11.06, 14:00
          ja nie udzielam sie tu poand pol roku, logowanie nei ejst problem ale duzo
          chamstwa, ciagle odsylanei do wyszukiwarki, tego sie nei chce juz czytac, skoro
          ciagle sie odsyla do wyszukiwarek to strach zadawac pytania a wiadomo ze
          wiekszosc tematow ciagle jest aktualnych i ile moz ebyc ciagle nowych
          niepowtaralnych watkow...albo neiraz interesujact temat a tu nagle zaczyna sie
          30 postow na temat ortografii, neidobrze sie robi........
          • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 14:10
            Co do wyszukiwarki to się akurat zgadzam bo ileż razy mozna w koło powtarzać to
            samo, jak identyczny lub prawie taki sam wątek jest 5 linijek niżej albo na
            następnych stronach. Przykład z własnego dośw., załozyłam kiedys wątek o
            depilatorach, ponad 100 wpisów, naprawdę świetny wątek więc po co tworzyć nowy
            skoro w tamtym jest wszystko? Po co? To tak fajnie jest pisać parę razy w koło
            to samo? Bo komuś nie chce się przejrzeć forum? A co do ortografii to może
            niektórzy może nauczą się jeszcze przy okazji zasad dot. polskiej pisowni :)
            • clockwork.orange Re: To forum umarło 24.11.06, 14:12
              ja tez zaczełam bardzo doceniac osoby, ktore zwracaja uwage na błedy, chociaz
              na poczatku mnie to strasznie wkurzało:)
              ale jak sie złapałam na tym ze sie sama zastanawiam czy napisac "który"
              czy "ktury"- zmieniłam zdanie.

dziekuje wam ortograficzni nadgorliwcy, dzieki wam nie popadam we wtorną
              dysleksje:)
            • skinnycow Re: To forum umarło 24.11.06, 19:28
              >załozyłam kiedys wątek o depilatorach, ponad 100 wpisów, naprawdę świetny
              >wątek więc po co tworzyć nowy skoro w tamtym jest wszystko? Po co? To tak
              >fajnie jest pisać parę razy w koło to samo? Bo komuś nie chce się przejrzeć
              >forum? A co do ortografii to może niektórzy może nauczą się jeszcze przy
              >okazji zasad dot. polskiej pisowni :)

Warto zakladac nowe watki (nawet na ten sam temat), bo:
              a) osoby nowe na forum, takie, ktore w czasie zycia starego watku nie braly
              udzialu w dyskusji, a maja cos nowego lub innego do powiedzenia
              b) rynek zyje swoim zyciem i co rusz pojawiaja sie nowosci, wiec warto o nich w
              tym samym kontekscie jeszcze raz porozmawiac
              c) zalozycielka watku nie zaspokoila swojej ciekawosci przez lekture watkow
              archiwalnych

Takich argumentow mozna mnozyc! Mnie szczerze powiem denerwuje odsylanie do
              wyszukiwarki. A jeszcze bardziej mnie denerwuje, jak dyskusja zbacza na tory
              bledow ortograficznych - to jest tak, jakby komus powiedziec w zwyklej
              rozmowie, ze mowi ze zlym akcentem lub nieprawidlowo buduje zdania.
    • babunowa Re: To forum umarło 23.11.06, 13:58
      Ja jakos nie zauwazylam,zeby ono umarlo.Jak nie wejde na nie przez pare dni, to
      wszystko co jest na stronie 0 mam zazanczone jako 'nieczytane' ;>>>>
      a poza tym jakos nie tesknie do klotni np na temat brania prysznica rano z
      pyskowkami i wyzwiskami od najgorszych.
      • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 14:06
        Ale wątek o braniu prysznica rano jest właśnie teraz, jak jest logowanie.
        • babunowa Re: To forum umarło 23.11.06, 17:03
          tak :) ten watek jest teraz i jest w miare kulturalny, ale gdy nie bylo
          logowania tez bylo kilka watkow na temat mycia sie i ogolnie higieny i tam to
          dopiero byly kwiatki ;>>>
    • the.main.gosc Re: To forum umarło 23.11.06, 14:16
      wiedzialam, ze tak bedzie. swoja droga, kierowanie do wyszukiwarki uwazam za
      niegrzeczne, podobnie jak nachalne poprawianie bledow ortograficznych. coz,
      zdarzaja sie koszmarne byki, ale coz... nieustanne (i na ogol niekulturalne)
      poprawianie, oczekiwanych rezultatow nie przynioslo...wiec po co sie TUTAJ
      czepiac? Dla zabawy ? Zeby sie dowartosciowac ? Zalosne.
      Inny powod : zawisc. W zwiazku z tym pisza tutaj glownie fanki oceanic i
      piercingow. Szkoda, bo bylo tu kiedys ciekawie.
      • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 14:59
        "...kierowanie do wyszukiwarki uwazam za niegrzeczne,..." A jak nazwiesz
        zakładanie wątku na temat, który jest 5 liniejek niżej albo na nstępnych
        stronach forum i wystarczy się trochę wysilić i po prostu poczytać? Dlaczego
        ktoś ma powtarzać 5 razy to samo na ten sam temat?

Fanki Oceanic? A przepraszam co masz do firmy Oceanic? Co to za bełkot?

Co do błędów to jak taka mądralińska zakłada kolejny wątek o suszarce Rowenta
        Lissyma Ionic kiedy już wszystko na tem temat zostało powiedziane i jej nie
        chce się najzwyczajniej w świecie przejrzeć forum i np. robi mega byka to aż
        się prosi żeby poprawić. Mnie rażą błędy ort.
        • kashmirek Re: To forum umarło 23.11.06, 15:21
          w tym byl caly urok forum , duzo postow czasem na glupie czy smieszne tematy.
          przeciez to zabawa dbanie o urode itd, po co traktowac to tak smeirtelnie
          powaznie, malo jest nieszczesc na swiecie? tez uwazam ze forum umarlo przez te
          logowania, mozna to jakos cofnac?
          • pomidorekk Re: To forum umarło 23.11.06, 15:35
            ja nie rozumiem, co ma logowanie do mniejszej ilości postów. Procedura
            logowania zajmuje mi 10 sek. Nie sądze żeby była to wielka przeszkoda dla kogoś
            kto chce sie o coś spytać i forum wydaje mu sie odpowiednie do tego lub chce
            komuś odpowiedziec na pytanie i akurat zna odpowiedź lub może poradzić.
            wszystko zalezy od dobrych chęci.
            • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 15:57
              Nie potrafisz wyciągać wniosków. Przed logowaniem było 10 razy więcej tu osób i
              tematów a co za tym idzie było po prostu ciekawiej, forum tętniło życiem, może
              Cię tu nie było to nie wiesz. A mi się nie chce logować ale sie loguję jak już
              muszę i chcę założyć wątek ale najczęściej mi się po prostu nie chce.
              • pomidorekk Re: To forum umarło 23.11.06, 16:06
                byłam na tym forum przed logowaniem, wnioski umiem wyciagać.
                a sa nastepujące - wcześniej dużo było głupich wątków i nie na temat, głłupich
                odzywek, jakiś dziwnych bełkotów forumowych. teraz tym wszystkim ludziom
                zwyczajnie nie chce się logowac, żeby wrzucić swoje 3 grosze - i to jest na
                plus.
                po 2 - nie wiem jak bardzo trzeba być leniwym żeby nie chcieć te 10 sekund
                poświęcic na zalogowanie. Współczuję takim leniwcom i szczerzę pisząc wątpię
                czy chciałbym od takiej osoby poradę.
                • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 16:42
                  Nie martw się pomidorek, nic ci nie doradzę bo nie będzie mi się chciało
                  logować.
        • the.main.gosc Re: To forum umarło 23.11.06, 18:50
          Fanki Oceanic? A przepraszam co masz do firmy Oceanic? Co to za bełkot?
          >
          a co to za chlewne okreslenia ?

nic nie mam do firmy oceanic, bo jej nie znam, ale ty widac jestes
          wielbicielka...ale taka toksyczna czyli z tych, ktore mialam na mysli piszac
          swoj post.
          Mnie tez raza bledy, ale jeszcze bardziej czepliwe frustratki.

• ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 18:57
            Chlewne? A co to za słowo? Na pewno nie ze słownika jęz. pol.
            Nie przypominam sobie żebym wypowiadała się kiedykolwiek na temat firmy Oceanic
            gdyż nie używam ich kosmetyków. Jakaś mania prześladowcza?
            • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 18:58
              A i pewnie ciebie też rażą błędy ale pewnie nie swoje. (To dotyczy
              tego "chlewne").
            • the.main.gosc Re: To forum umarło 23.11.06, 19:01
              przeczytalam, podaje do wiadomosci, ale narozmowe z toba nie mam najmniejszej
              ochoty. jestem wybredna.
              • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 19:42
                O, to jesteśmy zgodne przynajmniej bo ja z takim bełkotem też nie mam zamiaru
                dyskutować.
        • ramadayes Re: To forum umarło 24.11.06, 19:50
          ewelline napisała:
          > Co do błędów to jak taka mądralińska zakłada kolejny wątek o suszarce Rowenta
          > Lissyma Ionic kiedy już wszystko na tem temat zostało powiedziane i jej nie
          > chce się najzwyczajniej w świecie przejrzeć forum i np. robi mega byka to aż
          > się prosi żeby poprawić. Mnie rażą błędy ort.

o rany, kobieto, musisz się tak czepiać tych błędów? może ktoś jest
          dysortografikiem i nie ma wyczucia, czy pisze dobrze. sama rozmawiałam na forum
          z osobą, która robiły byki i przyznała się, że jest dysortografikiem. i co?
          trzeba koniecznie wytknąć ten błąd, bo nie wytrzymasz?
          • ewelline Re: To forum umarło 28.11.06, 18:14
            Najlepiej powiedzieć, że jest się dysortografem czy innym dysleksje i dygrafie,
            najwygodniej zgonić na wyimaginowaną przypadłość a nie na swoje zwykłe nieuctwo
            i brak oczytania.
      • arieska Re: To forum umarło 23.11.06, 16:21
        the.main.gosc napisała:

> wiedzialam, ze tak bedzie. swoja droga, kierowanie do wyszukiwarki uwazam za
        > niegrzeczne

