Dodaj do ulubionych

peeling->koszmarek?

16.01.07, 20:57
Chciałam zapytać, czy to normalne, ze w dzień po peelingu mam wysyp róznych
niespodzianek na twarzy? Wiecej wągrów, nawet bardzo rzadko pojawiające się
ropne pryszcze.Czy po peelingu własnie tak powinna zachowywać się skóra czy
moze stosuje nieodpowiednie peelingi?
Mam peeling enzymatyczny avon biała herbata oraz aloesowy z oriflame
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: peeling->koszmarek? 16.01.07, 23:50
      hmm, normalne to raczej nie jest:) może ten enzymatyczny paradoksalnie zapycha
      Ci pory? na to by wyglądało, tylko czemu u licha, skoro to peeling?:) dziwna
      sprawa, ale myślę, że powinnaś wypróbować coś innego. może jednak z drobinkami?
      czy może z jakiegoś względu chcesz pozostać przy enzymatycznym?
    • o.lunia Re: peeling->koszmarek? 16.01.07, 23:52
      proponuje maseczke oczyszczajaca zaraz po peelingu
      • littlefrog Re: peeling->koszmarek? 16.01.07, 23:54
        a ja proponuję że skoro Twoja cera tak reaguje na pilingi to powinnaś z nich
        zrezygnować dopóki nie pozbędziesz się stanów zapalnych. robiąc piling roznosisz
        bakterie na całą twarz i takie są efekty. więc najpierw dermatolog, leczenie
        trądziku a potem dopiero pilingi ;)
    • justa_79 Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 10:40
      to Avon ma jakiś nowy peeling enzymatyczny? bo ja używałam tego z białą herbatą
      z serii Planet SPA i był to peeling mechaniczny, drobnoziarnisty.
      ale taki wysyp po peelingu nie jest normalny.
      • venn Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 11:05
        No dokładnie, po peelingu raczej nie powinno sie miec takich "kwiatkow". Moze za
        ostre te peelingi? Albo jestes uczulona na jakis składnik? Ja np. nie moge
        uzywac niczego co ma w sobie aloes....
        • justa_79 Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 11:30
          oba peelingi są bardzo delikatne. jeśli chodzi o aloes, to uczula zmielona
          skórka, a Oriflame stosuje sam miąższ, więc teoretycznie nie powinien uczulać.
          • venn Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 12:41
            Aaaa dzieki Justa, nie wiedziałam o tym aloesie.:)
            Tych peelingow z ori i avonu nie uzywalam wiec nie moge nic o nich powiedziec.
            • venn Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 12:44
              Ale wlasnie mi sie przypomnialo w zwiazku z tym aloesem, ze uczulaja mnie tez
              plyny do naczyn zawierajace aloes i kilka kremow (nie pamietam jakie to były).
              Po płynie robia mi sie czerwone plamy, łuszczy sie skora i potwornie szczypie.
              • nikate Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 13:14
                Na pewno nie mam uczulenia ani wcale ropnych pryszczy ani stanow
                zapalnych.Dopiero własnie po uzyciu peelingu, zarówno eznymatycznego-wolę taki,
                mam kłopoty z naczynkami,jak i z drobinkami,a nawte po nałożeniu maseczki
                oczyszczającej mam takie własnie ciekawe niespotykane u mnie niespodzianki.
                Ale skoro mówicie ze to nie jest kurcze normalne to zwątpiłam już w te
                peelingi..
                • venn Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 13:16
                  Może powinnas uzywac do skóry szczególnie wrazliwej np z apteki jakiegos peelingu?
                  • nikate Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 13:19
                    no chyba faktycznie powinnam sie na taki zdecydować.
                    albo złozyć wizytę dermatologowi.
                    • venn Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 13:22
                      No wlasnie, moze najlepiej do dermatologa isc. Ja pzrez długi czas uzywalam do
                      mycia twarzy tylko preparatow dla osob z atopowym zapaleniem skory (chociaz
                      takiego czegos nie mam) i jako toniku uzywalam soli fizjologicznej. Bardzo mi to
                      pomoglo i za kazdym razem gdy mam jakies podraznienia albo moja skora przestaje
                      tolerowac normalne kosmetyki to wracam do takiego zestawu:)
                      • ratmore Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 16:31
                        venn napisała:
                        >jako toniku uzywalam soli fizjologicznej

a czy sól fizjologiczna, mozna kupic bez recepty??
                        • venn Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 17:15
                          Ja ostatnio kupowałam bez recepty taka butle 500 ml.
                    • dagi1982 Re: peeling->koszmarek? 17.01.07, 20:30
                      ja tez tak mam po peelingach i maseczkach oczyszczajacych i to bez wzgledu na
                      to czy jest to peeling enzymatyczny czy z granulkami...
                      kiedys po uzyciu maseczki oczyszczajacej chanel,dostalam takiego wyspu ze az
                      sie przerazilam,ale moja dermatolog,powiedziala ze to normalne bo skora sie
                      oczyszcza i musi "wyrzucic"na zewnatrz zanieczyszczenia...
                      chodzilam przez jakis czas na peeling migdalowy i po nim takze mialam wysp
                      przez 2-3 tygodnie,a pozniej skora byla juz tak oczyszczona ze nowe
                      niespodzianki nie pojawialy sie na twarzy...takze nie martw sie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka