Dodaj do ulubionych

Stepper.pomóżcie!!!

06.03.07, 21:13
Wszędzie ostatnio słuszę jak wspaniałe rezultaty dają ćwiczenia na stepperze.
Jestem dość szczupła ale moim problemem są uda i pośladki. Dieta nie pomaga
chcąc schudnąć a przede wszystkim wymodelować i wzmocnić te miejsca muszę
ćwiczyć. Na siłownię nie mam czasu ani kasy(studentka) pomyślałam więc,że
mogłabym sobie kupić stepper. Napiszcie o waszych wrażeniach i z jaką
częstotliwością i jak długo trzeba ćwiczyć aby były efekty. Z góry dziękuję
za pomoc.
Obserwuj wątek
    • omniabulgari Re: Stepper.pomóżcie!!! 06.03.07, 21:38
      naprawde pomaga, widze po sobie a na silowni zawsze omijalam szerokim lukiem,
      bo katorga straszna ale wreszcie sie przelamalam i teraz nie wyobrazam sobie
      godziny dizennie bez steppera, niestety takie co sa w sklepach tylko na nogi-
      takei male- nic nie daja, zero efektow, kupilam dawno temu taki i nei ma to nic
      wspolnego z takim co jets na silowni, moge godzine isc i nie czuc nawet
      zmeczenia to kompletnie nie to samo...
      • magdziorek35 Re: Stepper.pomóżcie!!! 07.03.07, 09:14
        Faktycznie, te małe domowe czy to skrętne czy nie, raczej spektakularnych
        efektów nie dają, tez na takim ćwicze ale chyba dla przyjemności, bo żadnego
        rzeżbienia nóg nie widzę, z tą róznicą ze jestem na diecie i chudnę (także w
        nogach).Pozdrawiam :o)
    • prncesa Re: Stepper.pomóżcie!!! 07.03.07, 11:34
      A ja mam taki mały i bardzo sobie chwalę. Staram się codziennie na nim
      pochodzić po kilka minut (ok 10) i widzę rezultaty. Ostatnio sporo schudłam i
      niestety grawitacja dała o sobie znać :). Kilka dni na steperze pomogło.
      Pośladki już nabrały jędrności. I naprawde się nie przemęczam, nie katuję. A
      dla nóg dodatkowo poprawa krązenia.
      Polecam.
      • minka Re: Stepper.pomóżcie!!! 07.03.07, 17:49
        też mam zwykły, domowy i też widać efekty.
        ćwiczę regularnie, przeważnie po 20 minut.
    • jewriejka Re: Stepper.pomóżcie!!! 07.03.07, 22:58
      hej dziewczyny...jak to w koncu jest z tym wyszczuplaniem nog....ja jestem od
      zawsze rozmiar 36, waga tez w porzadku, no wlasnie tylko zawsze marzylam o
      wyszczupleniu nog...cwicze rozne aerobiki..tzn glownie takie silowe i intensywne
      ale chyba bede musiala sie pogodzic z pilatesem bo slyszalam ze rozciaganie
      wyszczupla?pomozcie
    • gossie Re: Stepper.pomóżcie!!! 09.03.07, 13:20
      Ja tez chce sobie sprawic stepper! wielki tylek i grube nogi z celulitem sa
      moja zmora :( slyszalam ze efekty sa rewelacyjne po dwoch miesiacach chdzenia,
      czas: 1h. czym sie kierowac przy wyborze? jakie sa ceny tych sprzetow? mowie o
      tych mniejszych domowych wersjach, bo na te duze to ani miejsca ani kasy..
      • wimx Re: Stepper.pomóżcie!!! 09.03.07, 13:39
        gossie napisała:

> Ja tez chce sobie sprawic stepper! wielki tylek i grube nogi z celulitem sa
        > moja zmora :( slyszalam ze efekty sa rewelacyjne po dwoch miesiacach chdzenia,
        > czas: 1h. czym sie kierowac przy wyborze? jakie sa ceny tych sprzetow? mowie o
        > tych mniejszych domowych wersjach, bo na te duze to ani miejsca ani kasy..

Potwierdzam, ze efekty sa super. Pod warunkiem, ze cwiczysz regularnie a nie od
        swieta. Ja zazwyczaj cwicze codziennie z przerwa na niedziele (albo inny dzien
        tygodnia) min 30 minut. Cellulit znika - w jakim tempie, zalezy od stopnia
        zaawansowania cellulitu. Bardzo wazna jest dieta, jezeli jest bardzo
        zaawansowany. Dodatkowy plus to szybsza przemiana materii - jezeli ktos nie chce
        schudnac, to moze sobie pozwolic bez skrupulow na zjedzenie dodatkowej porcji
        jakiegos smakolyka i nie przytyje.
        • gossie Re: Stepper.pomóżcie!!! 09.03.07, 13:57
          serio? oh,cudownie to slyszec!! dodalas mi wiary! na silownie nie mam kasy ani
          czasu, ale moze na to sie zdecyduje:)) mam nadzieje ze mowisz o tych malych
          wersjach stepperow..
          A co do tej diety o ktorej wspominasz.. to czy masz cos konkretnego na mysli
          pomocnego przy walce z tym celullitem? nie wiem czy dobrze kojarze ale nabial
          moze wzmagac? moze bzdura, ale za to kofeina w kawie moze powodowac redukcje..
          A moze jeszcze znasz jakis dobry preparat?

Sory ze tak zameczam, ale wydaje mi sie ze jestes obeznana i bardzo zyczliwa :)

• wimx Re: Stepper.pomóżcie!!! 09.03.07, 14:16
            gossie napisała:
            > Sory ze tak zameczam, ale wydaje mi sie ze jestes obeznana

No co Ty, az tak obeznana to znowu nie jestem :)Lubie zdrowy styl zycia.
            Ja mam taki zwykly, maly stepper, kupiony w supermarkecie. Bez podpory do rak -
            w reklamach tych z podpora czesto pokazuja, ze sie latwo przewrocic ale to
            bzdura. Szybko mozna nabrac wprawy a do rak zawsze mozesz dodatkowo wziac jakies
            ciezarki i masz dodatkowe rezultaty.

A co do diety, to duzo warzyw i redukcja tluszczu. I duzo wody. Z reszta w necie
            znajdziesz napewno sporo informacji na ten temat.

Co do kofeiny w kawie - o ile ta w zelach ma podobno pomagac, to ta w wypijanej
            kawie podobno pogarsza sprawe. Nie wiem, jak to jest do konca.

A preparaty typu kremy i inne mazidla - pomagaja bardziej na psychike chyba :)
            Masz swiadomosc, ze robisz dodatkowo cos pozytycznego dla siebie.

• gossie Re: Stepper.pomóżcie!!! 10.03.07, 21:05
              alez sie napalilam na ten stepper! wow!
    • woman79 Re: Stepper.pomóżcie!!! 12.03.07, 11:07
      Witam, też jestem zainteresowana kupnem steppera. Mi doradzono zdecydowanie
      stepper skrętny (oprócz nóg, pupy, ramion ćwiczy sie tez tzw 'boczki'). Ja mam
      wątpliwośc co do funkcji regulacji obciążenia: czy jest ona czymś wartym
      zachodu (mało takich stepperów w ofertach np na allegro) czy nie ma to
      znaczenia bo przy chęci wysmuklenia liczy się częstotliwość wykonywanych
      ćwiczeń; tzw. serie a nie obciążenie, które służy rozbudowie tkanki mięśniowej.
      Za ewentualne podpowiedzi-będę wdzięczna!
      A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka