Dodaj do ulubionych

białe zęby

10.05.07, 10:45
Chciałam choć trochę wybielić zęby, ale dentystka odradziła mi metody
stomatologiczne i zaproponowała usunięcie kamienia z piaskowaniem po którym
zęby sa jasniejsze. Nie u mnie. Pójde jednak do apteki, tylko w co wsadzic
kasę > macie jakieś doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • gosia.z.bravo Re: białe zęby 10.05.07, 16:27
      Moze na poczatek sprobuj kupic szczoteczke elektryczna jakiejs dobrej firmy +
      pasta wybielajaca. U mnie wiele osob zauwazylo bielszy usmiech.
      Pozdrawiam
      • mama_basienki Re: białe zęby 10.05.07, 16:32
        Jaka firme polecisz? I jaki model.
        Dziekuje :)
        • gosia.z.bravo Re: białe zęby 10.05.07, 17:34
          Nie jestem ekspertem ale wydaje mi sie ze taka szczoteczka z dwoma "glowkami"
          albo z dodatkowymi "wloskami czy gumkami" bedzie dobra
          www.oralb.com/pl/products/power/
          (to nie jest reklama - tam sa wlasnie takie bardziej "rozbudowane modele" wiec
          mozna sobie zobaczyc "co autorka postu miala na mysli :) ). Ja uzywalam takiej
          z jedna "glowka" i efekt byl bardzo dobry ale sadze ze moze byc jeszcze lepszy.
          Co do firmy to proponuje jakas znana gdyz wtedy latwiej jest dokupic koncowki.
          Nie podam modelu mojej szczoteczki bo obecnie nie mieszkam w Polsce a tu uzywam
          normalnej bo tu w lazienkach nie ma ani jednego kontaktu :))
          Pozdrawiam
          • ewela444 Re: białe zęby 21.05.07, 19:07
            Kup paste do zębów i koniecznie szczoteczke fimy ELGYDIUM. ok 30 zl.na prawde
            widac efekt.Szczoteczka posiada specjalne gumeczki we włoskach co powoduje ze
            żeby są "śliskie" i sciera kamien.A Pasta jest rewelacyjna.Warto tez zakupic do
            tego płyn do płukania jamy ustnej:)
            • annszc Re: białe zęby 22.05.07, 10:25
              a ja uwazam ze elgydium pasta jest do bani, szczotka zresztą tez
    • aksolotl_meksykanski Re: białe zęby 21.05.07, 22:48
      a biała perła? czy nie niszczy szkliwa? i skąd to wiedzieć?
      • heartbeats85 Re: białe zęby 21.05.07, 23:33
        Hej!
        A ja właśnie jestem tydzień po wybielaniu zębów... (tzn. tydzień temu skończyłam
        wybielanie:) Pomogła mi w tym dentystka... Użyłam żelu Opalescence 15% (50-60
        zł). Dentystka zrobiła mi odlew moich zębów (takie szyny) i na noc nakładałam
        trochę tego żelu do środka i tyle. Wybielałam przez około 15 nocy. W czasie tego
        wybielania miałam tzw. białą dietę. A efekt jest piorunujący! Jestem strasznie
        zadowolona i szczęśliwa!!! Teraz naprawdę mogę sie uśmiechać :D (a miałam
        naprawdę brzydkie żółte zęby, nawet dentystyka była zaskoczona, że tak ładnie
        się wybieliły:)) Wiem, że w temacie było wybielanie takie samodzielne, ale
        naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić ten żel. Oczywiście to wybielanie
        przeprowadzałam sama, nie potrzebowałam do niego pomocy dentystki. Jedyne, co
        ona wykonała to ta szyna na zęby. Więcej wiadomości o tej metodzie np. tutaj:
        www.uni-med.com.pl/pliki/polish/tresc/wybielanie.html na google jest
        pełno info na ten temat. Żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęć przed i po
        wybielaniu, mogłabym Wam to przedstawić dokładnie. Pozdrawiam.
    • kami4 Re: białe zęby 22.05.07, 10:52
      Ile potrzebowałaś strzykawek z żelem?
