Dodaj do ulubionych

krem pichtowy

25.11.06, 13:24
Ile kosztuje krem pichtowy???
Obserwuj wątek
    • agata.anna Re: krem pichtowy 25.11.06, 14:35
      około 8zł za 75ml
      • justynah82 Re: krem pichtowy 25.11.06, 16:07
        a rzeczywiscie jets taki dobry na tlusta skore?
        • sophisticated_shrew Re: krem pichtowy 25.11.06, 16:40
          Używam go drugi dzień i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :) Skóra jest
          wyraźnie gładsza i nawilżona, zniknęły podrażnienia. Stosuje go w połączeniu z
          tonikiem. Już nie mogę się doczekać dalszych zmian :)
          • helga22 Re: krem pichtowy 25.11.06, 23:11
            czy jest to krem na dzień czy na noc?
            dla jakiego wieku sie nadaje?
            czy jest dobry na rozszerzone pory i zaskóniki?
            • sophisticated_shrew Re: krem pichtowy 26.11.06, 11:50
              Jest to krem i na dzień i na noc. Na opakowaniu jest napisane że +18 :) Czy jest
              dobry na zaskórniki to jeszcze nie wiem ale pory zwęża, pprzynajmniej narazie.
              • justynah82 Re: krem pichtowy 27.11.06, 20:03
                ale wiecie co? podobno ze on jets tkai dobry, ale u mnie wm iescie nie ma go w zadnej aptece. A z jakiej firmy on jest????????????
                • justa_79 Re: krem pichtowy 28.11.06, 14:10
                  Profarm
                  • helga22 Re: krem pichtowy 28.11.06, 23:21
                    czy można używać tych pichtowych specyfików w wieku 30 lat?
                    • justa_79 Re: krem pichtowy 29.11.06, 12:00
                      czemu nie, olejek pichtowy ma nie tylko działanie antybakteryjne, ale i
                      przeciwzmarszczkowe.
                      • shava Re: krem pichtowy 02.12.06, 12:32
                        A wieku 17?
                        I czy działa na trądzik?
                        • kawonka1 Re: krem pichtowy 02.12.06, 13:03
                          Szkoda młodej skóry. Przeciwzmarszczkowo w tym wieku nie zadziała, bo nie ma na
                          co. NA trądzik duzo lepszy jest olejek z drzewka herbacianego, ale nakładany
                          punktowo.
                          • justa_79 Re: krem pichtowy 02.12.06, 15:47
                            szkoda skóry? a niby dlaczego? przecież olejek pichtowy nie ma żadnych
                            negatywnych działań, natomiast działa antybakteryjnie.

krem Profarmu jest z założenia kremem abtybakteryjnym dla cery z problemami, a
                            nie przeciwzmarszczkowym!
                            "Krem antybakteryjny Proderma Profarm przeznaczony jest do codziennej
                            pielęgnacji cery mieszanej i tłustej ze skłonnościami do powstawania
                            zaskórniaków, wyprysków i trądziku."
                            www.profarm.com.pl/index.php/pl/6-o/50

co do działania PRZECIWzmarszczkowego (już abstrahując od kremu pichtowego), to
                            ja je rozumiem jako zapobieganie zmarszczkom, bo niewiele jest specyfików (o
                            ile w ogóle jakieś istnieją), które potrafią zlikwidować istniejące zmarszczki.
                            • a_nika Re: krem pichtowy 06.12.06, 20:40
                              Moja droga Justo, cytat z zaskorniakami jest cudowny :) ale wydaje mi sie, ze
                              ten krem nie jest jakos porazajaco drogi :)
    • perennou Re: krem pichtowy 02.12.06, 13:08
      dodam że jest skuteczny.stosuje 2 tyg. i mocno załagodził trądzik.
      • shava Re: krem pichtowy 02.12.06, 13:15
        A nie podrażnia skóry?
        Ile masz lat,perennou?
        • perennou Re: krem pichtowy 03.12.06, 18:46
          20
          nie podrażnia,nawet łagodzi zaczerwienienia,dobrze nawilża,raczej słabo matuje
    • agula111 Re: krem pichtowy 02.12.06, 21:43
      chcialam go kupic ale niegzie nie mozna go dostac. panie patrza na mnie jakbym
      spadla z choinki. moze ktoras z was jest z okolic katowic i wie gdzie mozna
      dostac ten krem.
      • sophisticated_shrew Re: krem pichtowy 02.12.06, 22:47
        Ja zamówiłam w aptece i było na następny dzień.
        Stosuje krem wraz z tonikiem ponad 1,5 tygodnia i widzę znaczną poprawę :)
        Dodam, że w międzyczasie pomimo okresu nic nowego nie wyskoczyło z czego jestem
        szczególnie zadodolona.
        • lambda100 Re: krem pichtowy 03.12.06, 02:17
          A mozna stosowac ten krem pichtowy razem z innym kremem?
          • agata.anna Re: krem pichtowy 03.12.06, 10:00
            moje wrażenia sa takie:
            nawilża (co jest nietypowe dla kremów antybakteryjnych)
            ja go używam tylko na noc, bo zostawia tłusty filmik na twarzy
            wygładza
            nie mam trądziku, więc w tej kwestii się nie wypowiadam, moim problemem są
            raczej grudki podskórne, niezbyt widoczne, ale mnie denerwują ( i w tym
            zakresie krem się sprawdza)
            nie pachnie zbyt pięknie (no cóż - skutek uboczny;))
            na temat toniku się nie wypowiadam, bo używam Dermedic
            co do dostępności - na pewno jest w aptekach sieci Cefarm, zapewne w aptekach
            internetowych, ja osobiście kupiłam go w Naturze w Krakowie
            • shava Re: krem pichtowy 03.12.06, 10:19
              A jak wygląda ten tonik?Macie jakiś link?
              • shava Re: krem pichtowy 03.12.06, 10:24
                Tutaj można kupić komplet:
                www.naturella.com.pl/advanced_search_result.php?osCsid=2b2eafcc58f3f55416bcdfc321c460f9&osCsid=2b2eafcc58f3f55416bcdfc321c460f9&keywords=pichtowy&x=33&y=18
        • lamansz Re: krem pichtowy 16.12.06, 12:23
          Ja zamówiłam w dwóch aptekach i w każdej mi powiedziano, że nie ma tego kremu w
          hurtowniach :/ W ktorej wiec aptece w Katowicach zamowilas jesli mozna spytac?
      • justynah82 Re: krem pichtowy 03.12.06, 16:39
        ja mialam to samo, kobiety w aptece to sie dziwily co ja wymyslilam takiego. zamowilam sobie go,ale kupilam nieodpowiedni,bo myslalam ze jets tylko jeden. to chyba chodzi o ten antybakteryjny, ale ten tez zdobylam (okolo 10zl)
        • agata.anna Re: krem pichtowy 03.12.06, 17:16
          a ten tonik jest jednak bezalkoholowy, więc może też go sobie zakupię :]
        • aga2320 Re: krem pichtowy 03.12.06, 17:32
          Kupiłam ten krem w sklepie ze zdrową żywnością i kosmetykami naturalnymi. Dałam
          za niego 8 zł.
    • agula111 Re: krem pichtowy 05.12.06, 21:25
      u mnie dziwnie patrza jak pytam o ten krem. ktora ma krem na noc? ile on
      kosztuje bo w int ok 14 zl. niewiem czy szukac dalej czy doplacic za przesylke
      • bogusia0 Re: krem pichtowy 06.12.06, 09:48
        naprawde wspaniały ten krem buzia jest delikatniejsza .wygładzona dzieki za info
      • justynah82 Re: krem pichtowy 06.12.06, 16:19
        ja zamowilam go w aptece za 7zl to jest ten antybakteryjny i 14 zl kosztuje ten na dzien,nawilzajacy.
        • shava Re: krem pichtowy 11.12.06, 18:56
          W moim mieście(białystok)nie ma nigdzie tych kremów i nikt o nich nie słyszał:/
          Chyba zamównie przez internet,dwa razy drożej no ale jeśli jest taki doskonały
          jak piszecie to nie będę oszczędzać.
          Czy krem antybakteryjny i tonik wystarczą,czy trzeba też kupić ten krem na dzień?
          • jzabro Re: krem pichtowy 11.12.06, 22:45
            W Białymstoku kupiłam ten krem w sklepie zielarskim na Lipowej koło księgarni
            technicznej:-)
            • shava Re: krem pichtowy 12.12.06, 15:45
              W herbapolu?a czy mieli też toniki?
              • jzabro Re: krem pichtowy 12.12.06, 16:39
                Tak, w Herbapolu, o toniki nie pytałam, ale na pewno były też kremy
                przeciwzmarszczkowe. Ten antybakteryjny kosztuje 8,75zł, podobno nieźle się
                sprzedaje.
                • tonieja77 Re: krem pichtowy 13.12.06, 10:00
                  w Warszawie kupiłam wczoraj na KEN-ie,niedaleko tesco-apteka obok cukierni
                  Bliklego,cena ok.8zł-gdyby ktoś szukał.użyłam juz dwa razy...zobaczymy czy sie
                  sprawdzi.tylko ten zapach....choć na świeta w sam raz:)))
    • andersia Re: krem pichtowy 13.12.06, 11:23
      a czy ten krem+tonik może używać facet?
      • purrpura Re: krem pichtowy 13.12.06, 11:45
        stosuje ten krem ponad tydzien i moja cera zrobila sie okropna, jest gorzej niz
        bylo. czy u Was tez tak sie dzialo?? co zrobic? przeczekac i stosowac dalej,
        czy odstawic i isc do lekarza?
        • tonieja77 Re: krem pichtowy 13.12.06, 13:30
          może po prostu "wyciąga"ci wszystkie,przepraszam za słowo,świństwa na wierzch a
          potem bedzie lepiej...w koncu jest na nim napisane,że oczyszcza-gdzies się to
          musi podziać,ale to tylko takie moje gdybanie,chyba sama musisz ocenić czy to
          stan nadający sie do leczenia.pzdr!
          • shava Re: krem pichtowy 13.12.06, 17:03
            Dziewczyny napiszcie jakie u was były efekty od samego początku.Jeżeli najpierw
            was "oczyszczało" czyli wysypywało wszystkim co możliwe,to ile to trwało zanim
            stan się poprawił?
            • tonieja77 Re: krem pichtowy 13.12.06, 18:25
              u mnie narazie po dwukrotnym uzyciu zmalały zaczerwienienia po wyciskaniu:)i
              skóra jest lepiej nawilżona niz po normalnych matujących kremach,które miały
              tez nawilżać.
        • justynah82 Re: krem pichtowy 13.12.06, 19:09
          u mnie jest tak samo. krem nie zadzialal tak cudownie a wrecz przeciwnie, spryszczylo mnie równo.
          • shava Re: krem pichtowy 14.12.06, 16:41
            justynah82 napisała:

> u mnie jest tak samo. krem nie zadzialal tak cudownie a wrecz przeciwnie, sprys
            > zczylo mnie równo.

Odstawiłaś go?Może rzeczywiście najpier wysypuje,a potem wyrównuje
            wszystko...Która z was zużyła cały?jakie były efekty?
            • justynah82 Re: krem pichtowy 16.12.06, 12:13
              stosuje caly czas,ale faktycznie widze roznice tylko ze na niekorzysc. nie mam problemow z pryszczami,a teraz to tworza sie takie podskorne krostki. jka dotkne twarzy to czuc zgrubienia. a rano twarz tak swedzi ze oszalec mozna.
              • shava Re: krem pichtowy 16.12.06, 13:21
                Jak to możliwe że jednym pomaga wręcz fenomenalnie,a innym bardzo szkodzi?
                • justynah82 Re: krem pichtowy 17.12.06, 11:03
                  dla mnie tez to dziwne,tym bardziej,ze kupilam 2 !!!! i teraz musze je zuzyc,moze pomoga...
                  • katipati Re: krem pichtowy 17.12.06, 11:18
                    to, że jakiś kosmetyk pomaga jednej osobie a innej nie służy jest raczej
                    normalną sprawą, więc nie ma się czemu dziwić...to trochę tak jak z gustami i
                    smakiem..każda skóra ma inne potrzeby i lubi inny rodzaj pielęgnacji.
                    A co do kremu pichtowego..dla mnie to kosmetyk roku 2006.
                    • shava Re: krem pichtowy 18.12.06, 11:57
                      Używam od niecałego tygodnia łącznie z tonikiem ,jak narazie efektów
                      brak.Stwierdzam nawet ,że jest troche gorzej...
                      Będę wdzięczna za informacje,jak działa u was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka