kajazz 04.05.03, 18:20 podobno jest jakiś specyfik bodaj na bazie karotenu poprawiający koloryt skóry wyraźnie ją "brozując' jak to to się nazywa??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: słońce w pigułce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 19:51 pewnie chodzi o solarin. równie skuteczny w "brązowieniu" jest zwykły beta- karoten w kapsułkach, a o ile tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: słońce w pigułce IP: 212.69.77.* 05.05.03, 16:09 Ja ostatnio zakupiłam Beta bronz. Pani w aptece powiedziała, że działanie takie jak Solarin a kosztuje tylko 16 zł. Pozdrawiam, Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: słońce w pigułce 05.05.03, 18:18 Ja kupiłam beta bronze czy cos takiego i.... duuuuuuuupa :( 0 działania. Czekam na opinie o solarinie. Beta karote powoduje u mnie zmarchewkowienie koloru skóry i nic wiecej... i to tak delikatnie, że wyglądam jakbym natarła sie marchwianką... Pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: słońce w pigułce 05.05.03, 18:27 Ja kupiłam zwykły beta karoten + wiatmina E i tez nic nie widać. Może dlatego, że mam dość ciemna karnację i jest to zbyt mała dawka. Podobno trzeba uważać z beta karotenem, a juz w szczególności z witamina A, bo ma wiele przeciwskazań i przy nawet niewilkim przedawkowaniem daje dużo skutow ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
as2008 Re: słońce w pigułce 05.05.03, 19:25 > > Ja kupiłam beta bronze czy cos takiego i.... duuuuuuuupa :( 0 działania. > Czekam na opinie o solarinie. moja kolezanka wcina i jest lekko zazolcona bo solarin ma 10mg beta-karotenu , a beta karoten tylko 2mg > Beta karote powoduje u mnie zmarchewkowienie koloru skóry i nic wiecej... i to > tak delikatnie, że wyglądam jakbym natarła sie marchwianką.. ja w ogole nie mam efektu kolorystycznego bo beta-karotenie, ale w tamtym roku jak bralam i opalalam sie nad morzem to mimo jasnej skory moja opalenizna przeszla bez fazy czerwonej od razu w miedziana > Pozdrawiam, > KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka Re: słońce w pigułce IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 20:14 u mnie niestety zaden ze stosowanych specyfikow nie dzialal, zero efektu a tylko kase stracilam. Aha, dodam, ze mam jasna karnacje i brazowe wlosy, moze na sniade dziewczyny dzialaja lepiej tego typu specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
igaaaa Re: słońce w pigułce 06.05.03, 15:43 wszystkie te specyfiki działają dopiero pod wpływem słońca - szybciej i ładniej i bezpieczniej się opalasz czy to w solarium czy nad morzem. to jest raczej takie zabezpieczenie skóry i zahartowanie jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: słońce w pigułce IP: 212.69.77.* 07.05.03, 12:48 Własnie właśnie. Od brania tych specyfików też nie zrobiłam się brozowa. Ale wystarczyło tylko pójść na solarium żeby mieć ładną opaleniznę bez czerwieni.Już po pierwszysch 15 minutach byłam dyskretnie przybrązowiona. Pozdrawiam, Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
dmf Re: słońce w pigułce 07.05.03, 19:23 Zaraz, zaraz, czy podobnego efektu ładnej opalenizny nie osiągnie się po prostu pijąc regularnie sok z marchwi? Tylko, że z tego co wiem, to przy piciu soku należy zrobić dłuższą przerwę przed wyjściem na słońce (koleżanka zapijała się kiedyś sokiem w lutym i marcu, potem po miesięcznej przerwie wylegała na słońce). Czy podobnie jest przy podawanych przez Was preparatach? Odpowiedz Link Zgłoś