dora1 10.12.06, 21:28 Czy kosmetyk w/w jest też pomocny w przypadku rozstępów?Przeczytałam gdzieś,że dermabrazja spłyca rozstępy, ale to chyba chodzi o taką wykonaną w gabinecie kosmetycznym:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: dermabrazja - oriflame 11.12.06, 13:26 ten preparat to mikrodermabrazja, a poza tym, to nie ma go już w sprzedaży. ale i tak wątpię w jego skuteczność, jeśli chodzi o rozstępy, prędzej zabiegi gabinetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:11 ja robiłam ten zabieg dwa tygodnie...po jakim czasie mogę isc do solarium? Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:18 tak po połowie serii mam cere gładziutkai jaśniejszą - nie widać przebarwień drogapołowę zrobie sobie w styczniu ,ponieważ potrzebuje sie troszke opalić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:22 po każdej mikrodermabrazji, uzyciu kwasów minimalny czas wynosi 1 miesiąc. Nie polecam w tym wypadku chodzenia do solarium, bo ono utrwala przebarwienia- widze po sobie. odkąd ostawiłam sztuczne słońce, przebarwienia szybciej znikają i nie sa tak widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:48 kurcze :-( chciałam na sylwestra pare racy iść :-( ale cóż skoczę alewyłączę lampy na twarz :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:50 no niestety... nawet samoopalacza nie można po mikro używać. ja tez kiedys byłam gorącą zwolenniczką solarium, ale od pół roku nie byłam i naprawdę skóra lepiej wygląda. za pół roku też będe chiała pójśc, bo mam wesele (swoje) i chyba nieładnie wygląda blade ciało w białej sukni...no ale to do przemyślenia jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:57 dlaczego samoopalacza nie można używać? można. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 14:18 jak chodziłam na mikro do demratologa to uprzedził mnie że nie wolno miesiąc sie oplac i uzywac samooplacza na twarz. Nie kwestjonuje jego opini nie polemizuję z nia, bo to lekarz dermatolog i zna sie lepiej ode mnie. Powtarzam jego opinie , nie swoją własną. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 15:33 dzięki ja teżnie chodzą dwa razy w miesiącu jak jest okazja to troche więcej ale pracuję w takim zawodzie , że nie moge ,nielubie byc całkiem blada:-( Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: dermabrazja - oriflame 12.12.06, 13:51 acha, wyłącz lampu i załóż cos na twarz, żeby światło z reszty lamp nie dochodziło do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś