ariana_ 18.04.03, 22:14 Moja mama ma strasznie, ale to strasznie wysuszone dłonie. Każdy krem skutkuje na krótko i ręce zaraz znów robią się suche. Jaki krem polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 23:19 avene z Cold Cream, Linoeparol, ewentualnie Neutrogena unikać detergentów, mydeł, starannie wycierać dłonie po każdym myciu, systematycznie smarować doustnie A+E i olej z wiesiołka lub ogórecznika maska parafinowa u kosmetyczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.BMJ.net.pl 19.04.03, 00:24 ja polecam Glicerynowy krem do rąk z silikonem AVONu (tak naprawdę to chyba jedyna rzecz tej firmy, która mogę szczerze polecić) krem jest świetny, miałam bardzo wysuszone ręce i skutecznie mi pomógł, a na dodatek pomaga nawet na suche łokcie... ale tylko ten jeden krem o dokładnie takiej nazwie, inne już nie są takie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubara Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.zeto.wroc.pl 19.04.03, 00:29 Tez mam podobny problem. Ja uzywam masc ochronna z wit.A. Jest bardzo tlusta, ale przy mokrych pracach domowych i remontach uzywam ja non-stop, po kazdym wytarciu rak. Na codzien jest niezla "wuta kamille + Gliceryna" firmy Herbacin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.kabel.telenet.be 19.04.03, 05:14 Nie sluchaj bajerow kosmetycznych krem z vit A z apteki jak powiedziala poprzedniczka to stary , tani i najlepszy sposob Nie ma nic lepszego nawet z etykieta diora Odpowiedz Link Zgłoś
neneh Re: Krem do BARDZO suchych rąk! 19.04.03, 08:09 To prawda, też mam bardzo suche dłonie i jeżeli stosuje w ciągu dnia jedynie kremy do rąk to ta suchośc nie znika. Ale wystarczy, że na noc używam aksoderm [ to maść witaminowa z retinolem za grosze ] skóra staje się gładziutka i milutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladybird77 Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.03, 10:20 moja mama miala kosmicznie zniszczone rece przez te swoje prace w ogrodzie.koniec koncow wyladowala u dermatologa-oprocz specjalnej masci pani dr zalecila mycie rak w plynie Dove i krem neutrogeny. stan rzeczywiscie sie poprawil i na razie jest spox. ja osobiscie polecam oprocz neutrogeny, ktora jest troche za tlusta dla mnie, krem do rak Avon z gliceryna i silikonem- jest rewelacyjny, dobrze sie wchlania i przyjemnie pachnie. no i cena drobniutka-5,90. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Krem do BARDZO suchych rąk! 19.04.03, 12:48 Dziewczyny! Dzięki za szybki odzew. Sama wybiorę się zakupy i kupię coś mamie do rąk, korzystając z waszych rad :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Krem do BARDZO suchych rąk! 20.04.03, 19:24 Mo ojciec jest lekarzem i myje ręce kilkadziesiąt razy dziennie w srodkach odkażających... możecie sobie wyobrazić, jak to wysusza... ale smaruje je na wieczór (tylko) takim witaminowym maziajstwem z apteki, robionym na zamówienie, przepisanym przez dermatologa. Efekt jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30-tka Re: Krem do BARDZO suchych rąk! IP: *.acn.pl 21.04.03, 20:35 Może to trywialne, ale... oliwka dla niemowląt! Miałam jako dziecko poważnie odmrożone ręce - czyli nie tylko z przesuszoną skórą, ale prawie brunatno- czerwone - i nic tak mi nie pomogło, jak smarowanie ich oliwką. Przyznaję, mama robiła mi z tej oliwki coś w rodzaju kompresów na noc - smarowała obficie, obkładała gazą, owijała bandażem, wkładała rękawiczki - i tak spałam. No, i skóra się wyleczyła. Fakt, mój przypadek był dość ekstremalny, ale naprawdę stwierdziłyśmy wtedy z mamą, że żaden rzekomo tłusty krem tak nie natłuści, jak oliwka. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś