Dodaj do ulubionych

depilator elektryczny

28.05.07, 21:00
Chce sie zaopatrzyc w taki jutro.Ale:
Czy stosuje sie cos wczesniej na zlagodzenie?Kiedy powinen byc stosowany po
kąpieli?przed?na krem,oliwke?na sucho?co sie stosuje po?zy ból jest naprawde
nie o wytrzymnia?Czyto tylko przy ciemnych grubych wlosach?Jak z oolicami
bikini i pachami?czy tam lepiej zastosowac zwykla golarke?
Obserwuj wątek
    • tyggrysio Re: depilator elektryczny 28.05.07, 21:31
      Na złagodzenie nic nie trzeba, chociaż... może to zależy od człowieka? Ja
      pierwszy raz jak używałam depilatora, to jedną nogę dwa dni robiłam. Ale już od
      około 4-5 razu jest loozik :)
      Ja używam depilatora na sucho i trochę czasu przed kąpielą. Wydaje mi się, że
      'po' skóra byłaby słabiej naprężona, więc mogłoby bardziej boleć, ale to
      gdybania. A tak to w czasie kąpieli trochę poszczypie ;)
      Poza nogami na niczym innym depilatora nie używałam. Myślę, że tam jest za
      delikatna skóra - chyba, że są jakieś specjalne depilatory z jakąś super
      technologią ;)
      • mikra7 Re: depilator elektryczny 29.05.07, 12:19
        Oj! Wczorjan awt zalozylam temat-O TYM ZE WLASNIE DEPILUJE SOBIE NIOGE-tak
        oblalo!!!!
        na razie zrobilam tylko jedna-dzisiaj ja konczę i wyrownuje-oczywiscie tylko o
        noge chodzi pach, okolic bikini i innych miesjc nawet nie tkne-tam w ruch
        pojdzie golarka

mam ciemn,a dlugie,czanre, mocne wlsoy-mam nadzieje,ze za drugim, osmyn, 60
        razempjdzie lepiej i bezbolesniej, bo plakac mi sie chcialo..
        • tyggrysio Re: depilator elektryczny 29.05.07, 18:02
          Ja też mam dużo grubych czarnych włosów, więc rozumiem, jak to boli... ale potem
          naprawdę już jest dobrze! Dasz radę!! Tylko nie rezygnuj z używania depilatora -
          przyzwyczaisz się i to naprawdę szybko :)
          • sloneczna.dziewczyna Re: depilator elektryczny 29.05.07, 18:45
            Depilator to tylko na suchą czystą skórę, absolutnie nie naoliwioną,
            zniszczyłoby to pensety w urządzeniu. Dziewczyny, a jakich depilatorów
            używacie? Ja już parę lat mam Satinelle Body Total Philipsa, ale nie chwyta
            drobnych włosków, na dotyk skóra nie jest nigdy idealnie gładka. Interesują
            mnie głównie opinie posiadaczek Braunów, bo ich opinie mnie najbardziej
            interesują.
    • mikams75 Re: depilator elektryczny 29.05.07, 19:22
      bol jest do wytrzymania, po ilus razach w zasadzie niewielki. Wg mnie najlepiej
      sie depiluje po kapieli, skore trzeba dokladnie osuszyc i niczym nie smarowac.
      Depilowalam nogi i bikinii, pach nie dalam rady. Niestety wlosy zaczely
      koszmarnie wrastac, powstaly stany zapalne, plamy itp. atrakcje i pomimo
      niesamowitej wygody z depilatorem wrocilam po paru latach do poczciwego golenia
      a slady po depilatorze lecze nadal.
      • bunia0969 Re: depilator elektryczny-ostateczność 29.05.07, 19:50
        witam,
        nie polecam depilatorów, dosc ze bol niesamowity to nie wyrywaja wlosow z
        cebulkami!!dodagkowo włosy wrastaja,PO TYGODNIU SA NA WIERZCHU,
    • nessie-jp Re: depilator elektryczny 29.05.07, 20:34
      Koniecznie po kąpieli w ciepłej wodzie, żeby włoski łatwiej wychodziły (mniejszy
      ból - sprawdzone!), na osuszoną skórę. Można skórę przesypać talkiem (polecam
      zasypkę Alantan). Pod żadnym pozorem nie depiluj nakremowanej ani spoconej
      skóry, bo depilator będzie "skakał", a nie przesuwał się równo płynnym ruchem -
      i będzie bardziej bolało.

Ja depiluję nogi praktycznie bez bólu, czytając książkę :) Ale pod pachami już
      depilacja jest dla mnie przykra. Moja siostra odwrotnie - pod pachami nic ją nie
      boli, a nóg nie jest w stanie zdepilować. Bikini - można wytrzymać, choć do
      przyjemności to nie należy...
      • princessa24 Re: depilator elektryczny 29.05.07, 21:08
        zastosowalam sie i kupilam dzisdiaj brauna.silk cos tam różowy.
        moja ocenka:
        bezbolesnie-gilgotalo mnie:D
        pod pachami....łożesz ku:cenzura...nigdy wiecej..!!
        bikni_raczej nie probuje
        ale nie lapie drobnych wloskow.i jakby sie zacina momentami...nie wiem dlaczego.
        Mam taka nakladke z masazem to drapie mi to nogi..nie wiem.moze za krotkie
        owlosienie mialam?w sumie niedawno golilam nolramna maszynka...Ale na udach
        nigdy nie gole oprocz lata.i teraz sprobowalam to nie lapalo wszystkiego.
        Tez tak macie?Pozdrawiam
        • unbreakable Re: depilator elektryczny 30.05.07, 07:35
          tez mam tego brauna...
          fakt, trzeba pare razy po nogach przejechac, zeby stwierdzic, ze gladkie...
          ogolnie rzecz biorac depilowanie calych nog, ale bardzo dokladne zajmuje mi
          godzine... ale wole te godzine poswiecic raz na 2 tygodnie, bo mam jakies
          wrodzone sklonnosci do krwotoku, sodomy i gomory po goleniu maszynka;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka