Dodaj do ulubionych

Celulit :/

17.01.07, 19:43
Mam 18 lat. Od dawna uprawiam sport. Biegam 3 raz w tygodniu. Chodze na
zajecia fitness, rozciagam się w domu, jadam bardzo zdrowo, pije duzo wody,
herbaty zielonej, czerwonej i mam celulit :(
Nie potrafie sobie z nim poradzic. walcze juz ponad 2 lata:/
nikt w mojej rodzinie nie ma tego klopotu. Nie mam pojecia co robie nie tak.
Robie pillingi z kawy ale i tak nic nie pomaga. wygladam bardzo zle.. Co robic?
Obserwuj wątek
    • moniqep Re: Celulit :/ 18.01.07, 12:26
      Witaj w klubie.Jestes jeszcze bardzo mloda i pewnie masz super figure skoro tak
      dbasz o "zdrowie". Pewnie twoje wyobrazenia na temat wlasnego cellilitu sa
      wyolbrzymione. Ale i tak cie rozumiem,ze martwisz sie tym choc pewnie inni to
      bagatelizuja. Nie chce cie martwic ale masz takie uwarunkowanie i tyle. Jesli
      nadal bedziesz cwiczyc ,pic wode,uzuwac kosmetykow itp. to cellulit nie bedzie
      sie rozwijal a z wiekiem po prostu sie przyzwyczaisz. Wiem,ze wydaje cie sie to
      dziwne ale ja jestem po 30. tez kiedys cwiczylam,chodzilam na fitness bylam
      bardzo szczupla i ladna a cellulit spedzal mi sen z powiek. Wydalam krocie na
      zabiegi w salonie spa i nic nie pomoglo. Teraz juz tak o siebie nie dbam,malo
      cwicze,zle sie odzywiam i cellulit jest bardziej zaawansowany. Jeszcze niedawano
      byl to moj najgorszy koszmar ale juz powoli zaczynam sie przyzwyczajac.
      Oczywiscie latem na wakacjach nadal bym chciala wlozyc mini lub szorty ,wstydze
      sie znajomych na basenie itp. Jest to przykre bo chetnie pojechalabym ze
      znajomymi na zagle ale wstydze sie pokazywac w kostiumie . Kazdemu wydaje sie
      ,ze jestem atrakcyjna dziewczyna a nagle moja tajemnica(posiadanie
      cellilitu)wyjdze na jaw.
      Wybacz ,musialam sie wyzalic.
      Prowadz takie zycie jak dotychczas. Odzywiaj sie zdrowo,cwicz, masuj miejsca
      dotkniete cellulitem. On bedzie mniejszy i nie bedzie sie rozwijal. To tyle co
      mozesz zrobic. Choc na opalonej skorze jest mniej widoczny to jednak nie
      przesadzaj z solarium. To moze ci zaszkodzic. Nie wiem jak ci pomoc bo ja juz
      probowalam wielu rzeczy,sposobow i nie pomagaly. Ale ja nigdy nie bylam
      konsekwentna zawsze jadlam duzo slodyczy za malo owocow i mam za swoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka