Dodaj do ulubionych

Krem do BARDZO suchych rąk!

18.04.03, 22:14
Moja mama ma strasznie, ale to strasznie wysuszone
dłonie. Każdy krem skutkuje na krótko i ręce zaraz
znów robią się suche. Jaki krem polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 23:19
      avene z Cold Cream, Linoeparol, ewentualnie Neutrogena
      unikać detergentów, mydeł, starannie wycierać dłonie po każdym myciu,
      systematycznie smarować
      doustnie A+E i olej z wiesiołka lub ogórecznika
      maska parafinowa u kosmetyczki
    • Gość: inka Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.BMJ.net.pl 19.04.03, 00:24
      ja polecam Glicerynowy krem do rąk z silikonem AVONu (tak naprawdę to chyba
      jedyna rzecz tej firmy, która mogę szczerze polecić) krem jest świetny, miałam
      bardzo wysuszone ręce i skutecznie mi pomógł, a na dodatek pomaga nawet na
      suche łokcie... ale tylko ten jeden krem o dokładnie takiej nazwie, inne już
      nie są takie dobre
    • Gość: kubara Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.zeto.wroc.pl 19.04.03, 00:29
      Tez mam podobny problem. Ja uzywam masc ochronna z wit.A. Jest bardzo tlusta,
      ale przy mokrych pracach domowych i remontach uzywam ja non-stop, po kazdym
      wytarciu rak. Na codzien jest niezla "wuta kamille + Gliceryna" firmy Herbacin.
      • Gość: samanta Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.kabel.telenet.be 19.04.03, 05:14
        Nie sluchaj bajerow kosmetycznych
        krem z vit A z apteki jak powiedziala poprzedniczka to stary , tani i
        najlepszy sposob
        Nie ma nic lepszego nawet z etykieta diora
        • neneh Re: Krem do BARDZO suchych rąk! 19.04.03, 08:09
          To prawda, też mam bardzo suche dłonie i jeżeli stosuje
          w ciągu dnia jedynie kremy do rąk to ta suchośc nie
          znika. Ale wystarczy, że na noc używam aksoderm [ to maść
          witaminowa z retinolem za grosze ] skóra staje się
          gładziutka i milutka.
          • Gość: ladybird77 Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.03, 10:20
            moja mama miala kosmicznie zniszczone rece przez te swoje prace w
            ogrodzie.koniec koncow wyladowala u dermatologa-oprocz specjalnej masci pani dr
            zalecila mycie rak w plynie Dove i krem neutrogeny.
            stan rzeczywiscie sie poprawil i na razie jest spox.

ja osobiscie polecam oprocz neutrogeny, ktora jest troche za tlusta dla mnie,
            krem do rak Avon z gliceryna i silikonem- jest rewelacyjny, dobrze sie wchlania
            i przyjemnie pachnie.
            no i cena drobniutka-5,90.

• ariana_ Re: Krem do BARDZO suchych rąk! 19.04.03, 12:48
      Dziewczyny! Dzięki za szybki odzew. Sama wybiorę się
      zakupy i kupię coś mamie do rąk, korzystając z waszych
      rad :)
      pzdr.
      • lady Re: Krem do BARDZO suchych rąk! 20.04.03, 19:24
        Mo ojciec jest lekarzem i myje ręce kilkadziesiąt razy dziennie w srodkach
        odkażających... możecie sobie wyobrazić, jak to wysusza... ale smaruje je na
        wieczór (tylko) takim witaminowym maziajstwem z apteki, robionym na zamówienie,
        przepisanym przez dermatologa. Efekt jest świetny.
    • Gość: 30-tka Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.acn.pl 21.04.03, 20:35
      Może to trywialne, ale... oliwka dla niemowląt! Miałam jako dziecko poważnie
      odmrożone ręce - czyli nie tylko z przesuszoną skórą, ale prawie brunatno-
      czerwone - i nic tak mi nie pomogło, jak smarowanie ich oliwką. Przyznaję, mama
      robiła mi z tej oliwki coś w rodzaju kompresów na noc - smarowała obficie,
      obkładała gazą, owijała bandażem, wkładała rękawiczki - i tak spałam. No, i
      skóra się wyleczyła. Fakt, mój przypadek był dość ekstremalny, ale naprawdę
      stwierdziłyśmy wtedy z mamą, że żaden rzekomo tłusty krem tak nie natłuści, jak
      oliwka.

Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka