Dodaj do ulubionych

lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest taki?

01.04.07, 00:36
Szukam lakieru do paznokci. I żeby był taki jak w tytule. Wiem, że
szybkoschnące są mniej trwałe, ale przy dwójce dzieci jest mi ciężko w ogóle
pomalować paznokcie, a lubię bardzo. W zeszłym roku nagrodę TS dostały m.in.
lakiery Essence, ale tu na forum nie miały dobrej opinii, poza tym, gdzie je
kupić? (w takim np.Poznaniu?)
No i kolory lubię takie raczej nie klasyczne i często robię jakieś wzorki (te
lakiery do wzrorków schną szybko).
Próbowałam Sensique i Oriflame Visions, ale oba trzymają się góra 3 dni,
potem odpryskują. A zależy mi, żeby trzyały się od niedzieli do piątku.
Bardzo proszę o rady i z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • szagszag Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 01.04.07, 23:08
      up
    • szagszag Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 03.04.07, 01:18
      No to może jakiś utrwalacz do lakieru, żeby się trzymał dłużej? Na jaki warto
      wydać pieniądze?
      • marthos Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 03.04.07, 03:44
        Polecam ci lakiery Inglota. Są trwałe i ładnie utwardzaja paznokieć, a miałam
        problem z ich łamliwościa, przez uzywanie komputera, duzo wody i detergentów
        (nie ciepię rękawiczek). Nakładasz dwie CIENKIE warstwy i trzymają się nawet
        ponad tydzien (na początku odpryskiwały po 4 dniach, ale to przez stan
        paznokci). Jak "wylejesz" krople lakieru na paznokiec i tylko rozsmarujesz
        pędzelkiem to każdy będzie długo schnal. Ja mam delikatny róż i ceglastą
        czerwień, maluje nimi paznokcie 1-2 razy na tydzień (u nóg też) - uzywam ich od
        4-5 miesięcy, starczą mi mniej wiecej jeszcze na 1-1,5 miesiąca. Fajne są też
        lakiery Margaret Astor, też są wytrzymałe, ale mnie osobiście drażnił ich
        zapach, więc zostawiłąm mamie.
        Pozdrawiam
        • magdalenkaaa4 Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 04.04.07, 10:11
          Ja tez polecam inglota, kosztuje jak dla mnie sporo jak na lakier ale ma spore
          opakowanie i starcza na długo, ja mam od jakichś 7 miesięcy i jestem w połowie
          przy częstym malowaniu, lakier sie nie psuje a na paznokciach trzyma się mi
          nawet i tydzień jak nie wykonuje prac domowych;)
    • cioccolato_bianco inglot n/t 04.04.07, 10:13

• mendosita Re: inglot n/t 04.04.07, 13:34
        A ja polecam Coloramę Maybelline, chociaż spełnia tyko 2 Twoje wymowgi: jest
        niedroga i baardzo trwała. Mają dość duży wybór kolorów, kosztują ok 9 zł, a
        trzymają się na paznokciach w stanie nienaruszonym 5-7 dni (sprawdziłam
        osobiście zarowno odcienie mleczne, delikatne, jak i te bardziej intensywne).
        • panieneczka6 Re: inglot n/t 05.04.07, 18:31
          No ja mam zupełnie odmienne zdanie na temat coloramy.Najgorszy lakier jaki do
          tej pory kupiłam a dobre są Astora i kupione na bazarku od Rosjanów firmy Ruby
          Rose-szybko schną, bardzo ładnie błyszczą a cena to ok 4 zł. Inglot nie
          próbowałam więc spróbuję.
    • nessie-jp Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 04.04.07, 17:56
      Mam polecane tu lakiery Inglota - lubię je za duży wybór kolorów, ale
      szybkoschnące to one nie są :)) No i konieczność nakładania dwóch warstw jeszcze
      bardziej wydłuża proces.

Ostatnio używam Rimmela - schnie błyskawicznie. Na to nakładam zwykły utrwalacz
      Bell...
    • szagszag Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 05.04.07, 00:17
      Jeden lakier Inglota też mam, ale on moim zdaniem nie jest nawet normalnie
      schnący, a raczej długo schnący. Faktycznie mają b. duży wybór, ale ja naprawdę
      potrzebuję czegoś, co schnie szybciej. Dziś kupiłam sobie lakier Golden Rose,
      taki mieniący się (Chameleon Effect). Zobaczymy jak się utrzyma, bo schnie
      ładnie, tzn. szybko.
      • solbi Re: lakier trwały, szybkoschnący, niedrogi. Jest 05.04.07, 14:32
        tez uzywam inglota, ale trwaly to on na pewno nie jest... przynajmniej u mnie
        tego zjawiska nie obserwuje:) jego zaleta jest na pewno cena, dostepna gama
        kolorow, i czas, w ktorym schnie... mnie niestey inglot bardzo niszczy
        paznokcie, wiec musze uzywac pod niego odzywke... to niestey wydluza czas...
        najtrwalymi lakierami jakie mialam byly lakiery sally hansen.... niestety schna
        w nieskonczonosc....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka