Dodaj do ulubionych

Przeklęte wągry!

24.11.06, 19:32
Wiem, ze to wątek raczej na forum Uroda, ale tam jest pełno info o kosmetykach
fryzjerach itp, dlatego zamieszcze go tutaj.

Moim problemem są wągry. Paskudne, ktore wygladaja jakby mi ktos twarz
szpilkami ponakłuwał, a dziury zostaly. Czasem Pojawiają się większe. Próbuję
z nimi walczyć-usuwam wyciskając. Ale to nic nie daje. One ciągle są.
Sczególnie obficie występują na nosie i w jego okolicach, brodzie oraz czole.
Czy ktoś zna jakis sposób na te małe paskudy?

Myślałam nad wizytą u kosmetyczki, ale nie mam kasy i koleżance mającej taki
sam problem nie pomoglo kilka wizyt.

Proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • kosmetyczka101 Re: Przeklęte wągry! 24.11.06, 22:19
      Jeśli nie masz pieniędzy na kosmetyczkę - zrób sobie zabieg zbliżony do tego
      jaki może zaoferować Ci gabinet kosmetyczny czyli
      - na początek parówka - z dodatkiem ziół np. skrzyp polny i bratek
      - jak już pory się pootwierały - co większe wągry możesz wycisnąć - pamietaj
      aby palce owinąć chusteczką
      - następnie peeling - polecam St. Ives do cery tłustej i mieszanej - tani i
      wydajny, a jeśli możesz pozwolić sobie na odrobinę luskusu - proponuję poszukać
      na allegro peelingu Natural Sea Beauty
      - po peelingu pora doczyścić pory i porządnie je ściągnać - tu już musisz się
      trochę poświęcić i zastosować naprawdę dobrą maskę - nie okłamuj się licząc że
      byle maska to zrobi - nie ma nic lepszego niż maseczka firmy Ahava - mozesz ją
      stosować do trzech razy w tygodniu - najpiej wieczorem, po kąpieli. Też
      proponuję poszukać na Allegro bo w drogeriach są o wiele droższe
      - na koniec tonik - Eris i krem - efekt gwarantowamy
      • dziewczynazbagien Re: Przeklęte wągry! 24.11.06, 23:17
        wszystko fajnie tylko jakbys mogla jeszcze podac nazwy kosmetyko dla osob nie
        mieszkajacych w pl
        • carolinascotties Re: Przeklęte wągry! 24.11.06, 23:25
          jest też elikdir z nafty i olejku pichtowego - przepsi jest na wizazu - podobno
          dziala!!!!
          • gigajka Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 12:57
            Thx za odp.

Jak często trzeba powtarzac ten zabieg z parowka? Raz w tygodniu bedzie ok?
            • kosmetyczka101 Re: Przeklęte wągry! 26.11.06, 10:07
              Parówka - nie częściej niż raz w tygodniu = a jeśli masz cerę naczynkową to
              nawet i raz na dwa-trzy tygodnie -sama maseczka Ahavy - też bardzo dobrze
              oczyszcza pory i reguluje ich pracę - z czasem taki zabieg będzie konieczny raz
              na miesiac albo i jeszcze rzadziej.
      • antilop31 Re: Przeklęte wągry! 27.11.06, 11:23
        witam
        ta maseczka Ahava jest strasznie droga. czy jest jakas inna ktora dobrze sciaga
        pory? ja usuwam te przeklete wagry platkami nivea.
    • yola1976 Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 13:18
      Może spróbuj pójść do kosmetyczki na oczyszczanie ultradźwiękami? Znacznie
      tańsze od tradycyjnego (ja płaciłam 35 zł), może efekt nie jest zbyt
      spektakularny ale twarz nie wygląda jak po wojnie, i nie odnawiają się tak
      szybko jak po tradycyjnym wyciskaniu. Sama walczyłam z nimi przez dobrych parę
      lat regularnym czyszczeniem u kosmetyczki, ale tydzień po zabiegu efekt był jak
      przed. Po przeprowadzce na wieć zaczęłam pić litrami herbatkę z fiołka
      trójbarwnego (rosło tego pełno koło domu), i po jakimś czasie skóra znacznie
      się poprawiła. Powodzenia.
      • gigajka Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 13:26
        Herbatke pije. Smakuje średnio, dlatego zaparzam razem z miętą.
        Mam jeszcze jedno pytanie. Czy z czasem wągry wyjdą same z siebie? Tzn, czy np
        za kilka lat (oby szybciej :P) moja cera będzie wyglądać ładnie czy jedynym
        sposobem jest wyciskanie?
        Czy można sobie przy wyciskaniu pomacać czymś, np, patyczkiem metalowym z czubkiem?
        • yola1976 Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 14:21
          Moja skóra po paru latach się uspokoiła, teraz jest ich jeszcze trochę na
          nosie, pozostałe prawie niewidoczne. Co do wyciskania to trudno mi się
          wypowiadać, słyszałam jednak ze to pobudza skórę do bardziej intensywnej
          producji okropnych czarnych kropek :// Może spróbuj z ultradźwiękami, a potem
          z oczyszczaniem skóry mleczkiem aby jej nie wysuszać. U mnie bardzo pomogło też
          stosowanie kosmetyków z jednej firmy. Niby to nie ma znaczenia, ale widocznie
          skóra przyzwyczaiła się do jednego składu chemii i skupiła się na
          wykorzystywaniu składników nawilżających i innych super dodatków ( to już moja
          teoria, ważne że jest efekt). No i co jakiś czas rezygnuję z podkładów -
          początkowo fatalnie, ale potem poprawa:)

Trochę odbiegłam od tematu, ale może znajdziesz coś dla siebie :)
    • bjola1 Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 15:06
      Wybierz się do dermatologa, są na to różne specyfiki które napewno nie
      zmasakrują Ci twarzy...kosmetyczki robią to genialnie.Wizytą u dermatologa z
      pewnością nie będziesz rozczarowana
    • gigajka Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 16:40
      No właśnie... dermatolog. Trochę się obawiam czy środki które mi zapisze będą
      odpowiednie, czy nie wpłyną źle na mój organizm. Moja twarz nie jest polem
      minowym, więc hormony (podobno się je podaje, tak słyszałam) odpadają.
      Antybiotyki to chyba też nie dla mnie. Nie chcę sobie zaszkodzić. Co w takim
      wypadku?
      • la_veuve_noire Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 16:46
        retinoidy (zewnętrznie)
      • bzzzk Re: Przeklęte wągry! 25.11.06, 23:12
        zapewne przepisze Ci coś od "zewnatrz", więc nie ma się co obawiać złego wpływu
        na organizm:)
        • ismeria Re: Przeklęte wągry! 26.11.06, 12:53
          najlepszy jest dermatolog, ja mam tez taaki sam problem, nie azda cera dobre
          znosi ziola, moja cera ich wrecz nienawidzi, stad u mnie byla koniecznosc
          wybrania dematologa- i nie zaluje bo jest poprawa, radze dermatologa, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka