Dodaj do ulubionych

Piegi zlewajace sie w plamy

11.05.07, 23:05
Dziewczyny ratujcie. Zawsze po wystawieniu twarzy do slonca wyskakiwaly mi
piegi. Nie powiem. Ale byly one drobne, i nigdy nie byly problemem. Ale to co
sie dzieje teraz, prawie rok po porodzie to koszmar. Moje piegi po ujrzeniu
slonca wyskakuja ze zdwojona sila i na dodatek zlewaja sie w wielkie brazowe
plamy. Co to moze byc? Czy to kiedys zniknie? Prosze doradzcie jak sie tego
pozbyc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nora1234 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 11.05.07, 23:08
      Krem z filtrm 100 (są takiew aptece) + krem z dodatkiem olejku cytrynowego,
      tylko odrobinke
    • nucha27 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 12.05.07, 16:17
      Nie wiem czy zniknie samoistnie. Ja też zawsze miałam piegi, ale po ciąży mam
      chyba gorzej:( zainteresuj się zabiegami laserowymi. Skąd jesteś?Jeśli masz
      ochotę, napisz na maila, ale poinformuj, że piszesz, bo gazetowego rzadziej
      sprawdzam :)
      • wioleta4 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 13.05.07, 06:05
        Polecam krem La roche-posay MELA-D

• plum1000 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 13.05.07, 10:17
          ten krem z la roche jest nic niewarty.Szkoda kasy.
          prędzej bym polecala clarial z SVR.na allegro mozna go kupic sporo taniej niz w
          aptece
          i tak jak ktoras dziewczyna radzila kup sobie krem z blokerem czyli 100. Wiem ze
          np bioderma takie ma.mialam go swego czasu. bym ok z tym ze strasznie
          tlusty,troche sie skora lepi i zostawia biala powlokę jak sie bardzo dokladnie
          rozsmaruje.
          ostatnio w aptece powiedziano mi ze kremy z filrem 100 sa wycofane w zwiazku z
          wejsciem do UE i ze tych kremow juz nie ma w sprzedazy.ja jednak widzialam je
          chyba na aptecus.pl z calkiem dlugą datą wiec ta farmaceutka chyba bujdę rzekla.
          pozdr.
          • denna Re: Piegi zlewajace sie w plamy 13.05.07, 10:49
            To niezupełnie jest tak, że pani w aptece bujdę rzekła:)
            Oznaczenie "bloker" i "filtr SPF 100" to stare oznaczenia najwyższych fitrów.
            Teraz - zgodnie z wymogami unijnymi - kremy z najwyższym filtrem mają
            oznaczenia SPF 50+ i SPF 60+, co oznacza, że zapewniają one maxymalną ochronę
            przeciwsłoneczną.
            A to co widziałaś w aptece z numerem 100, to pewnie opakowanie z zeszłego roku.
            Spokojnie można go kupić i stosować, bo jak napisałaś, mają długa datę ważnosci.
            • morphinum Re: Piegi zlewajace sie w plamy 13.05.07, 12:49
              A moze bierzesz jakies leki.. czasami one wywoluja takie reakcje skorne..

Ja tez mam problem.. delokt zsypany takimi malenkimi kropeczkami.. jakby mega
              widocznymi porami.. ciemnymi niesety. i sie rozrastaja.. wole na dekolt nie
              patrzec bo wpadam w czarny smutek ;/ Walcze z tym, czekajac w kolejce do
              dermatologa..
              • magdoska1 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 14.05.07, 07:29
                poczytaj o filtrach - ja mam ten sam problem a zajelam sie nim dopiero od
                zeszłego roku. Moja cera to piegi i przebarwienia. Używam filtrów LRP. SPF 50+ -
                oznaczenia 60+ też już nie są używane. (poczytaj też o kosmetykach które można
                używać na filtry a które nie, dużo o tym na wizażu) A kuracje wybielające
                polecam na jesień - teraz nie warto ryzykowac nowych przebarwień. Używałam Isis
                Unitone 4 (dobre efekty ale długo trzeba stosować) I drula superforte,
                dermatolog mi powiedział że to nie jest do wyleczenia tylko trzeba zapobiegać
                nowym przebarwieniom.
                Jak się korektorujesz??? Ukrywasz te swoje piegi?
                • nucha27 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 15.05.07, 18:49
                  Co nie jest do wyleczenia??????
          • justy1 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 14.05.07, 09:25
            > w aptece powiedziano mi ze kremy z filrem 100 sa wycofane w zwiazku z
            > wejsciem do UE i ze tych kremow juz nie ma w sprzedazy.ja jednak widzialam je
            > chyba na aptecus.pl z calkiem dlugą datą wiec ta farmaceutka chyba bujdę
            rzekla

poinformowano cię prawidłowo. od kilku lat najwyższe stosowane oznaczenie spf
            to spf50+ i oznacza, że kosmetyk chroni przynajmniej jak dawne spf60.

a krem, który widziałaś w internecie, to pewnie kosmetyk firmy SVR o nazwie
            Ultra Max Creme 100- gdy obejrzysz opakowanie z bliska okaże się, ze mimo ze w
            nazwie jest 100, to spf oznaczono mu jako spf50+.
          • wioleta4 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 15.05.07, 20:32
            Nie zgodze sie z Toba.Mi akurat bardzo pomogl,po trzech tygodniach plamy sa
            ledwo widoczne.A byly duze
            • magdoska1 Re: Piegi zlewajace sie w plamy 16.05.07, 09:53
              Który ci pomógł? TO zależy przecież jeszcze jakiego rodzaju to są plamy , moje
              posłoneczne - dermatolog określił je jako ostuda
    • chicarica Re: Piegi zlewajace sie w plamy 16.05.07, 10:08
      Może to hormony? Ja mam wrażenie że od czasu kiedy biorę tabletki anty, barwnik
      w mojej skórze rozkłada się mniej równomiernie, piegi po słońcu wyskakiwały mi
      zawsze, ale teraz miewam ich więcej i w takich miejscach gdzie kiedyś nie miałam
      (broda, uszy). Musisz po prostu używać kremów z filtrem i uważać z ekspozycją na
      słońce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka