kasiek_m 05.04.07, 12:14 Witam! Zastanawiam się nad kupnem depilatora. Myślę o takim, który ma różne bajerki, żeby zminimalizować ból. Jestem w stanie zapłacić do 400 zł. Macie może coś sprawdzonego? Dzięki za pomoc, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_lena102 Re: Depilator 05.04.07, 15:49 ja mam Philips, satin ice optima z taką nakładą , którą trzyma się w zamrażalniku i przed deplilacją nakłada. Zimno zmniejsza ból i łagodzi podrażniania... W moim przypadku ten depilator jest idealny, mam bardzo mocne włosy. Wcześniej , po depilacji depilatorem (bez lodowej nakładki) miałam przez kilka dni czerwone kropki po włosach, a później robiły się strupki , a potem włoski znów zaczynały odrastać.... w efekcie nigdy skóra nie była idealna. Teraz podrażnienie po depilaci, ustepuję po godzinie i sama depilacja nie boli tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kuulka87 Re: Depilator 06.04.07, 11:44 Witam, przy doborze depilatora kierowalabym sie iloscia pencet (np 40! ) i dalabym sobie spokoj z roznymi bajerami, bo bolec bedzie tak samo! Ja osobiscie mam BRAUNa Silk epil Xelle, 199zl, posiada nakladke chlodzaca (ktora uzylam dolsownie JEDEN raz). Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: Depilator 06.04.07, 19:12 Dokładnie, depilator za 80 zł jak i za 400 zł zadziała tak samo, chyba, że ma więcej pęset, wszystkie oprócz wspomnianego przez koleżankę Brauna z linii Silk'epil Xelle mają po 20 par pęset a te nowe z tej linii mają po 40 par pęset. Ja taki sobie kupiłam a dokładnie model 5180 a rękawicę chłodzącą użyłam tylko za pierwszym razem. Po za tym i tak mam dużo zabawy z tym depilatorem, tzn. długo to wszystko trwa zanim dokładnie wydepiluję same łydki ale na pewno jest nim szybciej niż takim co ma tylko 20 par pęset. Ale to też zależy od włosów, jedna ma mało, druga więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: Depilator 06.04.07, 19:13 Także wcale nie wydawaj 400 zł bo nie ma po co. Ja za ten swój model a jest to najnowsza linia depilatorów zapłaciłam ponad 250 zł bo była promocja ale i tak kosztuje ok. 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio.bucio Re: Depilator 11.04.07, 00:29 Ja ci szczerze odradzam Philipsa Satin Ice, boli jak diabli i zostają czerwone krosty na nogach. Za to polecam gorąco nowa serię Brauna Silk epil Xelle, są 4 modele i różnią sie ilością dołączonych bajerów. Niektóre mają specjalną nasadkę dla początkujących, żeby zmniejszyć ból. Odpowiedz Link Zgłoś