edziecko_gosia 14.05.07, 13:42 Nie było w sklepie maseczki z drożdży (ERISA) i tak sobie położyłam na twarz zwykłe (zakupione w spozywczym) drożdże. Jak myślicie cos pomoze,zadziała dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskoss101 Re: Maseczka z drożdży 14.05.07, 17:00 Bardzo dobrze na mnie dzial taka mieszanka: normalne drozdze rozgrzane w garnku z mlekiem. Taka ciepla papke nakladam na twarz i trzymam, az zaschnie. Fajnie wygladza; sposob na gladka cere polecony przez dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
martina_wawa Re: Maseczka z drożdży 15.05.07, 14:54 Ooo. Ja kiedys słyszałam,że dobrze oczyszcza,jest dobra do tłustej skóry. To prawda? Jak zrobić taką *papkę*? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskoss101 Re: Maseczka z drożdży 15.05.07, 15:38 Tak, super wlasnie do tlustej cery - potem przez 2-3 dni naprawde mniej sie swieci. Papke robimy tak: rozgniatamy drozdze widelcem, podgrzewamy mleko i wrzucamy do niego drozdze. Calosc jeszcze chwilke sie podgrzewa, tylko trzeba uwazac, gdyz tak mala ilosc mleka szybko moze zaczac kipiec:-D Ciepla papke kladziemy na twarz... Kurcze, chyba sobie dzis zrobie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskoss101 Re: Maseczka z drożdży 15.05.07, 15:40 A jeszcze. Gdy drozdze z mmlekiem sa juz w garnku, trzeba im 'pomoc' sie zmieszac enegricznie mieszajac tak by mleko sie nie przypalilo. Odpowiedz Link Zgłoś