A to dlaczego? Ja np. grzecznie odsylam do czegos, co juz bylo. Nie chodzi o
        tematy, ktore byly wieki temu, bo warto je uaktualniac,ale o to, ze na jednej
        stronie sa czasem 2-3 watki na ten sam temat. Bardziej niegrzeczne jest wg mnie
        to, ze zakladajacym te watki nie chcialo sie nigdzie zajrzec i poszukac,a potem
        bez przerwy "up-uja" watki zdziwione, ze nikt nie odpowiada. Nic dziwnego,ile
        mozna na ten sam temat? W takim wypadku podanie linkow jest wybitnie kulturalne,
        bo trzeba miec i dobre checi i poswiecic czas, ktorego takim smieciarzom bylo
        szkoda.
        • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 16:44
          Dokładnie arieska :)
          • sigrun Re: To forum umarło 23.11.06, 17:08
            Forum nie umarło, tylko frakcja "Perfuma na Dekoldzie" się obraziła, a forumowa
            ortografia tylko na tym zyskała ;-)
        • the.main.gosc Re: To forum umarło 23.11.06, 18:52
          jesli robisz to w sposob grzeczny, to nie widze problemu.
      • othala76 Re: To forum umarło 23.11.06, 21:08
        no zgadzam sie z Tobą...
        (pewnie zaraz mnie ktoś 'napadnie', że zdania od 'no' sie nie zaczyna)
    • mikams75 Re: To forum umarło 23.11.06, 18:23
      tez zauwazylam ze forum umarlo ale wg moich obserwacji nie od razu po
      wprowadzeniu logowania tylko po dluzszym czasie. Zniknely stale forumowiczki -
      moze juz omowily wszystko co mialy do omowienia? Duzo dziewczyn logowalo sie od
      zawsze, inne stale forumowiczki zalozyly loginy i sie nie obrazily za ten
      przymus. A forum dopiero po kilku miesiacach zrobilo sie "niezywe".
    • the.main.gosc Re: To forum umarło 23.11.06, 18:59
      i sie nie ozywi. stalo sie niemilosiernie konkretne, bez fantazji, posty bez
      osobowosci. no i te purystki :))) i ich scholastyka :))))
      • ewelline Re: To forum umarło 23.11.06, 19:45
        I co? Mamy ci teraz brawa bić bo nauczyłaś się 2 słów, których znaczeń nie
        rozumiesz i brzmią tu w tym wątku conajmniej śmiesznie.
        • omniabulgari Re: To forum umarło 23.11.06, 20:00
          eweline, czy jak CI tam wlasnei glownei przez takie osoby jak Ty to forum
          uniera.......
          • ewelline Re: To forum umarło 24.11.06, 00:17
            Co ty powiesz omnia coś tam?
    • the.main.gosc Re: To forum umarło 23.11.06, 19:00
      to forum jest antypatyczne... po prostu.
      • kashmirek Re: To forum umarło 23.11.06, 20:01
        racja, forum to zrobilo sie nudne jak rosół w niedzielne popoludnie. ja lubilam
        watki dotyczace np slynnych osob i tak dalej, ale matki teresy z radia maryja
        sie pooburzaly i poobrazaly na wszystko, i tak tu jest juz teraz - bezbarwnie,
        bez charakteru i po prostu mdle w swojej porzadnosci i puryzmie.
    • babunowa Re: To forum umarło 23.11.06, 20:08
      no dobra, z tego co tutaj piszecie, to stwierdzam, ze chyba za malo czytalam
      forum przed logowaniem, skoro nie zauwazylam az takiej roznicy;>
      • sloneczna.dziewczyna Re: To forum umarło 23.11.06, 20:26
        Nie ma starych forumowiczek, kaloo, fanki grześków czekoladowych, kiedyś asiek
        asiekowaty się tutaj często udzielał. Znam to forum z codziennej jego lektury
        od prawie 3 lat (pod innym nickiem) i widzę, że obecnie najwięcej postów to
        posty adeptek sztuki dbania o siebie za pomocą kosmetyków, dopiero
        zaczynających, niż "koneserek" ;-) bo pytanie w stylu "czym się różni woda
        toaletówa od perfumowanej" czy "jak się umalować na pierwszą randkę" są naiwne,
        i wydaje mi się, że obecnie siedzą na forum w większości nastolatki.
        Fakt, nie ma już pyskówek i obrzucania się błotem, to chyba jedyny plus
        logowania.
        • tingavinga Re: To forum umarło 23.11.06, 21:46
          wg mnie logowanie nie ma tu nic do rzeczy, można pyskowac pod roznymi nickami
          • sigrun Re: To forum umarło 24.11.06, 09:30
            E tam, jeszcze trochę doświadczonych "staroci" czasami tu zagląda ;-) Choć muszę
            przyznać, że ostatnio piszę rzadko bądź wcale, ale to dotyczy również innych
            forów. Cóż, napięty harmonogram ;-)
    • maggi9 Re: To forum umarło 24.11.06, 14:21
      Faktycznie jest mnie postów.
      Ale dlaczego?
      Czyżby logowanie się było AŻ takim problemem?Przez logowanie sie jestesmy mniej anonimowi i nie można pisać głupich postów?
    • oxy_gen_86 Re: To forum umarło 24.11.06, 14:22
      Może nie tyle co umarło ale na pewno się zmieniło.
      Kiedyś "uroda" miała inny klimat, dziewczyny wymieniały się konkretnymi, dobrymi
      radami itd. - teraz jest bardzo dużo sztucznie podtrzymywanych watkow "ile
      wydajecie na siebie itd.", a "pyskowki";P jak byly tak sa (BTW nie wyobrazam
      sobie "urody" bez takich sporow;P)

To nie "zasługa" logowania, to ludzie sie zmienili. Pamietajcie, ze to my
      tworzymy forum i tylko od nas zalezy jaka bedzie tu atmosfera:>
      • ewelline Re: To forum umarło 24.11.06, 16:29
        Tylko, że dziwne, że zmieniło się zaraz po wprowadzeniu logowania? Obserwowałam
        to i wiem jak było.
        • oxy_gen_86 Re: To forum umarło 24.11.06, 18:53
          ewelline napisała:
          >Obserwowałam
          >
          > to i wiem jak było.

A ja bywalam i pisalam - tez wiem jak bylo:)
          • ewelline Re: To forum umarło 28.11.06, 18:16
            To mamy odmienne zdania. Tylko kto ma rację? Fakty, a fakty mówią za siebie -
            przed logowaniem było tu o wiele więcej osób i wątków, po logowaniu każdy już
            widzi...
    • komyszka Re: To forum umarło 24.11.06, 14:32
      a ja mysle ze wine za "obumieranie" moze ponoscic wizaż- nota bene kapitalny;).
      sama widze po sobie ze odkąd go odkryłąm , na urodzie goszcze duzo rzadziej.
    • fandorina Re: To forum umarło 24.11.06, 18:45
      Zgadzam sie z poprzednimi wypowiedziami. Kiedyś to forum było inne.Zagladam tu
      od 3 lat ostatnio coraz rzadziej - poprostu nie ma ciekawych wątków. Kilka lat
      temu można było poczytać naprawdę wiele ciekawych wątków od fanatyczek
      kosmetyków ( niekoniecznie tych z górnej półki). Były super wątki typu-
      "przeboje kosmetyczne za grosze", "ostatnio kupiłam ..."wypowiadały sie
      dziwczyny które lubiały i naprawdę umiały ciekawie pisać o kosmetykch,
      pielęgnacji itp.
      • skinnycow Re: To forum umarło 24.11.06, 19:41
        > Zgadzam sie z poprzednimi wypowiedziami. Kiedyś to forum było inne.Zagladam
        tu
        > od 3 lat ostatnio coraz rzadziej - poprostu nie ma ciekawych wątków

Dziewczyny to zamiast narzekac same zalozcie jakies ciekawe watki.
    • carolinascotties ciekawe wątki 24.11.06, 23:28
      ostatnimi czasy umierają w lekceważeniu...o ile łatwiej założyć trzecui, ten sam
      wątek na jednej stronie...
      przyznam szczerze, ze uciekłam na wizaz :)
      • ewelline Re: ciekawe wątki 28.11.06, 18:18
        Umierają w lekceważeniu?????
    • rzesa20 Re: To forum umarło 28.11.06, 21:38
      ja osobiście wolę logowanie się na forum:) jest przytulniej;)
      • ewelline Re: To forum umarło 28.11.06, 22:12
        Rzeczywiście...przytulniej...wieje nudą i tyle.
        • aaliyah83 Re: To forum umarło 28.11.06, 22:18
          eweline znajdz sobie chłopa i niech Cie porzdnie zer.... Twoje ciągłe ujadanie
          jest meczace, zalozylas ten watek a mam wrazenie czytajac Twoej inne posty ze
          kazdy Twoj post czy odp jest poprostu chamska i zazwyczaj jest nei na temat
          urody bynajmniej. Twoje wypowiedzi na tym forum naprawd erzadko dotycza urody
          cyz daneog tematu Mysle ze od ortografii wazniejsza jest jednak kultura..
          Fajnie ze jetses takim orłem orograficznym i wogole ale daj juz spokoj, to
          tylko internet, tlyko forum jak ktoś zrobi byka cyz cos to świat się nei konczy
          na tym.
          • la_veuve_noire Re: To forum umarło 28.11.06, 23:00
            aaliyah83 napisała:

> eweline znajdz sobie chłopa i niech Cie porzdnie zer....

Urocze. I jakie kulturalne...
            • aaliyah83 Re: To forum umarło 28.11.06, 23:11
              pierwszy raz zdarzylo mi sie tak napisac, ale po przesledzeniu postow tej osoby
              trudno inczej skoro ona potrafi obrzucac blotem o takie drobnostki, jest
              desperatką ktora zdaj sie poza forum nei ma innych stresow od błedow
              ortograficnzych, wyszukiwarek, logowania itd. to przykre., a swoim watkiem o
              depilatorach podneica sie od pol roku... zalosna jestes eweline ...
          • ewelline Re: To forum umarło 29.11.06, 00:25
            Może ciebie aali coś tam faceci rżną jak dziwkę ale nie mnie... Co kto lubi.
        • rzesa20 Re: To forum umarło 28.11.06, 23:42
          ja tak wolę, każdy poznaje się po nickach:)
          a co za różnica czy ktoś napisze z zalogowanego nicka czy nie?? jak ktoś chce
          się wypowiedzieć to się wypowie, proste. a że powstają wątki nudne dla Ciebie to
          już inna sprawa, stwórz taki który będzie cię interesować, może zrobi się ciekawiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka