axasa2 25.05.07, 08:28 kupilam wczoraj balsam brazujacy z NIVEA. Juz raz uzylam i tak sie zastanawiam czy mozna go tez uzywac na twarz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia816 Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 08:53 No własnie ja tez sie zastanawiałam, czy uzywac ten balsam Nivea na twarz. Tylko ze ja mam cere tłustawa i boje sie ze cos mi wyskoczy.Ale z drugiej strony dam samoopalacz na twarz innej firmy i dekolt bedzie miał inny odcien. Tez czekam na rady. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 09:14 Jeśli nie masz cery wrażliwej, to nic nie powinno się stać. Możesz jednak "zapachać" sobie cerę - sprawdź skład w kierunku substancji zapychających pory. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 09:22 Ja uzywam Vichy w chusteczkach na buzie, jestem bardzooo zadowolona. Balsamu do ciala nie radzilabym stosowac na twarz, bo niespodzianki murowane, szczegolnie przy tlustej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 11:05 tora83... moglabys napisac cos wiecej na temat tych chusteczek? Czy sa dostepne w aptece, jaka cena, jak sie uzywa, itp.? Dziekuje! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 11:08 chusteczki w cenie ok. 5zł/sztuka do kupienia w aptekach naziemnych lub/oraz internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 11:50 zalezy jaka masz cere - do suchej moze byc ok, do tlustej niekoniecznie. Ja mam mieszana i tez bym nie zastosowala; do twarzy kupuje drozsze, zele-samoopalacze, ktore nie zatykaja porow. Odpowiedz Link Zgłoś
mrocznaja Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 12:01 ja też mam tłuste partie cery, a boki policzków suche. I na rynku z nizszej półki cenowej polecam jedynie dove summer glow w kremie - nie jest tłusty, ladnie się wchlania. i ma złote drobinki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka00 Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 12:01 Ja osobiście używam balsamu NIVEA i również stosuje go na twarz. Też miałam opory,ale zaryzykowałam i jak narazie jest ok =) A dodam,że mam cerę mieszanę, smarowałam twarz już kilka razy i jak narazie (odpukać) nie wyskoczyły mi żadne dodatkowe niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
martekm Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 12:38 no a wlasnie, jaki samoopalacz albo krem brazujacy do cery tlustej, zeby potem nie bylo niespodzianek? ja mam strasznie tlusta cere i boje sie ze cos mi wyskoczy albo jeszce wiecej beded miala zaskornikow. jedyne co na mnie dobrze wplywalo to solarium, przesuszalo skore i mialam spokoj jak chodzila regularnie, np. raz w tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 14:31 niestety nic taniego mi nie odpowiadalo do twarzy, wiec sie przerzucilam na wyzsza polke. Obecnie mam shiseido w zelu (taka buteleczka z pompka) - troche czuc alkoholem ale poza tym to dobry samoopalacz, daje delikatny efekt, co tez mi odpowiada. Inny, mocniejszy to gelee express autobronzante Clarinsa. Dior tez ma swietne niezatykajace pory samoopalacze (zel-krem) ale sa male opakowania i jakos malo wydajne. Shiseido uzywam od roku i jeszcze mam a smaruje sie cienko 2-3 razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
oksymoronik Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 19:51 o boze, to zupelnie nie moja polka cenowa. ja jestem zadowolona z kremu brazujacego dove do twarzy, ktora ma jak dla mnie nieco przystepniejsza cene. a dziala naprawde fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
martekm Re: samoopalacz na twarz? 26.05.07, 10:58 no jak dla mnie to diory i te inne tez za wysoko... ale wyprobuje dove i zobaczymy, mam nadzieje ze mnie nie wypryszczy po pierwszym uzyciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_pieknotka Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 12:56 ja tez mam ogolne problemy z cera - trądzikowa i tłusta jak nie wiem co. I zaczęłam używac dove, nie tłuści się i rzeczywiście skóra nie wygląda jak maska Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_pieknotka Re: samoopalacz na twarz? 25.05.07, 13:02 aa, dodam, że przed nakladaniem kremu oczyszczam twarz i na taką bez sebum oczywiście. ale walka z nim trwa nadal Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: samoopalacz na twarz? 26.05.07, 08:17 Chusteczki rzeczywiscie w cenie ok 5 zl za sztuke. Przecieram taka chusteczka cala twarz, razem z szyja - bardzo dokladnie, ale tez bez przesady. Scieram nadmiar z brwi, myje rece i wszystko :) Po godzinie skora jest fajnie zabrazowiona. Chusteczki maja tez dla mnie dodatkowy plus - fajnie sie sprawdzaja przy tlustej skorze, bo mam wrazenie, ze delikatnie ja odtluszczaja i sciagaja. Odpowiedz Link Zgłoś