      • heartbeats85 Re: białe zęby 22.05.07, 14:27
        Zużyłam 3 strzykawki :) I jeszcze jedna mi została (kupuje sie 4 strzykawki,
        50-60 zł za te 4). Czytałam w necie, że zużywa sie za raz około 1/2-3/4
        strzykawki, ale u mnie były one jakieś wydajniejsze ;) Myślę za kilka
        tygodni/miesięcy sobie zużyję tą 4, tak, żeby odnowić tę biel. Chociaż chyba tak
        szybko mi ona nie zniknie ;)
        • konbea Re: białe zęby 23.05.07, 13:21
          A powiedz jak z nadwrazliwoscia???
          Pytam bo kiedys kupilam sobie ten zel na allegro, chyba 21% i myslalam,ze
          wykituje z bólu.. Zeby tak strasznie staly sie nadwrazliwe,ze pozniej leczylam
          przez pare miesiecy.
          Nie polecam nikomu samodzielnych zabiegow. Wszystko pod okiem dentysty bo
          zrobicie sobie krzywde. Efektów nie zdazylam zobaczyc.:(
          • oliwka_24 Re: białe zęby 14.06.07, 14:01
            Czy poddając się wybielaniu zębów metodą nakładkową należy wcześniej
            powymieniać stare <ale dobre jeszcze> algamatowe plomby?
            • pola-80 Re: białe zęby 14.06.07, 15:56
              absolutnie nie! wypełnienia wymienia się po wybielaniu. Plomba zawsze wybieli
              się inaczej niż szkliwo na zębie.
          • farelkaa Re: białe zęby 21.06.07, 11:55
            Ja miałam tak samo z tą nadwrażliwością. Miałam chyba 15%, ale i tak ból był
            niesamowity, zakładałam to tylko ze 3-4 razy i zrezygnowałam, chociaż efekt
            rzeczywiście rewelacyjny, zęby mi się znacznie wybieliły i efekt utrzymywał się
            przez ponad rok.
        • sophisticated_shrew Re: białe zęby 21.06.07, 11:09
          Na oba łuki wystarczą 4 strzykawki na całą kurację???
          • heartbeats85 Re: białe zęby 21.06.07, 11:58
            Hej,
            Dla mnie wystarczyły 3 strzykawki na oba łuki. Myślę, że to zależy od zębów -
            tak mi się wydaje. Może od stopnia "bieli" ;) Chociaż jak sobie przypomnę, to u
            mnie były okropne zęby (w tym jeden martwy - "jedynka"). Tego martwego
            stomatolog najpierw mi troszkę wybieliła jakimiś nakładkami, które przyczepiła
            do zęba ;)) (nie wiem jak to wytłumaczyć). Potem wzięłam sie za wybielanie
            reszty zębów, już sama :) W tej chwili kolor tego martwego i pozostałych zębów
            się wyrównał - nawet dentystka była zdziwiona, że tak ładnie się wybieliło i tak
            szybko. Z nadwrażliwością nie miałam problemów, używałam w czasie wybielania
            płynu do płukania ust ELMEX (taki zielony przeciw nadwrażliwości). I może
            właśnie dlatego nie odczuwałam żadnego bólu w trakcie wybielania.
            • pola-80 do heartbeats85 26.06.07, 09:22
              ile zapłaciłaś za całą kurację? bo ja dostałam jedną strzykawkę i jedną
              nakładkę na zęba - bo na razie wybielam jednego martwego, bo odbiega kolorem od
              reszty. a tak w sumie to mam całkiem białe zęby. i za to zapłaciłam 50 zł.
              • pola-80 Re: do heartbeats85 26.06.07, 13:39
                up
    • kat_ja1 Re: białe zęby 27.06.07, 00:34
      a dlaczego dentystka odradziła Ci wybielanie? Nie napisałaś, czy często pijesz
      kawę, a w szczególności herbatę..herbata bardziej przyciemnia zęby. Powiem Ci
      tak, ja odradzam wybielanie nadtlenkiem karbamidu prep.Opalescence, często
      skutki uboczne przewyższają efekty estetyczne. Jest też wzbogacona wersja z
      fluorem i azotanem potasu przeciwko nadwrażliwości...ale do rzeczy, niestety nie
      każde zęby nadają się do wybielania, są to zęby ze skłonnością do
      nadwrażliwości( zapewniam, że taki pacjent nie dotrwa do końca kuracji, a efekty
      będzie jeszcze długo odczuwał, ubytki przyszyjkowe także wykluczają, to po
      pierwsze. Po drugie nie zawsze efekty są trwałe, tym bardziej, jeżeli ktoś pije
      wyżej wymienione napoje. Zęby wówczas bardzo szybko wracają do wyjściowego
      koloru. Poza tym rzecz najbardziej istotna, zęby po wybielaniu są bardzo kruche.
      Kiedy jeszcze pracowałam w zawodzie, miałam pacjenta, który sobie złamał zęba na
      bułce, po wybielaniu opalescence. Sama oczywiście też dałam się ponieść
      apetytowi na śnieżną biel chociaż nie narzekam na kolor moich zębów:) Wybielałam
      krócej z uwagi na nadwrażliwość i jednak bałam się, że zęby zrobią się słabsze.
      Efekty były, chociaż nie były to efekty na lata, jak zapewnia producent:) I
      jeszcze jedno, w enel med, kiedyś zęby wybielała jedna doktorka, nie będę
      podawać nazwiska, bo to nie wypada:) Nie mam z nią teraz kontaktu, ale powiem
      tylko, że zęby miała jak kukurydza, taki kolor, jeżeli byłby to w pełni
      bezpieczny preparat, czyż nie byłaby chodzącą reklama białych zębów?? Wprawdzie
      w enelu nie wybielano opalescenc'em ale systemem nite white, ale oba oparte są
      na w/w nadtlenku karbamidu( kompleks mocznika z nadtlenkiem wodoru) Prywatnie
      rzadko który stomatolog poleci wybielanie, ale zysk jest zyskiem:)
    • kat_ja1 Re: białe zęby 27.06.07, 00:37
      jest pasta działająca na zasadzie nie tyle ścierania szkliwa co działaniu
      enzymów, Yotuel, nie wybiela ekstremalnie ale bezpiecznie, tak samo jak droższa
      rembrand.
    • mackowy4 Re: białe zęby 27.06.07, 07:46
      Pół roku temu wybielałam zęby metodą "beyond whitening". Zabieg polegał na
      naświetlaniu zębów lampą, trwał ok. 1,5 godziny. Dwa dni po zabiegu trzeba
      było przetrwać na tzw. białej diecie. Efekt był zauważalny od razu, zęby
      zostały wybielone o ok. 6 odcieni. Niestety w moim przypadku efekt utrzymał
      się b. krótko, ok. 2 miesiące. Chyba szkoda pieniędzy, bo zabieg do najtańszych
      nie należał - kosztował ok. 900 zł. Aha, nie miałam i nie mam problemu
      nadwrażliwych zębów.
      • kredyt.slask Re: białe zęby 27.06.07, 16:18
        a ja od chyba 4lat używam pasków wybielających blend-a-med whitening, probowalam
        wielu preparatow, z tym ze nie skusilam sie na nic powyzej 100zł. i wlasnie te
        paski sa niesamowite. jak dla mnie rewelacja, na opakowaniu pisze ze powinno sie
        dla podtrzymania efektu stosowac co pol roku, ja nie pale, chociaz pije b.duzo
        kawy a i tak efekt utrzymuje sie do roku, do tego tylko wybielająca pasta tez
        blend-a-med dual aktion whiet (sorry za pisownie ;/ ) i wszyscy sie pytaja "czym
        Pani myje zeby ze sa takie białe" na prwade robia wrazenie. polecam. (za ok50zł
        w marketach )
        • kami4 Re: białe zęby 27.06.07, 16:27
          Jakie stężenie substancji wybielającej mają paski?
    • melita20 Re: białe zęby 27.06.07, 16:37
      Polecam pastę Elgydium whitening-super, do tego mam również szczoteczke Elgydium
      whitening-nie za 30zł tylko za 10zł i efekt w duecie na piątkę :) osady z kawy i
      herbaty znikają :)) a używam od tygodnia dopiero!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka