nuova 26.04.07, 19:05 Polecacie osobie o wrazliwych ustach błyszczyki firmy AA? moze macie jakieś inne sprawdzone błyszczyki, które nie będą wysuszac delikatnych ust? prosze o sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: błyszczyk AA 26.04.07, 21:21 jestem mu wierna już od wielu lat, to najlepsze lekarstwo na wysuszone usta jakie znam :) przebija pod tym względem nawet pomadki ochronne, bo one pozostawiają mi na ustach taki dziwny osad a tutaj nic takiego się nie dzieje. no i kolorki ładne, super smak i zapach, ja używam grejpfruta :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Ufff, a juz myślałam... 27.04.07, 09:23 ...że odezwą sie "uprzejme" i nakażą wyszukiwarkę ;P Mnie osobiście wszystkie błyszczyki (nie z żadnej górnej, bo studentka jeszcze jestem :) ) wyszuszaja piekielnie usta :( A wiadomo - usta chce sie wyeksponować i szukam do tego celu odpowiedniego narzędzia :)) Czyli polecasz AA. To fajnie, bo miałam na niego ochotę, tylko zawsze jest dylemat: czy to będzie dobre rozwiazanie? Miałam Palomę (blee), Dax Perfecta Smile (blee). To znaczy zapachy - ok, gorzej z moimi ustami. Przestałąm uzywać wogóle tych błyszczyków, na korzysć pomadki ochronnej (formuła norweska-nie pamiętam nazwy; Oeparol). Czy kolory tych AA są trochę transparentne? Liczę na delikatne odcienie, bo mogłabym nakładać ja na moją ulubioną szminkę - to by były 2 pieczenie na 1 ogniu :). Jaki plecasz kolorek pasujący do szminki w odcieniu różowym? Tzn taki róż wpadajacy w śliwkę (MF Color Perfection -mauve- 919). Zeby tylko zaakcentować te szminkę, nie musi od razu kontrastować - niech sie stapiają. CZerwienie i pomarańcze odpadają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Ufff, a juz myślałam... 27.04.07, 10:17 mi też wszystkie błyszczyki wysuszają! ale ten jest mistrzem pod tym wględem, moje usta lubią go bardziej niż pomadki ochronne i odkąd go używam to zupełnie z pomadek ochronnych zrezygnowałam ;) kolorki są przejrzyste jak to w błyszczykach, mają malutkie drobinki. ja używam samego błyzczyka w kolorze podobnym do koloru moich ust i to w zupełności wystarcza, ale myślę że na pomadkę też byłoby ok. tylko ten mój kolor to taki typowy róż (używam grejpfruta), wpadający w śliwkę jest moim zdaniem winogronowy, musisz przejść się do sklepu i sama sprawdzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbalamot Re: Ufff, a juz myślałam... 27.04.07, 10:24 Też mam problem z wiecznie spierzchnietymi ustami. Podobnie jak ty używam chłodnych różów. Polecam balsam Tisane z apteki. Z błyszczyków uzywam Bell starsza serai Lip Shine wg mnie sa bardzo dobre, nie wysuszają i maja dużo pigmentu. Z błyszczyków jasne , transparentne chłodne róze mają błyszczyki Evelline, rózne rodzaje. Z Evelline polecam Ci błyszczyk powiększający usta albo taki dwukolorowy: z jednej strony jasny róż z duzą ilością pigmentu a z drugiej strony transparentny róż z drobinkami, który swietnie sie nadaje na szminkę. Mój ostatni zakup z którego jestem bardzo zadowolona to błyszczyk Vipera - Maxi lips - kolor 213- bardzo jasny zimny róż. Błyszczyków mam chyba ze 30 różnych. Fajnie nawilża też błyszczyk Manhattan, ale oni mają jasny róż wpadajacy w łosoś. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Tisane... 27.04.07, 10:32 Powiem Ci, ze myslałam o tisane, ale wolę błyszczyk :) Co do tego AA, to fajnie byłoby gdzyby miał końcówke kulistą, a nie taka ścietą (ale to w zasadzie już tylko drobny mankament). Dzieki za te kolorki, przejdę sie dziś do Apropos i moze sobie cosik wybiorę :)) Swoja drogą w Rossmanie kaszana - zerowy asortyment błyszczyków dla wrażliwych ust :/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Tisane... 27.04.07, 11:49 w porównaniu Tisane z AA wygrało u mnie AA :) końcówka jest ok, nie brudzi się i dobrze nakłada. w Rossmanie nie ma tych błyszczyków wcale, ja kupuję w Drogerii Natura albo Superpharmie. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: błyszczyk AA 27.04.07, 15:24 No i skusiłam sie na ten grapefruit :) Dzieki za pomysł. W sumie asortyment kiszkowaty, bo z różów tylko ten grapef., ale za to rekompensata zapacham i mam nadzieje, ze zapomnę co to wysuszone usta :) Pozdrawiam Aha-świetnie pasuje do szminki :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolunia79 Re: błyszczyk AA 27.04.07, 19:48 Różowy jest jeszcze o smaku gumy balonowej. To najlepszy błyszczyk jaki miałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: błyszczyk AA 27.04.07, 23:34 tak, był o tym zapachu, ale kolor mi nie podszedł. co do wrazen, to jest fajny - troszke sie klei, ale nie wyszuszyl ust, co sie notorycznie zdarzalo przy poprzednich. jestem zadowolnona z wyboru. jeszcze arz dzieki za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: błyszczyk AA 27.04.07, 21:26 Najlepszy błyszczyk jaki miałam. Żadne Jucy tubes Lancome sie nie umywają. Kolorystycznie najlepsza jest dla mnie wersja guma balonowa(cos nie mogę nigdzie znalezć ostatnio), smakowo grejpfrut. Nie przepadam za czerwonym winogronem i kolorystycznie i smakowo, ale wszystkie bez wyjątku wspaniale nawilżaja, nie lepią się. Bardzo wiele osób pyta mnie o nazwe błyszczyku, którego używam . Przyznam, że nie umiem za bardzo nakładać bez użycia palców zatem choc noszę go w torebce najbardziej lubie uzywać przed wyjściem , w domu. Efekty estetyczne są jak dla mnie wspaniałe, ale rzeczywiscie równie wspaniale nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: błyszczyk AA 27.04.07, 21:27 ja rozsmarowuję na ustach tą tubką :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: błyszczyk AA 27.04.07, 21:30 Ja niby tez usiłuję, ale jednak nie bardzo mi to wychodzi:)) Wiem ze takie zakończenie tubki zeby umozliwić nakładanie bezposrednie ale jakos paluchem mi lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: błyszczyk AA 27.04.07, 23:36 ...no wlasnie - dlatego aj wole te koncowki, gdy sa okragle a nie taki scieta ukosnie. ale co tam koncowka, skoro usta sa extra - to wrazenia po jednym dniu zaledwie :) Odpowiedz Link Zgłoś