Dodaj do ulubionych

Solarium natryskowe....pytanie

28.11.06, 13:36
Dziewczyny co sadzicie o tej formie 'opalania'.
Czy ktoras z Was to wyprobowala? Jak dlugo utrzymuje sie efetk? Czy bylycie
zadowolone?
Warto sprobowac?
Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • slodzik1986 Re: Solarium natryskowe....pytanie 28.11.06, 13:44
      efekt do tygodnia, nie probowalam - wole solarium, to jest na zasadzie
      samoopalacza wiec wydaje mi sie ze jak schodzi to w podobny sposob robia sie
      plamy na ciele jak po samoopalaczu.
      • mloda2008 Re: Solarium natryskowe....pytanie 28.11.06, 14:13
        solarium natryskowe polega na reakcji chemicznej kosmetyku i skóry. dochodzi w
        niej do zabarwienia skóry-w zalezności od kolru barwnika kosmetyku uzyskuje się
        różne efekty kolorystyczne. Można porównać tą metodę do samoopalacza ale jest
        ona bardziej skuteczna i zadowalająca:-)
        Warunkiem takiego zadowalającego efektu jest oczywiście jakość i profesjonalizm
        usług-kosmetyki, sprzęt i osoba wykonująca zabieg. Dobrze wykonany zabieg
        powinien być poprzedzony peelingiem (podobnie jak każda kąpiel słoneczna-na
        naturalnym jak i sztucznym słonku-solarium). Oczywiście peelin wykonujemy
        minimum dzień przed opalaniem/zabiegiem (podobnie jak depilację). Regularny
        peeling zapewni gladką i równomiernie opalona skórę. Zapobiegnie ciemnym plamom
        w miejscach gdzie naskórek jest wysuszony i zrogowacialy. Oprocz takich porad
        dotyczących przygotowania skóry przed zabiegiem, osoba wykonująca zastosuje
        blokery na miejsca gdzie skóra jest grubsza np kolana, łokcie, skórki przy
        paznokciach itp oraz w miejscach typu brwi, czolo u nasady włosów itp. Blokery
        maja na celu uniknięcie uzyskania mocniejszego efektu w miejscach gdzie
        kosmetyk mógłby się nadmiernie zgromadzić.
        co do efektu, to naprawdę zależy on od kondycji skóry, sposobu pielęgnacji
        cialą zarówno przed, jak i po zabiegu, profesjonalizmu samego zabiegu.
        Efekt utrzymuje się od 7 nawet do 14 dni jeśli odpowiednio dba się o skórę :-)
        ale to tak jak przy każdej opaleniżnie- kwestia indywidualna.
        Polecam ta metodę osobom, które nie moga wystawiać się na słonko/lampy z
        przyczyn zdrowotnych leki, nadciśnienie, serce itp, kobietom w ciąży (często
        korzystają z tej opcji panny młode spodziewające się dzidziusia), osobom które
        nie mają czasu na stopniowe opalanie na solarium/słonku itd.
    • asiaz28 Re: anulla:) 28.11.06, 14:38
      Juz kiedys pisałam na temat własnie takiego opalania:). Jako ciekawska baba
      poszłam raz na takie opalanie:). Na poczatku bylam baaaaaaaaaaaaaardzo
      zadowolona. Opalenizna rewelacyjna, bez smug, bez jakis plam. Trzymała sie do
      tygodnia czasu. Wszystko bylo dobrze dopoki nie zaczęło wszystko schodzic.
      Okropne plamy, zeby to wszystko zlazlo siedzialam chyba z 2 godziny w wannie i
      tarlam to czym mozna:), sokiem z cytryny, peelingi roznego rodzaju. Zeszłoale
      skora była tak obolała, taka czerwona ze jak sie dotknelam to az bolało. Byc
      moze tylko ja mialam taka przygode z opalaniem natryskowym, ale wiem juz ze nie
      skorzystam. Wole pojsc pare razy do solarium. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka