lhasa 29.11.06, 14:47 biolander.com/ Czy któraś z Was coś u nich kupowała? Jakieś opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 29.11.06, 21:09 Widze, ze maja tutaj ziarna kefiru kaukaskiego. jestemw szoku, nie moglam tego znalezc w polskim necie:) Odpowiedz Link Zgłoś
emi1983 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 29.11.06, 22:22 ja zamawiałam 2 razy paczuszki doszły szybko, na 3 dzień od zamówienia z tego co pamiętam nie wiem co chciałabyś konkretnie wiedzieć..? sklep ogólnie polecam, dobry kontakt, szybka wysyłka.. Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 30.11.06, 00:24 Konkretnie chodzilo mi obsluge wlasnie-czy dotrzymuja terminow etc. Skoro tak to ciesze sie :)A tak niekonkretnie to szukam jakiegos kremu do buźki, ale jakiego to wciaz sie zastanawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kyoko74 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 30.11.06, 21:51 Właśnie dostałam paczkę, a raczej list polecony, po zawirowaniach pocztowych. Produkty ok, ale mam zastrzeżenia do opakowki - szklany pojemnik z olejem został przesłany w bąbelkowej kopercie tylko. Co prawda był dodatkowo zabezpieczony i na szczęście nic się nie stało, ale wiadomo jak Poczta traktuje przesyłki (rzucają nimi itp.). Koperta była rozdarta. Myślę, że płynne rzeczy typu hydrolaty, oleje, powinny być wysyłane jednak w pudełkach. Odpowiedz Link Zgłoś
emi1983 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 01.12.06, 00:10 no raczej pudełko by Ci nic nie dało jakby się miało coś stać.. widziałam jak kiedyś Pan rozwożący paczki próbował wyjąć jakąś gdzieś ze środka i niestety robił to tak nieudolnie, że kilka paczek mu spadło na ziemię z pewnej wysokości.. podniósł je i niewzruszony wrzucił ponownie do samochodu żeby produktom szklanym nic się nie działo należałoby je wysyłać z dopiskiem "ostrożnie" lub "uwaga szkło", ale takie paczki jednak drożej wychodzą i nie każdy ma ochotę ileś tam dopłacać bardzo kiepsko działającej poczcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa781 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 10.12.06, 23:57 Witam, byłam właśnie na Kafeterii i jest tam ciekawa dyskusja odnośnie mydła Alep z Biolandera. Jakaś Meloanka zauważyła, że zawiera ono olej z nasion wawrzynu, który jest substancją niedozwoloną w kosmetykach. f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818&start=13980 Postawa sprzedawcy w Biolanderze jest tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth231 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 11:50 Witam serdecznie, milo mi Was wszystkich powitac. Dziekuje, za mile slowa pod adresem Biolander. I za krytyczne uwagi tez dziekuje. Paczki wysylane sa juz w opakowaniach tekturowych.Termin dostawy, zdaza sie byc przedluzony.Pracuje nad tym, aby w niedalekiej przyszlosci zmiescic sie w terminie 48h. Chce zapytac cie Malwo781 dlaczego uwazasz, ze moja postawa jest tragiczna? Na jakiej podstawie mnie tak oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
malwa781 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 13:49 to dosc dziwne, ze nie wiesz dlaczego. Jezeli zmiana opisu na stronie jest jedyna reakcja na tak powazny problem jakim jest uzycie składnika zabronionego do stosowania w kosmetykach w Polsce, to taka postawa jest dla mnie tragiczna. W koncu chyba klient ma prawo otrzymac pelna i rzetelna informacje o tak powaznym problemie. Gdybys byla sprzedawca grzybow, to nie wiedzialabym czy grzyb jest jadalny czy nie - w koncu to tylko twoj opis na stronie o tym decyduje, a nie fakty. ZERO profesjonalizmu, ZERO poszanowania klienta. Moje ZERO ZAUFANIA do sklepu Biolander. Dziewczyna z Kaferterii, ktora myla dziecko mydlem Alep, ktore ma wysoki wskaznik zawartosci oleju z wawrzynu w swoim skladzie (olej z oleistych nasion wawrzynu jest toksyczny i halucynogenny), zreszta nie tylko ona, zasluguje na wyjasnienie problemu, a nie zbycie zmiana opisu. czesc produktow dopiero teraz bedzie mialo termin przydatnosci na opakowaniu - dopiero po awanturze na Kafeterii. Tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 14:11 Malwa - zasadniczo zgadzam się z tym co napisałaś, ale też jest tak że sprzedawca nie równa się jakość produktów, które sprzedaje. Bo ostatecznie nie będę się myła czy perfumowała panią z drogerii czy sklepu internetowego - tylko produktem, który sprzedaje. Sprawa tego mydła myślę, że pownna być wyjaśniona - i to nie ulega wątpliwości, natomiast Biolander nie sprzedaje "cudów na kiju", czy też własnych wyrobów o podejrzanym składzie czy pochodzeniu tylko wyroby firm zagranicznych - Europejskich, o których z powodzeniem można poczytać w różnych ogólnodostępnych źródłach, poczytać opinie na zagraniczych forach - co też uczyniłam i póki co poza zarzutem, że niektóre osoby to mydło wysusza nie spotkałam się z żadnym innym negatywem. Nigdzie również nie było żadnej wzmianki o ewentualnych halucynacjach czy jakichkolwiek skutkach ubocznych. Nie dajmy się zwariować...Kwestia legalności - to zupełnie inna historia oczywiście. Pozdrawiam:o) Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 :))) 20.12.06, 15:20 Bardzo ładnie to ujęłaś:) Ja też - z czystej ciekawości - przekopałam się przez różne zagraniczne fora i strony internetowe, znalazłam nawet informację o sposobie pozyskiwania oleju z jagód wawrzynu:) Wszędzie piszą, że wawrzyn jest halucynogenny i toksyczny (jagody, nasiona), ale stosowany WEWNĘTRZNIE:) I wszędzie piszą o niesłychanych zaletach olejku laurowego stosowanego zewnętrznie. Sorry ale ja nie wierzę że 1. mydło produkowane na masową skalę moze być halucynogenne (w ogóle to halucynogenne mydło to niezły odjazd:D 2. przez tyle lat nikt by tego działania halucynogennego nie zauważył:) jednym słowem - nie popadajmy w paranoję. A co do polskiego zakazu używania oleju laurowego w kosmetykach- cóż... Moze nasi urzędnicy sądzą ze mydło się je:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
deanna1 Re: :))) 20.12.06, 16:54 ciekawe czy w ogóle możliwe jest wyprodukowanie mydła o działaniu halucynogennym? mydło alep z olejem laurowym jest produkowane od kilkuset lat. niewątpliwe przez tak długi czas ktoś zauważyłby że ma halucynacje po myciu... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth231 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 15:52 Witam, Mydlo Alep jest prodkowane przez laboratoria farmaceytyczne pod kontrola lekarzy dermatologow.Sa na to certfikaty wydane przez Instytuty do tego powolane.Jest produktem opartym na procedurach od stuleci w celu leczenia skor z problemami takimi jak tradzik, egzema, luszczyca.Jest ono sprzedawane miedzy innymi w aptekach, w sklepach z Natura,drogeriach. Mam doswiadczenie z mydlem Alep na codzien.Znam ten produkt bardzo dobrze.I jestem w 100% przekonana, ze to mydlo leczy a nie szkodzi.Mam na to zywe dowody.Takze w przypadku malych dzieci (9miesiecy) po uzyciu mydla alep egzema zniknela na pierwszym razem, gdzie lekarze dermatolodzy przepisywali coraz to nowe lakarstwa a wystarczyl Alep. Na kafeterii nie odpowiadalam na zarzuty, poniewaz sa one kierowane ze strony konkurencji i sa bezpodstawne.Nie mam zamiaru brac udzialu w dyskusji na takim poziomie. Jezeli chodzi o termin przydatnosci to kazdy produkt, ktory zakupuje (laboratorim farmaceutyczne)ma na opakowaniu termin przydatnosci.W zaleznosci od produktu jest on min 6miesiecy(hydrolaty, kremy bio 50ml).Klienci, ktorzy zakupuja kosmetyki w biolanderze nie zakupuja w litrach czy w kilogramach.Taki krem czy hydrolat wystarcza na gora kilka miesiecy stosowania.Wiem, ze to wymog oznkowanie juz wyposarzylam oddz. w drukarke.Ale jak sama Pani dostrzega zagrozenie z przeterminowaniem jest zerowe. Pisze Pani zero zaufania do sklepu biolander. Ma Pani na mysli zaufanie do mnie czy do kosmetykow?.Zero profesjonalizmu? Czy mysli Pani,ze Rzym zbudowano w jeden dzien? Moja firma ma kilka miesiecy.Latwo krytykowac.Prosze bardzo.Kazda krytyke przyjmne z poszanowaniem i wyciagne dla siebie wnioski by byc jeszcze bardziej profesjolalna w tym co robie w mojej pasji zycia- Biolander. Odpowiedz Link Zgłoś
helena_50 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 13.12.06, 23:02 Własnie dzis po dwóch tygodniach czekania dostałam paczke z Biolandera. opóznienie z powodu niby nie dojscia kosmetyków. Czy ktos używał szamponu na bazie henny,jak się sprawdza przy bardzo wrazliwej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth231 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 13:05 Witam, pragne poinformowac, ze wprowadzilam na strone bardzo ciekawa game naturalnych szamponow do wlosow.Powiekszyla sie tez gama mydel Alep.Beda tez inne, rowniez ciekawe nowosci.Prosze zagladac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana256 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 14:05 Czy mogłabym prosic o wykaz składników szamponów? Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth231 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 16:18 Witam Pani Aniu na stronie podane sa sklady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana256 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 20.12.06, 23:45 tak widziałam , ale przed ewentualnym zakupem chciłabym wiedziec co ten szapon dokładnie zawiera,tzw. składniki które są, powinny być wyszczególnoine na etykiecie dołaczonej do produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumka1 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 21.12.06, 11:41 Kupowałam i jestem zadowolona, m. in. wode różną i olejek jojba i dezodorant w krzysztale. W związku z tym olejkiem wynikło pewne zabawne dla mnie wydarzenie. Dostałam awizo z poczty na list polecony. Poleciałam, odbieram - z Biolandera. Byłam zdziwiona, bo oststnio nic nie zamawiałam. W środku koperty był list i zawinięta buteleczka. Okazało się, że w swoim ostatnim zamówieniu kupowałam olejek o pojemności 100 ml a przysłano mi o 50 ml. Nie zauważyłam tego o zgrozo. Bolander, zauważył swoją pomyłkę i przysłał mi olejek 100 ml, a tą, którą mam - 50 ml prosił, by potraktować jako gratis;-) Profesjonalizm został zachowany w tym przypadku jak najbardziej, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth231 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 24.12.06, 16:46 Radosnych, Spokojnych Swiat Bozego Narodzenia zycze wszystkim. www.biolander.com Odpowiedz Link Zgłoś
winter_forest Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 03.01.07, 15:33 a mnie ten sklep zainteresował i na pewno przy najblizszej okazji z niego skorzystam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kyoko74 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 06.01.07, 23:27 Strasznie długi czas oczekiwania :( zam. złozylam ponad 2 tyg. temu. Odpowiedz Link Zgłoś
majka2702 Re: Kosmetyki ze sklepu Biolander- jakie opinie ? 08.01.07, 17:02 ja zamawiałam 2 razy przesylka doszła szybko. Sklep ogólnie na dobrym poziomie, dobry kontakt, szybka wysyłka, bardzo dobre kosmetyki, duzy wybor. Polecam bo warto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 wody toaletowe i kremy 01.06.07, 16:17 Jakie opinie o wodach toaletowych? zwłaszcza interesuje mnie cytrus i wanilia. Co sadzicie o kremach? Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: wody toaletowe i kremy 02.06.07, 01:37 O jakie kremy pytasz? Ja mogę się podzielić wrażeniami dwóch kremów: 1. krem Alepia 70% - przedziwna konsystencja, taka pastowata - ale działanie bardzo ok. szczególnie lubiłam go zimą, bo dobrze chronił przed mrozem, koił podrażnienia, nie zapychał. Na lato jednak zdecydowanie za ciężki. 2. Jardins de Lune - do cery suchej, przeciwzmarszczkowy - super, super, super. Lekki, dobrze nawilża, wchłania się bardzo szybko, skóra po nim jest bardzo milusia - no i wydajny choć drogi, ale 50 ml tego kremu starczyło mi na 3 miesiace prawie, przy codziennym stosowaniu. No i relaksuje trochę zmarszczki mimiczne:) co do wody to mam białe piżmo - no i ponieważ jestem maniaczką piżmową - złego słowa nie powiem o tym zapachu:) sama woda dosyć trwała, a piżmo obłędne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: wody toaletowe i kremy 02.06.07, 15:22 dzięki, wyprobuje ten drugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 nie widzę :( 02.06.07, 15:32 nie widze tych nazw. Są tylko opisy do jakich cer. Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: nie widzę :( 03.06.07, 15:32 jakich nazw? pierwszy krem to ten: www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=139&products_id=612 drugi to ten: www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=191&products_id=660 a woda to ta: www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=95_130&products_id=203 :) Odpowiedz Link Zgłoś