zapach_mimozy 10.01.07, 12:22 dla niektórych pytanie pewnie wyda się głupie, ale nie mam wprawy w robieniu makijażu a jako 16latka chciałabym sobie czasami podmalowac oko... czy ktoś może mi napisac jak posługiwać sie eyelinerem? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapach_mimozy Re: eyeliner 10.01.07, 12:23 albo taką normalną kredką do oczu. w sumie... co lepsze dla początkującej? eyeliner czy kredka? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna99991 Re: eyeliner 10.01.07, 13:03 eyliner nakłada sie na górna powiekę tuż przy nasadzie rzęs , tak jak robiła to b.bardot, niestety wymaga on doś dużej wprawy i wprawnej ręk , polecalabym ci kredke firmy revlon eyliner pencil-konturówk aklasyczna , moze ona byc stosowana i jao eyliner i jako kredka do robienia kreski pod okiem , ma ona bardzo intensywny czarny kolor i po nałożeniu na górna powieke niczym nie ustepuje eylinerowi a przy tym jest duzo łatwiejsza w uzyciu.cena ok 26 zł pozdrawiam,. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: eyeliner 10.01.07, 13:37 kredka jest łatwiejsza w obsłudze i nie daje tak ostrego efektu, jak eyeliner - jest więc odpowiedniejsza dla tak młodej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
zapach_mimozy Re: eyeliner 10.01.07, 15:14 dziękuję bardzo :) i mam to zaraz przy rzęsach nałożyć? na górnej powiecie?nadolnej?dowolność?:) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: eyeliner 10.01.07, 15:18 najczęściej na górnej, można na dolnej, ale nie każdemu pasuje na dolnej powiece czarna kredka - przy jasnej cerze lepiej na dolnych rzęsach wygląda konturówka grafitowa, szara, granatowa, fioletowa... można też pokombinować z długością kreski w stosunku do kształtu oczu. jeśli oczy są za duże, to można je pomniejszyć, obrysowując cały kontur oczu albo na całej długości górnej powieki. jeśli chcemy powiększyć oczy, to nie malujemy kreski do końca (tzn. wewn. i zewn. kąciki zostawiamy puste). jeśli oczy są zbyt blisko siebie osadzone, to zostawiamy tylko wewn. kącik, jeśli zbyt szeroko - zewn. Odpowiedz Link Zgłoś
zapach_mimozy Re: eyeliner 10.01.07, 19:32 a, mam jeszcze jedno pytanie. jestem blondynka o jasnej cerze, ale preferuję ciemne stroje. krędkę jakiego koloru kupić? Odpowiedz Link Zgłoś