nymphaea88 16.05.07, 18:41 działa też na wgłębienia po trądziku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gika_gkc Re: krem Glyco - A 17.05.07, 08:21 wg mnie powienien zadziałać, chociaż nie zakładałabym, że zlikwiduje je całkowicie ja używałam go głównie na przebarwienia, ale wpłynął także pozytywnie na moją tłustą cerę niestety jest dosyć ostry i nie każy może go stosować - radziłabym Ci najpierw zdobyć jakieś próbki, bo buzia po nim może bardzo piec mi dała go dermatolog Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 17.05.07, 11:55 nymphaea88 napisała: > działa też na wgłębienia po trądziku? > Wedlug mnie to najsilniej dzialajacy preparat z kwasem glikolowym, ktory mozna kupic w aptece. Mocno zluszcza skore i moze podrazniac. Sama nie odwazylabym sie zastosowac go ani wiosna ani latem, bo bardzo uwrazliwia skore na dzialanie slonca i konieczne(!) jest stosowanie kremu z filtem (stabilnego, z faktorem 50+).Inaczej mozna sie nabawic przebarwien, ktore bardzo trudno usunac. Moze poczekaj lepiej do jesieni. Nie moga go tez stosowac osoby z cera naczynkowa. Na dziury powinien pomoc, ale moze najpierw zaczac (jesienia)od czegos lagodniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
fantas_magorie Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:03 Z mniejszymi może sobie poradzić, ale z większymi raczej już nie. Na nie może pomóc tylko głęboki peeling u dermatologa lub kosmetyczki. I, tak jak k-aja, radziłabym poczekać do jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:08 hej ja stosowalam ten krem na dziurki po wyduszaniu krost, powiem Ci ze troszeczke mi je spłycił, ale nie jest to taki super efekt, prez piersze 5 dni miałam troche zaczerwienioną i ściągniętą skórę, żeby sobie ulżyć stosowałam swykłe kremy silnie nawilżające, niedługo takze zamierzam zakupić nową tubke Glyco A :) Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:18 brokatowymotyl napisała: > hej ja stosowalam ten krem na dziurki po wyduszaniu krost, powiem Ci ze troszec > zke mi je spłycił, ale nie jest to taki super efekt, prez piersze 5 dni miałam > troche zaczerwienioną i ściągniętą skórę, żeby sobie ulżyć stosowałam swykłe kr > emy silnie nawilżające, niedługo takze zamierzam zakupić nową tubke Glyco A :) Na poczatku tego "kremu" nie powinno stosowac sie codziennie, tylko zaczac od np. 1 raz na tydzien na noc (wogole wszystkie kwasy stosuje sie na noc,na dzien filtry), zeby przyzwyczaic skore do kwasu. Inaczej wystepuja wlasnie mocne podraznienie i zaczerwienienie. Dziewczyny naprawde poczekacie z tak silna kuracja do jesieni.Przebarwienia maja to do siebie, ze nie pojawiaja sie od razu tylko moga sie pokazac po kilku latach dopiero a naprawde ciezko je potem usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:22 Ja wcześniej stosowałam Effaclar K, który wogóle nie spłycił moich blizenek po krostach, wiec zaczęłam stosować Glyco A, nakładałam go na noc, po tygodniu zaczerwienienia zniknęły i już sie nie pojawiały, jakby moja skóra się przyzwayczaiłą już do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:25 brokatowymotyl napisała: > Ja wcześniej stosowałam Effaclar K, który wogóle nie spłycił moich blizenek po > krostach, wiec zaczęłam stosować Glyco A, nakładałam go na noc, po tygodniu zac > zerwienienia zniknęły i już sie nie pojawiały, jakby moja skóra się przyzwaycza > iłą już do niego. To dobrze, ze nie zaczelas od razu z grubej rury ;-) Effaclar K nie blizny nie zadziala, raczej na zaskorniki, oczyszczenie porow i ich zwezenie, ale zeby i to zrobil to trzeba go dluuugo stosowac, bo kwasy w nim zawarte dzialaja inaczej, niz te w Glyco. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:27 Moja skóra wogóle jest jakaś oprona na działanie kwasów, Nic mi nie pomaga na te dziurki po krostach :( pójde do dermatologa moze on coś wymyśli na spłycenie tych dziureczek Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:36 Ja wlasnie jestem po wizycie u madrego (w koncu) dermatologa i od jesieni zaczyny walczyc z blizenkami i przebarwieniami (ktorych nabawilam sie notabene przez innego dermatologa, ktory przepisal mi kwas glikolowy, cos ala Glyco, ale o tym, ze trzba smarowac na noc i uzywac filtrow, juz zapomnial wspomniec, albo nie chcial ;-)) Bede miala robione pilingi kwasem migdalowym a filtry juz uzywam i przebarwien wiecej sie nie pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: krem Glyco - A 17.05.07, 12:49 i ten Twój dermatolog bedzie Ci wykonywał te pilingi?? Jaki jest średni koszt takiego leczenia, ewentualnie zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś
nymphaea88 Re: krem Glyco - A 17.05.07, 13:46 Dzięki za porady, ale ja to wszystko wiem ;) Miałam robione kilka razy kwasy u dermatologa, wiosną i latem i wszystko było ok. Pomogło na przebarwienia, ale na dziury już nie (a podobno miało pomóc). Chce spróbować, bo po co mam płacić tyle kasy za jeden zabieg kiedy mogę kupić krem. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: krem Glyco - A 17.05.07, 14:06 Ja chyba znowu niedługo zakupie sobie Glyko A, dziurki mi po nim zostały, ale jakby troszeczke płytsze i mniej widoczne, nie stać mnie na wizyty w salonach dermatologii estetycznej i wydawać po 300-500 zł na zabiegi :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 17.05.07, 14:16 Moze mialas robione zabiegi kwasem migdalowym ,ktory nie uwrazliwia skory na slonce, tak jak kwas glikolowy. Pozatym przebarwienia moga pojawic sie dopiero po kilku latach, one nie wychodza od razu. No, ale sama musisz zdecydowac. Ja wole nie ryzykowac i poczekac troche z kwasem glikolwym, niz wydawac pozniej pieniadze na usuniecie przebarwien. Wole je wydac na cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkka21 Re: krem Glyco - A 17.05.07, 14:33 Jesienia tez zastosuje ten krem.Robie sobie wielkie nadzieje, ze mi pomoze. Jesienia robilam zabiegi u dermatologa, dokladnie peeling glikolowy, kazdy za 150 zl. Efekty byly, jednak to zdecydowanie za drogo. Ostatni zabieg zrobilam w grudniu i teraz wydaje mi sie, ze mam wiecej przebarwien. Jest to mozliwe, ze to po tych peelingach? Tu gdzie mieszkam opalajace slonce mamy od kwietnia, ale zawsze uzywam wysokie filtry. Czy peeling robi skore fotowrazliwa nawet po pol roku? Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 17.05.07, 14:43 Bo to tez zalezy, jakich filtrow uzywalas. Musza byc fotostabilne i wysokie 50+. Jesli filtr nie jest stabilny, traci swoje dzialanie po ok. 2 godzinach i wtedy nalezaloby go reaplikowac. Przebarwienia, jak juz pisalam wczesniej moga wyjsc "ze spoznionym zaplonem", dlatego tak wazne sa filtry (wlasnie wysokie i fotostabilne). Glyco jest dobrym kremem, pod warunkiem, ze stosuje sie do regul, ktore obowiazuja przy tego typu kwasach (czyli kwasy na noc, na dzien filtry).Bo inaczej zamiast pomoc mozna sobie tylko zaszkodzic. O co latem o wiele latwiej. Jakich filtrow uzywalas? Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkka21 Re: krem Glyco - A 17.05.07, 16:53 Uzywam z Dax Cosmetics krem do twarzy z pomadka 30 UVA UVB i staram sie malo wystawiac twarz na slonce. Krem poprawiam kilka razy jesli jestem bardziej narazona na promienie. Teraz planuje kupic loreala do twarzy 50. A z Glyko A bede musiala poczekac do listopada;( Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: krem Glyco - A 18.05.07, 00:03 o ile mi wiadomo, to Dax nie ma fotostabilnych filtrów ani dobrze chroniących przed UVA (które powodują przebarwienia)... chyba, że jakaś nowość, jeśli masz ochotę, to podaj skład. poza tym, właściwa ilość filtra to 1,8 ml na samą twarz lub 2,5 ml na twarz i szyję. jeśli nałożysz np. połowę tej ilości, to ochrona spadnie aż 7-krotnie... poza tym, podkład czy puder też w jakimś stopniu osłabiają ochronę. Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka75 dobra emulsja z filtrem stabilnym i nietłusta 18.05.07, 07:37 dziewczyny poradźcie mi dobry, nietłusty krem z filtrem, może być lekko koloryzujący Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkka21 Re: krem Glyco - A 18.05.07, 10:22 Niestety na tubce nie mam skladu. Troche sie przerazilam tymi filtrami. Myslalam, ze dobrze sie chronie. Jaki krem z filtrem polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: krem Glyco - A 18.05.07, 13:03 Dax nie ma niestety stabilnych filtrow. Stabilne ma np. polski Iwostin, La Roche Posay, Avene, Vichy, Bioderma, L'Oreal i Garnier(i w sumie wszystkie marki, ktore naleza do koncernu L'Oreala). Wedlug mnie najlzejsze filtry na Bioderma (fluid do cery tlustej i mieszanej, spray)Iwostin tez ma bardzo dobre recenzje. Z Avene najlzejsze sa emulsja, mleczko do ciala i spray. LRP Fluide Extreme, pewnie jeszcze jakis, ale z LRP nie mialam duzej stycznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: krem Glyco - A 07.06.07, 15:37 Moja dermatolog na te moje dziurki zaproponowała mi mikrodermabrazje, która wykonuje u siebie w gabinecie 100zł za jeden seans czy zabieg. Cena taka sobie, ale zdecyduje się chyba dopiero gdzieś na jasień narazie stosuje Saliderm Gel z 10% kwasem salicylowym nakładam go na noc rano skóra się delikatnie łuszczy, dość widocznie, ale smaruje w dzień gliceryną kosmetyczną i kremem z filtrem..... ale blizenki jakby ciut mniejsze, ale ja nadal je widze :(:(, bede odkładałą sobie pieniążki na tą mikrodermabrazje. Mam nadzieje ze wkońcu to mi pomoże Odpowiedz Link Zgłoś