justynah82 25.11.06, 13:24 Ile kosztuje krem pichtowy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynah82 Re: krem pichtowy 25.11.06, 16:07 a rzeczywiscie jets taki dobry na tlusta skore? Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: krem pichtowy 25.11.06, 16:40 Używam go drugi dzień i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :) Skóra jest wyraźnie gładsza i nawilżona, zniknęły podrażnienia. Stosuje go w połączeniu z tonikiem. Już nie mogę się doczekać dalszych zmian :) Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: krem pichtowy 25.11.06, 23:11 czy jest to krem na dzień czy na noc? dla jakiego wieku sie nadaje? czy jest dobry na rozszerzone pory i zaskóniki? Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: krem pichtowy 26.11.06, 11:50 Jest to krem i na dzień i na noc. Na opakowaniu jest napisane że +18 :) Czy jest dobry na zaskórniki to jeszcze nie wiem ale pory zwęża, pprzynajmniej narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: krem pichtowy 27.11.06, 20:03 ale wiecie co? podobno ze on jets tkai dobry, ale u mnie wm iescie nie ma go w zadnej aptece. A z jakiej firmy on jest???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: krem pichtowy 28.11.06, 23:21 czy można używać tych pichtowych specyfików w wieku 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: krem pichtowy 29.11.06, 12:00 czemu nie, olejek pichtowy ma nie tylko działanie antybakteryjne, ale i przeciwzmarszczkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kawonka1 Re: krem pichtowy 02.12.06, 13:03 Szkoda młodej skóry. Przeciwzmarszczkowo w tym wieku nie zadziała, bo nie ma na co. NA trądzik duzo lepszy jest olejek z drzewka herbacianego, ale nakładany punktowo. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: krem pichtowy 02.12.06, 15:47 szkoda skóry? a niby dlaczego? przecież olejek pichtowy nie ma żadnych negatywnych działań, natomiast działa antybakteryjnie. krem Profarmu jest z założenia kremem abtybakteryjnym dla cery z problemami, a nie przeciwzmarszczkowym! "Krem antybakteryjny Proderma Profarm przeznaczony jest do codziennej pielęgnacji cery mieszanej i tłustej ze skłonnościami do powstawania zaskórniaków, wyprysków i trądziku." www.profarm.com.pl/index.php/pl/6-o/50 co do działania PRZECIWzmarszczkowego (już abstrahując od kremu pichtowego), to ja je rozumiem jako zapobieganie zmarszczkom, bo niewiele jest specyfików (o ile w ogóle jakieś istnieją), które potrafią zlikwidować istniejące zmarszczki. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: krem pichtowy 06.12.06, 20:40 Moja droga Justo, cytat z zaskorniakami jest cudowny :) ale wydaje mi sie, ze ten krem nie jest jakos porazajaco drogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: krem pichtowy 02.12.06, 13:08 dodam że jest skuteczny.stosuje 2 tyg. i mocno załagodził trądzik. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 02.12.06, 13:15 A nie podrażnia skóry? Ile masz lat,perennou? Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: krem pichtowy 03.12.06, 18:46 20 nie podrażnia,nawet łagodzi zaczerwienienia,dobrze nawilża,raczej słabo matuje Odpowiedz Link Zgłoś
agula111 Re: krem pichtowy 02.12.06, 21:43 chcialam go kupic ale niegzie nie mozna go dostac. panie patrza na mnie jakbym spadla z choinki. moze ktoras z was jest z okolic katowic i wie gdzie mozna dostac ten krem. Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: krem pichtowy 02.12.06, 22:47 Ja zamówiłam w aptece i było na następny dzień. Stosuje krem wraz z tonikiem ponad 1,5 tygodnia i widzę znaczną poprawę :) Dodam, że w międzyczasie pomimo okresu nic nowego nie wyskoczyło z czego jestem szczególnie zadodolona. Odpowiedz Link Zgłoś
lambda100 Re: krem pichtowy 03.12.06, 02:17 A mozna stosowac ten krem pichtowy razem z innym kremem? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.anna Re: krem pichtowy 03.12.06, 10:00 moje wrażenia sa takie: nawilża (co jest nietypowe dla kremów antybakteryjnych) ja go używam tylko na noc, bo zostawia tłusty filmik na twarzy wygładza nie mam trądziku, więc w tej kwestii się nie wypowiadam, moim problemem są raczej grudki podskórne, niezbyt widoczne, ale mnie denerwują ( i w tym zakresie krem się sprawdza) nie pachnie zbyt pięknie (no cóż - skutek uboczny;)) na temat toniku się nie wypowiadam, bo używam Dermedic co do dostępności - na pewno jest w aptekach sieci Cefarm, zapewne w aptekach internetowych, ja osobiście kupiłam go w Naturze w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 03.12.06, 10:19 A jak wygląda ten tonik?Macie jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 03.12.06, 10:24 Tutaj można kupić komplet: www.naturella.com.pl/advanced_search_result.php?osCsid=2b2eafcc58f3f55416bcdfc321c460f9&osCsid=2b2eafcc58f3f55416bcdfc321c460f9&keywords=pichtowy&x=33&y=18 Odpowiedz Link Zgłoś
lamansz Re: krem pichtowy 16.12.06, 12:23 Ja zamówiłam w dwóch aptekach i w każdej mi powiedziano, że nie ma tego kremu w hurtowniach :/ W ktorej wiec aptece w Katowicach zamowilas jesli mozna spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: krem pichtowy 03.12.06, 16:39 ja mialam to samo, kobiety w aptece to sie dziwily co ja wymyslilam takiego. zamowilam sobie go,ale kupilam nieodpowiedni,bo myslalam ze jets tylko jeden. to chyba chodzi o ten antybakteryjny, ale ten tez zdobylam (okolo 10zl) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.anna Re: krem pichtowy 03.12.06, 17:16 a ten tonik jest jednak bezalkoholowy, więc może też go sobie zakupię :] Odpowiedz Link Zgłoś
aga2320 Re: krem pichtowy 03.12.06, 17:32 Kupiłam ten krem w sklepie ze zdrową żywnością i kosmetykami naturalnymi. Dałam za niego 8 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agula111 Re: krem pichtowy 05.12.06, 21:25 u mnie dziwnie patrza jak pytam o ten krem. ktora ma krem na noc? ile on kosztuje bo w int ok 14 zl. niewiem czy szukac dalej czy doplacic za przesylke Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia0 Re: krem pichtowy 06.12.06, 09:48 naprawde wspaniały ten krem buzia jest delikatniejsza .wygładzona dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: krem pichtowy 06.12.06, 16:19 ja zamowilam go w aptece za 7zl to jest ten antybakteryjny i 14 zl kosztuje ten na dzien,nawilzajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 11.12.06, 18:56 W moim mieście(białystok)nie ma nigdzie tych kremów i nikt o nich nie słyszał:/ Chyba zamównie przez internet,dwa razy drożej no ale jeśli jest taki doskonały jak piszecie to nie będę oszczędzać. Czy krem antybakteryjny i tonik wystarczą,czy trzeba też kupić ten krem na dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: krem pichtowy 11.12.06, 22:45 W Białymstoku kupiłam ten krem w sklepie zielarskim na Lipowej koło księgarni technicznej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: krem pichtowy 12.12.06, 16:39 Tak, w Herbapolu, o toniki nie pytałam, ale na pewno były też kremy przeciwzmarszczkowe. Ten antybakteryjny kosztuje 8,75zł, podobno nieźle się sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: krem pichtowy 13.12.06, 10:00 w Warszawie kupiłam wczoraj na KEN-ie,niedaleko tesco-apteka obok cukierni Bliklego,cena ok.8zł-gdyby ktoś szukał.użyłam juz dwa razy...zobaczymy czy sie sprawdzi.tylko ten zapach....choć na świeta w sam raz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
andersia Re: krem pichtowy 13.12.06, 11:23 a czy ten krem+tonik może używać facet? Odpowiedz Link Zgłoś
purrpura Re: krem pichtowy 13.12.06, 11:45 stosuje ten krem ponad tydzien i moja cera zrobila sie okropna, jest gorzej niz bylo. czy u Was tez tak sie dzialo?? co zrobic? przeczekac i stosowac dalej, czy odstawic i isc do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: krem pichtowy 13.12.06, 13:30 może po prostu "wyciąga"ci wszystkie,przepraszam za słowo,świństwa na wierzch a potem bedzie lepiej...w koncu jest na nim napisane,że oczyszcza-gdzies się to musi podziać,ale to tylko takie moje gdybanie,chyba sama musisz ocenić czy to stan nadający sie do leczenia.pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 13.12.06, 17:03 Dziewczyny napiszcie jakie u was były efekty od samego początku.Jeżeli najpierw was "oczyszczało" czyli wysypywało wszystkim co możliwe,to ile to trwało zanim stan się poprawił? Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: krem pichtowy 13.12.06, 18:25 u mnie narazie po dwukrotnym uzyciu zmalały zaczerwienienia po wyciskaniu:)i skóra jest lepiej nawilżona niz po normalnych matujących kremach,które miały tez nawilżać. Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: krem pichtowy 13.12.06, 19:09 u mnie jest tak samo. krem nie zadzialal tak cudownie a wrecz przeciwnie, spryszczylo mnie równo. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 14.12.06, 16:41 justynah82 napisała: > u mnie jest tak samo. krem nie zadzialal tak cudownie a wrecz przeciwnie, sprys > zczylo mnie równo. Odstawiłaś go?Może rzeczywiście najpier wysypuje,a potem wyrównuje wszystko...Która z was zużyła cały?jakie były efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: krem pichtowy 16.12.06, 12:13 stosuje caly czas,ale faktycznie widze roznice tylko ze na niekorzysc. nie mam problemow z pryszczami,a teraz to tworza sie takie podskorne krostki. jka dotkne twarzy to czuc zgrubienia. a rano twarz tak swedzi ze oszalec mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 16.12.06, 13:21 Jak to możliwe że jednym pomaga wręcz fenomenalnie,a innym bardzo szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: krem pichtowy 17.12.06, 11:03 dla mnie tez to dziwne,tym bardziej,ze kupilam 2 !!!! i teraz musze je zuzyc,moze pomoga... Odpowiedz Link Zgłoś
katipati Re: krem pichtowy 17.12.06, 11:18 to, że jakiś kosmetyk pomaga jednej osobie a innej nie służy jest raczej normalną sprawą, więc nie ma się czemu dziwić...to trochę tak jak z gustami i smakiem..każda skóra ma inne potrzeby i lubi inny rodzaj pielęgnacji. A co do kremu pichtowego..dla mnie to kosmetyk roku 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: krem pichtowy 18.12.06, 11:57 Używam od niecałego tygodnia łącznie z tonikiem ,jak narazie efektów brak.Stwierdzam nawet ,że jest troche gorzej... Będę wdzięczna za informacje,jak działa u was Odpowiedz Link Zgłoś