Dodaj do ulubionych

kolczyk w zebie

30.12.06, 00:46
Bardzo mi sie podoba kolczyk w zebie, ale w internecie nie moge znalezc za
duzo informacji na ten temat, wiec zwracam sie do Was.
Chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej o tym, jak jest on przymocowany oraz
ile trwa i kosztuje ten zabieg oraz jak dlugo ten kolczyk utrzymuje sie na
zebie? podzielcie sie swoja wiedza :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • heart_of_ice Re: kolczyk w zebie 30.12.06, 01:03
      to nie kolczyk, to albo cos na zasadzie plomby, albo naklejana na stale ozdoba -
      tzn trzyma sie solidnie, ale mozna usunac, jak sie znudzi

[moim zdaniem wyglada to okropnie (z bliska moze fajnie) bo tak, jaby cos sie
      miala brudnego miedzy zebami, no ale nie o opinie pytasz:)]

Pauli
      --
      Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
      • napolnoc Re: kolczyk w zebie 30.12.06, 01:28
        To nie jest kolczyk !!!!
        Jest forma ozdabiania zeba, za pomoca ozdobnego (?) kamyka, robi to dentysta,
        jego zapytaj ile to kosztuje i jakie ma w ofercie, oraz czy Twoje zeby sie do
        tego nadaja (sa zdrowe, silne, itd).
        Moj kuzyn (raper) zrobil sobie ozdobe na zeby ze zlota, cos jak zlote koronki
        nakladane na przednie zeby, koszt 4.000 zl....
        (Prywatnie, zupelnie tego nie rozumiem, ale niektorzy lubia sie tak "ozdobic")
        Powodzenia !
    • capivit Re: kolczyk w zebie 30.12.06, 09:29
      Moja siostra ma cos takiego,to taka mala naklejeczka, kiedys byla promocja u
      naszego dentysty na dzień dziecka,kosztowalo to 10 zł, pozniej podobno mialo
      kosztowac 80zl. mialo sie trzymac do 2 lat, a trzyma sie juz ponad 4
      :-/przyklejone jest na jakis chyba klej dentystyczny. zabieg na pewno trwa
      krótko. ja mimo wszystko bym sobie tego nie przykleila, zreszta nie wiem, moze
      po tak dlugim czasie zostanie jasniejszy slad.
    • lambda100 Re: kolczyk w zebie 30.12.06, 13:46
      moja kolezanka ma taka kolczyka czarnego miedzy jedynkami.Z bliska to fajnie
      wyglada,ale z daleka to jak by miala dziure w zebie.
    • elfia4 Re: kolczyk w zebie 30.12.06, 21:20
      To faktycznie nie jest kolczyk, a ozdoba naklejana na ząb. Moja dentystka robi
      coś takiego, ma katalog ozdób z różnych materiałow (złoto, srebro, cyrkonia).
      Mozna sobie wybrać motyw i wielkość takiej ozdoby. Pokazywała mi je kiedyś.
      Przykleja sie je na ząb. Wbrew pozorom nie są one mocno wypukłe, wiec chyba
      łatwo sie do obecności takiej ozdoby przyzwyczaić. Zapytaj w kilku gabinetach
      czy zakładają takie ozdoby. Cena zależy głównie od wielkości i materiału z
      jakiego jest ona wykonana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka