Dodaj do ulubionych

Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący (??)

10.02.07, 23:21
Poszukuję podkładu mocnokryjącego, który sprawi, że moja skóra będzie
idealnie gładka, nierówności i zaczerwienienia ukryte, delikatne zmarszczki
mimiczne zatuszowane.
Ma to być podkład wysokopółkowy lub średniopółkowy. Mam cerę normalną.
Dotychczas używałam max factor colour adapt i shiseido the makeup. NIe znoszę
true matt loreala, ani ABSOLUTNIE NIC Z POLSKICH PRODUCENTÓW :) POdkład ma
dobrze kryć, ale nie wysuszać. Prosze o radę.
Obserwuj wątek
    • edavenpo Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 10.02.07, 23:49

Estee Lauder Double Wear
    • weronka77 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 10.02.07, 23:50
      Ja kupiłąm sobie dzisiaj TF23 almond beige,czyli Total Finish Sensai Kanebo;-)
      Nie jest to co prawda podkład(ale są z tej serii tylko ze w słoiczkach i musisz
      palcem "maziać;-(()tylko cudowny puder jedwabisty,rozświetlający.....Mimo całej
      sympatii do wszystkich produktów Kanebo uważam jednak ze 'przeginają" z cenami
      opakowan do kosmetyków.TF23 kosztował 275zł a sama plastikowa "puderniczka" do
      niego 180...Wiec odpusciłam poniewaz daleko jej do cudownej "meteorytowej" a
      jakoś nie mam potrzeby błyszczenia srebrnym logo;-)Polecam generalnie
      wszystko "jak leci" z Kanebo a tusz 38 stopni bije na głowę nawet Diorshow
      Unlimited...
      • inecita potwierdzam dane o tuszu 38 stopni 12.02.07, 14:27
        JAk na razie najlepszy!
        Na podkład za 275 mnie nie stac :(((( a szukam czegos co kryje i rozswietla
    • an_anya_ya Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 01:01
      a to polscy producenci nie sa dzejzi? to moze pora farbe olejna wybrobowac?
      krycie w sm raz no i efekt wyjatkowo unikalny
      • weronka77 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 01:06
        No nie są kompletnie.A możesz polecić jakiegokolwiek z dobrą "kolorówką" i
        kosmetykami do makijazu?;-)))
        • ooo7 do anya 11.02.07, 08:05
          To pytanie zadałaś chyba mi wiec ci odpowiem. Nie wiem czy polscy producenci są
          jak to nazwałaś "dzejzi" czy nie i mało mnie to obchodzi. Starałam się
          sprecyzować pytanie jak najdokładniej aby uniknąć nieinteresujacej mnie
          polemiki. Jak lubisz być złowśliwa to wyżyj się w inny sposób a jak chcesz sie
          dowidzeić się co sądzą przeciwnicy poskich kosmetyków to możesz założyc własny
          wątek i rozwiac swoje wątpliwości- na pewno ci odpowiem a nie chciałabym tu
          podejmować jałowej dyskusji.
          • an_anya_ya do ooo7 11.02.07, 15:25
            to moze w takim razie odpowiedz mi na pytanie co ty cierpisz do polskich
            kosmetykow? ja wiem ze niektorzy uwazaja, ze zagraniczne i do tego drogie na
            pewno jest lepsze, ale te czasy skonczyly sie juz kilka lat temu... a obecnie
            wysokopolkowa kolorowka bardzo czesto okazuje sie tandetna w porownaniu do
            kosmetykow srednio-niskopolkowych, w tym przedewszystkim polskich
            • inecita Re: do ooo7 12.02.07, 14:29
              Ja tez nie spotkałam wciąż dobrego podkładu ani tuszu do rzęs u polskich
              producentów, najleszy podkład to Lirene City Matt oraz shiny Touch dają ładny
              efekt ale dla mnie tez odpadają bo ich trwałosc jest do bani.
              Tez uważam ze niestety nie ma polskiej dobrej kolorówki
        • an_anya_ya Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 15:23
          prosze bardzo - chociazby Inglot - super cienie, dobre szminki... Joko
          • ooo7 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 16:17
            Po prostu dla mnie kosmetyki polskie nie są dobre- nie odpowiadają mi i tyle.
            Niszczą mi skorę powoduję podrażnienie. Fluidy sprawiają że skóra sie świeci,
            męczy, cienie sie rolują po godzinie, szminki mają brzydkie zapachy i
            oklejają.Lubię kosmetyki selektywne i bardzo wyraźnie odczuwam różnicę. Kidyś
            poszłam do kosmetyczki posmarowana fluidem eris czy soraya (którego wówczas
            używałam) i pani przez pół godziny pokazywała mi tego konsekwencje na mojej
            twarzy. Stać mnie na rzeczy drogie wiec czemu mam poprzestawać na
            hipermarketowych mazidłach.
            Co do inglota - jest to firma angielska. Ma dobre lakiery do poaznokic- reszta
            szajs. Cienie- dla mnie targedia spróbuj cieni diora- wówczas mozemy
            polemizować. pozdrawiam
            • joaska100 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 18:11
              Forsę to Ty może i masz ale zero kultury .Jak się nie ma klasy to nawet w diorze
              wygląda się tandetnie.
              • ooo7 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 18:14
                spłyń laluniu- nikt tu o forsie nie rozmawia. Czy zawsze znajda się zazdrosne
                idiotki, którena każdym wątku uwielbiają sie kłócić. a smaruj sie czym chcesz -
                mało mnie to obchodzi nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj
                • joaska100 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 18:16
                  Uderz w stół a nożyce się odezwą.
                  • littlefrog Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 21:15
                    ooo7 a próbowałaś podkładów w kompakcie? moim zdaniem dużo lepiej sobie radzą z
                    kryciem i matowieniem niż podkłady płynne, a przede wszystkim dłużej utrzymują
                    się na twarzy. używam takich suchych, wyglądają jak puder prasowany. całkiem
                    nieźle kryje superpowder double face powder clinique, a teraz przymierzam się do
                    diorskin compact.

a co do jakości polskich kosmetyków.. wg badań dla Polaków bardziej liczy się
                    niska cena niż jakość, ja jednak wolę to drugie i pozostanę przy selektywnych.

• ooo7 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 22:22
                      W moim porzypadku talie w kompakcie nie sprawdziy się. Mam diorskin, ale nie
                      odpowiada mi, bo twarz jest zbyt jak maska, widać smugi a poza tym świeci się
                      więc ten rodzaj odpada. Dziewczyny zachwalałay revlona colorstay, ale dziś
                      wypróbowłam w perfumerii i też mi nie pasuje- strasznie ciężki. Chyba wypróbuje
                      ten kanebo albo double wear (choć nie wiem czy a go kiedyś już nie maiłam),
                      albo wrócę do shiseido.
            • johanka79 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 00:53
              Inglot to polska firma, z Przemyśla
    • miriam_73 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 11.02.07, 22:52
      Przetestuj Spectacular Heleny Rubinstein. Jest bardzo dobry - dobrze kryje, jest
      trwały, ale nie tworzy maski.
      • lambda100 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 00:07
        Wlasnie tydzien temu kupilam ten podklad-spectacular mate,i jestem bardzo
        niezadowolona.Mam popekane naczynka na nosie i niewielkie since pod oczami.Ten
        podklad nie kryje-musze uzyc dodatkowo korektora.I w moim wypadku wysusza.Ale
        jak wiadomo dla kazdego cos innego.Ale moim zdaniem az tak spektakularny nie jest.
        • extreme_honey Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 08:15
          Double Wear EL, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Ładnie kryje, matuje, a nie
          wysusza i trzyma się w niezmiennym stanie przez wiele godzin.
          • anias34 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 08:40
            nie wiem czy Max Factor Cię zadowoli,ale jesli tak,to polecam podkład MF
            Lasting Performance.
            • inecita Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 14:30
              U mnie Lasting Performance stworzył potworną maskę i wysuszył mi skórę na
              policzkach.
              Double Wear to na razie najlepszy podkład dla mnie, ale tez lekko wysusza a i
              oferta kolorów jest delikatnie mówiąc UBOGA
    • yola1976 Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 09:55
      jako ciąg dalszy do podkładów w kompakcie - facefinity (chyba ten, w złotym
      opakowaniu) max factor, a skoro wypróbowałaś tyle podkładów to może spróbuj z
      bazą pod makijaż? U mnie dzięki takiej bazie nawet zwykły eris trzyma się
      znakomicie :) Pozdrawiam
    • aagnes Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 12:13
      Ja uzywam Lirene :-) ale z rozmow ze znajomymi wyniklo wyraznie, ze bardzo
      dobry jest nowy podklad Vichy, nazwy nie pomnę, zreszta widzialam efekty na
      wlasne oczy i musze przyznac, ze wygladaly b. ladnie.
    • hispana Re: Podkład wysoko- lub średnio- półkowy kryjący 12.02.07, 12:53
      polecam Vichy Dermablend - najmocniej kryjacy podklad jaki mialam w zyciu
    • agmusz Cream Finish Kanebo 12.02.07, 16:45
      rewelacyjnie wydajny, nie przesusza i ładnie kryje, ale bez efektu maski.
      Obawiam sie, że bez korektora do naczynek się nie obędziesz nizeależnie od
      podkładu. Poproś może o próbkę w perfumerii i przetestuj. Jak konsultantka
      będzie miała pojęcie to od razu kolor dobierze. Nie sugeruj sie kolorem w
      buteleczce- wszystkie są dosyć ciemne. Jest też wersja fluid- ale dla mnie za
      wodnista. Jedyna wada podkładów Kanebo to brak dozownika- pozostaje nabieranie
      szpatułką (dołączają) lub palcem. Kupiłam swój na allegro za chyba 130 zł i
      jestem pewna, że to oryginał, bo miałam wcześniej Sephory.
      • lefkara shiseido 12.02.07, 19:39
        Witaj,
        Mam podobny dylemat jak Ty. Przez ostatnie 2-3 lata używałam tylko Fluid
        Foundation Shisiedo - dla mnie to doskonałość, spełnia wszystkie oczekiwania.
        Słoiczek się niestety kończy i poszłam się rozejrzeć. Pierwszy na jaki się
        natknęłam to bardzo polecany przez ekspedientkę Perfect Real Clinique i...
        niestety. Buzia błyszcząca już kilka godzin po aplikacji, mało kryjący. Jutro
        podejdę po próbkę Double Wear EL (nigdy wcześniej go nie używałam) i zobaczę.
        Generalnie uważam, że Shiseido Fluid Foundation jest naprawdę świetny jeżeli
        chodzi o trwałość, krycie, gamę kolorów, jak i komfort "noszenia".
        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka