marghot 11.05.07, 13:48 czy któraś z Was eksperymentowała z tym "cudem"? Chodzi mi o wersję biała oraz szarą... przyznam, że jestem sceptycznie nastawiona do tego specyfiku, ale z drugiej strony ciekawi mnie jakie daje efekty ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iga2211 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 15:08 nie uzywalam ale slyszalam pozytywne opinie wogole o kolagenach pozyskiwanych z ryb.O ile mi wiadomo na rynku jest kilka firm sprzedajacych taki wlasnie kolagen .Reklamy sa imponujace tylko trudno dotrzec do ludzi ktorzy go stosuja. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 15:13 No właśnie. Wiele znanych mi osób słysząło, czytało nt. kolagenu, ale nie znam nikogo kto sam stosowałby lub znał kogoś kto stosuje taki preparat. Opienie klientów zamieszczone na stronie producenta mnie neiprzekonują - aż dziwne, że wszystkim odpowiada w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
iga2211 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 17:08 czuje dokladnie tak samo.Caly czas szukam jakichs obiektywnych opinii a tu albo reklama albo obrzucanie blotem typu"to gowno cudow nie ma"Pozostaje mi chyba wyprobowanie na wlasnej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 17:11 W tekstach reklamowych tego kolagenu znajdują się straszne farmazony. Myslę, że pisała to jakaś osoba bez piątej klepki! Przeczytałam kiedyś ,ze jakaś pani miał poważne problemy ginekologiczne i ten kolagen ją „uzdrowił”. Komuś innemu po zastosowaniu kolagenu polepszył się wzrok. Za takie reklamy powinny być kary! Jeżeli chodzi o dobroczynne i „cudowne” działanie tych specyfików na skórę to też nie jestem przekonana. Już nie pamiętam gdzie czytałam, ale fachowcy nie oceniają tego pozytywnie. Mało tego, ten pan podobno wcale nie jest profesorem. Zalecam ostrożność:-) I może konsultację z dermatologiem. W końcu 200 zł to już sporo i szkoda by było je wydać na jakiś bubel. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iga2211 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 17:16 dlaczego 200,sa chyba jakies mniejsze pojemniczki albo jakies probki,musze sie z tym przespac,jeszcze troche popytam. Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 17:28 O matko przepraszam! nie wiem skąd te 200 zł mi sie wzięło:-) ale już sprawdziłam:-) słoiczek kremu kosztuje 189 zł. Prawie trafiłam;-D Natchnęłaś mnie i obejrzałam sobie stronę tego pana "profesora". Naprawdę się z tym prześpij...on tam pisze ,ze jego kolagen hamuje rozwój nowotworów:-/ nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie rzeczy czytam! moim zdaniem to jeden wielki kit Odpowiedz Link Zgłoś
iga2211 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 17:32 Ten Przybylski tez mnie nie przekonuje za duzo bajek w jego kampanii reklamowej ale sa jeszcze inne np.inventia colwey co myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 17:45 Czytałam (tylko problem w tym, że nie pamiętam gdzie) ,że kolagen pozyskiwany ze zwierząt nie jest przez człowieka dobrze przyswajany. Jako przykład podano właśnie ten produkt przybylskiego. Jak coś znajdę konkretnego to napiszę:-) Tak naprawdę to naukowo potwierdzone działanie w profilaktyce przeciwzmarszckowej ma bardzo wąska grupa składników. I w tej grupie nie ma kolagenu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lirene1 miałam kolagen 11.05.07, 18:12 kupiłam 3 słoiczki małe.jeden dałam mamie, dwa dla siebie. niestey kazda była niezadowolona. po nałożeniu kolagenu skóra sie strasznie ciągnie i łuszczy się. Pomimo tego nie zniecheałam sie i dalej go stosowałam. Niestey żadnych efektów nie było! Nie polecam!Szkoda kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 14.05.07, 07:57 grosellina napisała: > W tekstach reklamowych tego kolagenu znajdują się straszne farmazony. Myslę, że > > pisała to jakaś osoba bez piątej klepki! Przeczytałam kiedyś ,ze jakaś pani > miał poważne problemy ginekologiczne i ten kolagen ją „uzdrowił”. K > omuś innemu > po zastosowaniu kolagenu polepszył się wzrok. Za takie reklamy powinny być kary > ! > Te ginekologiczn esprawy mógł rozwiązać kolagen inny niż krem do twarzy, o którym tu rozmawiamy. Na stronie za "cudowen" uznano nie tylko krem ale i inne kolageny np. dla panów czy do higieny intymnej dla pań - więc może to własnie ten drugi czyni cuda ginekologiczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iga2211 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 19:09 jeszcze jedno male pytanko jesli mozesz-na ile czasu starczyl ci maly sloiczek? Czy rzeczywiscie jest taki wydajny jak reklamuja? Odpowiedz Link Zgłoś
lirene1 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 11.05.07, 19:55 jesli chodzi o użycie to mało go brałam, bo był dość rzadki i dobrze się rozsmarowywał. niestety szybko wysychał i w słoiczku robiło go się mniej, tak jakby kurczył się. Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina znalazłam ten artykuł!!!! 11.05.07, 21:50 kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/2029020,53661,2998580.html Odpowiedz Link Zgłoś
miss10 Re: znalazłam ten artykuł!!!! 12.05.07, 15:39 Ja go kupiłam jakieś 6 mcy temu. Prawdą jest, że kolagen napina skure dając efekt liftingu, jednakże nie wygładza trwale zmarszczek ;( Po zastosowaniu tego żelu twarz wygląda młodziej poprzez to naciągnięcie, ale tak jak mówię - nie ma to trwałego efektu. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć - żel nie jest wart tej ceny, kupiłabym go maksymalnie za ... 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaokruszek Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 12.05.07, 09:34 Dziewczyny a co sądzicie o tabletkach kolagenowych,podobno też takie są??Czy ktoś z was je przymował? Odpowiedz Link Zgłoś
jovankam Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 12.05.07, 19:05 własnie stosuję od ponad miesiąca kolagen prof. Przybylskiego, kupiłam mi go koleżanka( ja zawsze byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego rodzaju specyfików)- stosuję codziennie rano i wieczorem i....nic nie widzę, chociaż ktoś mi powiedział, że wygladam dobrze( pytał nawet czy to efekt botoxu-he, he, he) Ja osobiscie nie widzę absolutnie żadnej różnicy z jednym wyjatkiem, mała plamka- przebarwienie na policzku -stała się dużo jasniejsza... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 13.05.07, 14:34 Kolagen nie jest przyswajany przez skore z kremu. Nie ma takiej mozliwosci.Efekt, kotrym jest wygadzenie skory, to efekt zwartych w kremach sylikonow. Istnieja skladniki, ktore stymuluja produkcje kolgenu w skorze(wit.C, retinoidy, Niacinamide – witamina PP) i w takie lepiej inwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbalamot Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 14.05.07, 13:35 Nie s tosowałam tego specyfiku ale czytałam gdzieś, ze kolagen ( obojetnie jakiego pochodzenia) ma za duże cząsteczki aby wniknąć głeboko w skórę. Jego działanie sprowadza sie d o powierzchniowego nawilżenia . Ja sama stosuję maseczkę zelatynową ( pod oczy też- podobno dobra na sińce). Żelatyne rozpuszczam we wrzącej wodzie, dodaję kapsułki wit. A+E i taką maź nakładam na twarz i pod oczy. Po zaschnięciu ściągam. Troche trudno to później zmyć po bokach , a do ustalenia proporcji potrzeba praktyki. Efekt jest taki jak po dobrej maseczce ujędrniającej. Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 14.05.07, 14:34 kotbalamot napisała: > Nie s tosowałam tego specyfiku ale czytałam gdzieś, ze kolagen ( > obojetnie jakiego pochodzenia) ma za duże cząsteczki aby wniknąć > głeboko w skórę. Jego działanie sprowadza sie d o powierzchniowego > nawilżenia . dokladnie, prowadzone badania wykazały, że białko to, podobnie jak inne związki wysoko-cząsteczkowe, nie ma możliwości pokonywania bariery warstwy rogowej, a tylko wtedy mogłoby odgrywać rolę jaką przypisują mu producenci. Odpowiedz Link Zgłoś
seopol Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 08.08.07, 15:01 nie muszą wnikać wgłąb skóry by pobudzić fibroblasty do produkcji własnego kolagenu w skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 08.08.07, 16:28 muszą, bo inaczej nie dotrą do fibroblastów, które znajdują się dopiero w skórze właściwej. Odpowiedz Link Zgłoś
margaret_76 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 08.08.07, 15:16 Jeśli ktoś zajmuje się profesjonalnie kosmetykami (tzn. produkcją) to sie uśmieje na te wszystkie "rewelacje" kolagenowe:)) Prawda jest taka, że kolagen nie ma zdolności przenikania przez skórę - zresztą mało substancji ma taką zdolność. Kolagen jest białkiem, które tworzy na powierzchni skóry cienki film i po prostu fizycznie wygładza naskórek. Dodatkowo jest higroskopijny, więc zachowuje się jak kompres i działa nawilżająco. I to są dwie podstawowe cechy kolagenu, które są odpowiedzialne za widoczne efekty po nałożeniu kremu. Nie należy się tu doszukiwac żadnego biochemicznego działania! Kolagen to białko strukturalne, podtrzymuje skórę, a kiedy z wiekiem zaczyna go brakowac tworzą sie zmarszczki. Kazdy z nas przyjmuje doustnie kolagen i elastynę - kto jada galaretki?:)) Doustne przyjmnowanie na pewno nie szkodzi na skórę (zewnętrzne zresztą tez nie;)). Pozdrawiam, ------------------------ www.CzystaPrzyjemnosc.pl naturalne składniki do kosmetyków domowych. Zrób to sam! Polecam proste receptury. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kolagen-Activ prof. Przybylskiego 08.08.07, 19:15 kiedys moja mama interesowala sie tym i przymierzala do zakupu i przekopalam "caly" internet w poszukiwaniu dla niej informacji na ten temat i wniosek byl jeden - nie warty jest tyle kasy! Odpowiedz Link Zgłoś