mana_mana 16.04.07, 10:47 Co zrobić by takowe mieć? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenkaaa4 Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 11:19 ja tez chce wiedzieć:( bo mam grubaśne buuu a lato juz idzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 11:42 zależy w jakim sensie grubaśne... bo ja też mam pokaźne łydki, zawsze miałam, i mieć będę... taka już moja uroda, jak mawia pewien zaufany pan doktor (nigdy nie mogę sobie kupić długich kozaczków, bo się nie dopinają, szczególnie, że mam stopę w r.36). jednak nie narzekam, bo odkąd ćwicżę regularnie, moje łydki, choć nadal nie wyglądają jak u sarenki, są ładnie wymodelowane i to, że są grube już mnie tak nie boli.... chociaż miło by było mieć piękne, szczupłe, zgrabne nogi i w ogóle jakieś 175cm wzrostu... no, ale nie można mieć wszystkiego :):) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 12:50 no to chyba mamy poodbny problem, też nie moge kupic kozaków, jestem niska i mam krótkie nogi:(łydka coś nie chudnie, mimo że chodze dużo, spaceruje i jeżdze na rowerku pare razy w tygodniu. Tak to jest że zamiast chudnąć na dole to zawsze sie zaczyna od góry, a ja jestem z niej zadowolona, mam płaski brzuch i szczupłe ramiona, ale zawsze wszystko idzie mi w pupe i uda Odpowiedz Link Zgłoś
dorotenienka Re: Superzgrabne łydki 23.04.07, 12:11 o! a ja myslalam, ze to tylko ja mam taki problem, ze mi sie kozaki nie dopinaja.. a jak cwiczysz?? blagam, zdradz tajemnice ;) ja rozciagam co wieczor miesnie nog, masuje, staram sie trzymac nogi w gorze, kiedy odpoczywam i jak najwiecej chodzic.. - to przynajmniej nie puchna mi i jakos tam wygladaja.. chociaz gdyby byly jeszcze o 1cm szczuplejsze.. ehh.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Superzgrabne łydki 23.04.07, 12:29 jak się ma tyle wzrostu, to nie za bardzo można nosić piękne dziesięciocentymetrowe szpilki :( Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 11:58 Zasadniczo trzeba się z nimi urodzić a potem nie zaniedbać. Odpowiedz Link Zgłoś
denna Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 12:06 O, to to! Święta racja - najlepiej z takimi sie urodzić, moja mama ma super zgrabne nogi i dziś mając 60 lat mogłaby tańczyć kankana, a ja niestety ..... odziedziczyłam nóżki po tatusiu - jak kolumny Zygmunta i w dodatku kosmate:( Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 12:38 Tatuś... Dokladnie tak! To wszystko przez niego! Ale chyba są jakieś ćwiczenia na łydki? Wszędzie tylko uda i uda :( Nie muszą być zaraz jak u sarenki, ważne żeby były kształtne :) Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 12:39 "Każdy, kto próbował, wie jak trudno jest rozwinąć mięśnie łydek. Dzieje się tak z wielu przyczyn. Po pierwsze kształt łydek jest, bardziej niż innych części ciała, zdeterminowany genetycznie" Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 12:41 Jeśli chcesz mieć szczupłe łydki Aby wysmuklić łydki, wykonuj ćwiczenia, które rozciągną i wzmocnią ich mięśnie. STAŃ WYPROSTOWANA, RĘCE OPRZYJ NA BIODRACH. POTEM ZRÓB WYKROK PRAWĄ NOGĄ DO PRZODU, UGNIJ JĄ W KOLANIE. LEWĄ ODSTAW DO TYŁU. NAPNIJ MIĘŚNIE BRZUCHA ORAZ POŚLADKÓW I WYPCHNIJ BIODRA DO PRZODU. WYTRZYMAJ 5 S, A POTEM ZMIEŃ UKŁAD NÓG (LEWA W PRZÓD). ZRÓB 12 POWÓTRZEŃ NA KAŻDĄ NOGĘ. Dobra rada: Po ćwiczeniu rozluźnij się. Zrób wykrok prawą nogą do przodu, oprzyj obie ręce na udzie i silnie naciskaj na nie przez 10 s. Piętę lewej nogi przesuwaj w tym czasie w tył. Potem zmień nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 12:53 > "Każdy, kto próbował, wie jak trudno jest rozwinąć mięśnie łydek. Dzieje się > tak z wielu przyczyn. Po pierwsze kształt łydek jest, bardziej niż innych > części ciała, zdeterminowany genetycznie" hmmm... z moich doswiadczen wynika, ze miesnie lydek jest bardzo latwo rozbudowac (np. rower, skananka) tylko co zrobic jak sa rozbudowane i wygladaja masywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
i.want.to.be.fit Re: Superzgrabne łydki 16.04.07, 13:28 Taniec! Najlepszy dowód to przysadzista z natury Jennifer Lopez. Moim zdaniem są to jedne z najpiękniejszych łydek wśród gwiazd nieanorektycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
othala76 Re: Superzgrabne łydki 23.04.07, 16:04 tylko że JLo łydki zapewne wymodelował chirurg plastyk... Odpowiedz Link Zgłoś