Dodaj do ulubionych

Ulubiona pomadka

IP: *.pkp.wroc.pl 30.11.01, 12:01
Dziewczyny , podzielcie się swoją opinią na temat dostępnych na rynku pomadek
ze średniej półki ( do 40 zł.)
Które polecacie z czystym sumieniem ?
Ja jakoś nie mam szczęścia w zakupach - albo się zlizują albo warzą albo
wysuszają usta.
Może macie jakieś ulubione numery pomadek konkretnych firm , które Was
szczególnie zachwyciły np ze względu na ładny połysk, konsystencję itp.
Zdaję sobie sprawę z tego, że są to odczucia subiektywne ale może ułatwi mi to
wybór.
Naoiszcie również o kosmetycznych bublach w tej materii.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Obserwuj wątek
    • Gość: Milka Re: Ulubiona pomadka IP: *.kulczyktradex.com.pl 30.11.01, 17:56
      Bourjois: a) pomadka-błyszczyk EFEKT 3D, kolor 83. Daje neutralny,podkreslający
      kolor ust efekt. Moj przebój nr 1!

b) pomadka POUR LA VIE, kolor 21. Dosc gęsta, intensywna i trwała.
      Mocno kryjaca i matowa, pasuje mi do pasemek we włosach..

L'Oreal : SHINE DELICIUX, leciutka, błyszczac, pieknie pachnąca nowośc tej
      firmy. Jestem z niej bardzo zadowolona.

Ale i tak najbardziej lubie wszyelkie kosmetyki koloreowe z Bourjois!
      • Gość: Anka Re: Ulubiona pomadka IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 08:13
        Shine Delicieux - najlepsza, jaką miałam! Wspaniale nawilża usta, ma przepyszny
        smak i zapach. Ma wit. C, więc działa jak pomadka ochronna. WSPANIAŁA!!!
        Kosztuje ok. 40 zł.

Lipfinity Max Factor - śliczny, naturalny efekt - piękny kolor i wspaniały
        blask. Nie jest jednak tak trwała jak obiecują, ale kupiłabym ją znowu.
        • Gość: Ela Re: Ulubiona pomadka IP: *.pkp.wroc.pl 03.12.01, 12:58
          Dziękuję i proszę o jeszcze.
    • Gość: Vikcia Re: Ulubiona pomadka IP: *.pl 03.12.01, 17:49
      Moje ostatnie odkrycie to ShineDelicieux Loreala- pięknie błyszczy, jest
      śliska, więc dobrze się nakłada i nie wysusza ust.
      • Gość: aga71 Re: Ulubiona pomadka IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.12.01, 13:47
        Ostatnio bardzo mi sie spodobala szminka La Roche Posay nr. 23. W opakowaniu wyglada na prawie czarna, ale jest transparentna i na ustach daje efekt blyszczacego (nie perlowego), naturalnego czerwono-bordowego koloru. Kosztuje ok. 45zl, w aptekach.

Inna, ktora lubie to L'Oreal Color Riche w odcieniu Metal Plum.

Z blyszczykow polecam Isa Dora, szczegolnie moja ulubiona formule Shiny Lip Laquer.

Aga

• Gość: aga Re: Ulubiona pomadka IP: 10.10.15.* 04.12.01, 14:48
          Moja ulubiona pomadka to Liquid Lipstick SPF 15 Clinigue'a. Niestety akurat mi
          sie skończyła :-((( i kupiłam L'oreal, wydawało mi się że będzie prawie równie
          dobra, ale niestety rozczarowałam się. No i teraz mam dylemat - wydać 70 zł na
          Clinique czy smarować się byle czym? :-))) a na stronie www.clinique.com
          kosztuje tylko 12,5$ ale niestety nie przysyłają outside U.S. ha! Pozdrawiam,
          • Gość: Xena Re: Ulubiona pomadka IP: *.acn.waw.pl 04.12.01, 18:49
            Generalnie nie używam kryjących i mocno barwiących pomadek, bo jakoś kiepsko
            wyglądam z tak wyraźnie zaznaczonymi ustami, natomiast uwilebiam błyszczyki.
            Moim faworytem jest Calm Lip Sheen Revlona - taki w tubce, lekko lepiący się,
            ale dzięki temu długo trzymający sie na ustach. Ostatnio zauważyłam, że Vipera
            produkuje podobnie wyglądające (a przy okazji 4 razy tańsze), więc kusi mnie,
            by wypróbować. Jeśli miałyście do czynienia z tymi błyszczykami (chodzi mi o te
            w tubce, a nie w okrągłym puzderku), to dajcie znać, chętnie poznam Wasze
            opinie, bo nie chciałabym kupować w ciemno.

Natomiast z pomadek bardzo odpowiada mi L'oreala Rouge Resist Liquid nr 850,
            Cafe Glace. Kolor idealny, bardzo naturalny i taki, jak lubie, czyli pół-
            transparentny, usta wydają się pełniejsze, jędrniejsze i kusząco błyszczą.
            Słowem - polecam
            • ela1001 Re: Ulubiona pomadka 06.12.01, 12:31
              Gość portalu: Xena napisał(a):

> Generalnie nie używam kryjących i mocno barwiących pomadek, bo jakoś kiepsko
              > wyglądam z tak wyraźnie zaznaczonymi ustami, natomiast uwilebiam błyszczyki.
              > Moim faworytem jest Calm Lip Sheen Revlona - taki w tubce, lekko lepiący się,
              > ale dzięki temu długo trzymający sie na ustach. Ostatnio zauważyłam, że Vipera
              > produkuje podobnie wyglądające (a przy okazji 4 razy tańsze), więc kusi mnie,
              > by wypróbować. Jeśli miałyście do czynienia z tymi błyszczykami (chodzi mi o te
              >
              > w tubce, a nie w okrągłym puzderku), to dajcie znać, chętnie poznam Wasze
              > opinie, bo nie chciałabym kupować w ciemno.
              >
              > Natomiast z pomadek bardzo odpowiada mi L'oreala Rouge Resist Liquid nr 850,
              > Cafe Glace. Kolor idealny, bardzo naturalny i taki, jak lubie, czyli pół-
              > transparentny, usta wydają się pełniejsze, jędrniejsze i kusząco błyszczą.
              > Słowem - polecam

Xena , serdeczne dzięki za radę. Sczerze mówiąc do tej pory jakoś nie miałam
              przekonania do płynnych pomadek . Ta pomadka jest świetna! Kolor - rewelacja!
              Kupiłam ją i wyglądam świetnie - jest bardzo twarzowa i naturalna. Czuję się
              umalowana ale nie wypacykowana. O to mi chodziło.
              A tak w ogóle każda firma ma jakiś swój przebojowy numer, z którym praktycznie
              kazda kobieta wygląda korzystnie.
              Moim faworytem do tej pory była pomadka Lumeny nr 17a - zgaszona śliwka. Piękna!
              Niestety pomimo tego , ze w perfumeriach we Wrocławiu mają testery właśnie tego
              numeru - nigdzie nie mogę jej dostać.

• paulka2 Re: Ulubiona pomadka 06.12.01, 16:31
            Tez uwielbiam te pomadki Clinique, nie wiedzialam, ze w RP sa takie drogie, bo
            tu w US - o wiele tansze...
            • Gość: gusia Re: Ulubiona pomadka IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 12:06
              czy ktos uzywal moze pomadki WATER SHINE czy ona jest trwala czy sie nie wazy
              prosze o odpowiedz pozdrawiam wszystkie kobietki gusia
    • nikki Re: Ulubiona pomadka - Hydroszminka 05.12.01, 10:00
      A ja ostatnio odkryłam szminkę rewelacyjną dla mnie - Maybelline z serii
      Hydraszminka. Bardzo mi odpowiada bo jest "mokra", na ustach wygląda ślicznie.
      Kosztuje jedyne 28 zł. Nie jest nadzwyczaj trwała, ale dla mnie OK (jestem
      uprzedzona do tych supertrwałych, bo zwykle wysuszają mi usta).
      Co do koloru, to mnie najbardziej odpowiada Earthy Mauve 59/189. Jest to kolor
      pośredni pomiędzy ładnym różem a brązem. Długo szukałam takiego koloru.
      Pozdrawiam.
      • Gość: cleo Re: Ulubiona pomadka - Hydroszminka IP: *.man.polbox.pl 05.12.01, 10:49
        chodzi Ci o hydra time? ja też jej używam i jestem b. zadowolona, kolor
        fantastic - b. naturalny. ale nie jestem ekspertem od szminek bo zaczęłam ich
        używać dopiero od ślubu gdy malowała mnie wizażystka i wtedy się przekonałam do
        nich ;-)
        • Gość: Ptasia AVON TRANSPARENTNA - KTOŚ UŻYWAŁ?! IP: *.wcp.pl 05.12.01, 12:18
          pytam się, bo będzie w promocji niedługo i tak się zastanawiam ... Jak się ma
          np. do Shine Delicieux?
    • Gość: Eva Re: RIMMEL IP: *.talnet.pl 07.12.01, 09:29
      Polecam błyszczyk do ust firmy RIMMEL. Zużyłam już trzy pod rząd. Na razie
      dałam sobie spokój, bo lubię zmiany.
      Błyszczyk za 23zł jest rewelacyjny! Na dzień i wieczór. Doskonale kryje usta.
      Można jeść, pić i utrzymuje się (minimum!) 5 godzin na ustach. Mam swój
      ulubiony kolor, taki beż ze śliwką, czy coś w tym rodzaju. Naprawe polecam!
      • Gość: Helena Re: Avon IP: *.waw.cdp.pl 11.01.02, 13:52
        A ja mam setki szminek firm przeroznych i zadnej nie uzylam wiecej niz 3-5
        razy. Jest tylko jedna ktorej zuzywam 5-6 opakowanie w cigu 3 lat (bo tylko
        zima, latem uzywam ochronnych). Jest bezwzglednie doskonala, swietnie kryje,
        dobrze sie trzyma, leczy spierzchniete i popekane usta jak marzenie i znajduje
        sie w absolutnie przystepnym przedziale cenowym. To szminka Avonu z serii,
        ktora chyba nadal sie tak samo nazywa Beyond Colour. Jak dla mnie bez
        konkurencyjna.
    • Gość: ywonka Re: Ulubiona pomadka IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 11.01.02, 17:28
      tak nawiązując do pomadki Avonu Beyond Color to w najnowszym katalogu jest na
      nią promocja, jest przeceniona z 24,90 na 16,90!!!
      • kasiulek Re: Ulubiona pomadka 12.01.02, 18:28
        Ja tez najbardziej lubie ostatnio Shine Delicieux L'Oreal w kolorze Luscious
        Lichee nr 520, wyglada bardzo naturalnie, nie czuje sie w niej 'zmalowana',
        slicznie pachnie i bardzo dobrze nawilza
    • Gość: m Re: Ulubiona pomadka IP: *.u.mcnet.pl 15.01.02, 10:07
      Wybieram się jutro do sklepu, żeby kupić pomadkę L'Oreala Shine Delicieux.
      Na pewno będę miała kłopot z wyborem koloru.
      Mogłybyście doradzić jaki numer wygląda tak naturalnie - koralowo.
      Pozdrawiam
      • Gość: kasiulek Re: Ulubiona pomadka IP: 10.144.200.* 15.01.02, 10:38
        Wlasnie ten kolor Shine Delicieux, o ktorym pisalam wyzej (nr 520) jest taki
        naturalny, nie za ciemny i nie za jasny
        • Gość: m Re: Ulubiona pomadka IP: *.u.mcnet.pl 15.01.02, 13:13
          Dziękuję bardzo.
          A nie wiesz może, czy można dobrać lakier do paznokci w podobnym odcieniu?
          • kasiulek Re: Ulubiona pomadka 15.01.02, 13:37
            Sadze, ze tak, chociaz nic sobie nie dam uciac na te okolicznosc:)) L'Oreal ma
            mnostwo odcieni lakierow, chociaz akurat nie sa to moje ulubione lakiery.
            • Gość: m Re: Ulubiona pomadka IP: *.u.mcnet.pl 15.01.02, 14:47
              A jakie są Twoje ulubione lakiery?
              • kasiulek Re: Ulubiona pomadka 15.01.02, 15:43
                Tak generalnie to ja nie jestem bardzo wielka 'malownica' paznokci, ale lubie
                bardzo Sally Hansen (chociaz slyszalam o niej rowniez bardzo zle opinie),
                zwlaszcza odpowiada mi Teflon Tuff (aczkolwiek dlugo schnie), lakiery Yvesa
                Rochera nie sa najgorsze, Bourjois - te naturalne kolory, a do paznokci u stop
                to chyba Oriflame, Rimmel/ Chicogo i kiedys Avon mial taki jeden lakier bardzo
                trwaly, ale go wycofal z jakiegos niezrozumialego powodu. Aha, jeszcze Max
                Factor taki 3 w 1 tez jest dobry. Nie kupuje w ogole lakierow z najwyzszej
                polki, bo i tak ich nigdy do konca nie zuzywam, raczej uzywam kilka razy i
                odstawiam na polke.
                • Gość: m Re: Ulubiona pomadka IP: *.u.mcnet.pl 16.01.02, 08:14
                  To ja bardzo podobnie.
                  Lubię jeszcze Margaret Astor Wonderlast.
                  Popzdrawiam
                  • kasiulek Re: Ulubiona pomadka 16.01.02, 14:11
                    M.Astor juz okropnie dawno nie kupowalam. Musze sprobowac. Jakies szczegolne
                    kolorki polecasz?
                    • Gość: marcia Re: Ulubiona pomadka IP: *.u.mcnet.pl 17.01.02, 10:00
                      Mam ulubiony taki odcień miedziany, ale numerek sprawdzę i wtedy Ci podam.
                      Kupiłam już wczoraj tę pomadkę Shine Delicieux.
                      Nie było tego koloru, o którym pisałaś. Ale wybrałam sobie bardzo ładny
                      naturalny kolor wpadający w miedź (415-Peach Melba).
                      Lakier dobrałam niemal identyczny z Bourjois.
                      Pozdrawiam
                      Marcia
                      • kasiulek Re: Ulubiona pomadka - MARCIA 17.01.02, 22:42
                        Ja ten swoj kolorek kupilam w Niemczech, ale mysle, ze w Polsce tez powinien
                        byc. Ale w ogole wiekszosc kolorow Shine Delicieux jest w porzadku, nie sa
                        jakies nachalne i jaskrawe.
                        A na kolor lakieru Margarety czekam!

Pozdrawiam:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka