Dodaj do ulubionych

ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY

IP: *.stok.xen.pl 07.06.03, 12:45
witam ,mam na piersiach jakies zmiany,1 jest jakby rozcieta(sutek)i takie
male wglebienie ,czasami znajduje sie tam ropa ale tylko dorobinka,nic nie
wycieka ,2 jest podoban a ztym ze nie ma tego jakby rozciecia ciut wklesla a
tego plynu jeszcze mnie ,znikoma ilosc czyli prawie wcale ,tak mi sie wydaje
ze to ropa-kolor bialy a wlasciwie taki przezroczysty ,czy umie ktos cos
poradzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: beemka Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 15:21
      Gość portalu: nickaaa napisał(a):

> ,czy umie ktos cos
      > poradzic?

Prosze bardzo: lec do lekarza!!!
      • Gość: kurka Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 15:45
        Lekarz i to piorunem! Dziewczyno, jak długo z tymi zmiananmi chodzisz? Nie chcę
        byc złym prorokiem, ale Twoj opis jak nic pasuje do nowotworowych zmian sutka.
        Życze duzo zdrowia!
    • Gość: justy Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 16:15
      wszelkie tego typu zmiany należy szybko pokazać lekarzowi!
      • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 07.06.03, 23:34
        nowotwor! sorki ale nie straszcie mnie ,mam dopiero 15 lat no i to nawet mi
        nie za bardzo przeszkadza tylko tyle ze wiem iz to istnieje(i nie lubie
        tego) ,a do lekarza wstydze sie isc!
        czy naprawde nie mial nikt nieczego podobnego ,w necie malo jest o tym ale jak
        sie wpisze to na mur beton ,znajdzie sie cos podobego i to nie nowotwor,moze
        mlekotok moze przetoka ropna albo cos ,na boga nie rak
        • Gość: kamilka6 Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 07.06.03, 23:44
          ja bym jednak poszla do lekarza
          • Gość: sara Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.gliwice.pl / 192.168.50.* 08.06.03, 10:01
            zdecydowanie lekarz
            nikt Ci tu nie doradzi co to jest, Twój wiek nie ma znaczenia, gdy cokolwiek
            wycieka z sutka (oczywiście oprócz mleka karmiącej) jest to niepokojące.
            Nie musi to być nowotwór. Ja miałam zapalenie sutka (nie piersi), ale w czasie
            karmienia. Nie wiem zupełnie, czy można mieć zapalenie sutka nie karmiąc.
            Polecam forum Zdrowie Kobiety
            pozdrawiam
    • Gość: sara Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.gliwice.pl / 192.168.50.* 08.06.03, 10:11
      podaję link (na pocieszenie, że to może być zapalenie, a nie nowotwór)
      www.mediclub.pl/mlodychirurg/sutek/chorobysutka.htm
      ale to musi zobaczyć lekarz!!!!!!!!
      • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 08.06.03, 14:44
        Gość portalu: sara napisał(a):

> podaję link (na pocieszenie, że to może być zapalenie, a nie nowotwór)
        > <a
        href="www.mediclub.pl/mlodychirurg/sutek/chorobysutka.htm"target="_blank"
        >www.mediclub.pl/mlodychirurg/sutek/chorobysutka.htm</a>
        > ale to musi zobaczyć lekarz!!!!!!!!
        dzieki bardzo ,male sprostowanie nic mi nie wycieka tylko poprostu czasami
        znajduje sie tam ciupeczka doslownie taka kropeczka,chyba pojde do lekarza a
        jak ci leczono to apalenie?
      • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 08.06.03, 14:49
        chyba to to ,a jaki to ma byc lekarz bo nie jestem pewna?w koncu mloda jestem ;-
        )
        • Gość: sara Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.gliwice.pl / 192.168.50.* 08.06.03, 17:40
          wiesz u mnie była głupia sytuacja
          dostałam bardzo wysokiej gorączki, dreszczy, i bolała mnie pierś.
          Zadzwoniłam do szpitala czy mogę sobie jakoś pomóc sama. Lekarz mi powiedział,
          żebym pojechała na ostry dyżur (była godz. 23) na oddz. chirurgii. Pani chirurg
          bardzo zdziwiona odesłała mnie do szpitala ginekologicznego. Pan ginekolog
          stwierdził, że mam chyba grypę. A ja chyba tydzień umierałam z bólu. Obkładałam
          się kapustą (bo tak mi powiedział drugi ginekolog, do którego poszłam nast.
          dnia) ale sama pierś nie była obrzmiała. W końcu nalałam sobie gorącą wodę do
          wanny i płacząc z bólu wycisnęłam sobie i mleko i ropę. I ustąpił ból i
          gorączka. Później przeczytałam w mądrej książce, że było to zapalenie sutka.
          Niestety, trzech lekarzy nie znało tej choroby.....
          Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie to mało poważna sprawa, a powinnaś z tym
          iść do ginekologa. Nie wystrasz się, jak skierują Cię na USG, lub inne badania
          pozdrawiam
          • Gość: Ada Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.acn.waw.pl 08.06.03, 18:06
            Sara, a Ty wtedy karmiłaś piersią, bo skąd to mleko ci się wzięło?
            • Gość: sara Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.gliwice.pl / 192.168.50.* 08.06.03, 18:09
              tak, wtedy karmiłam - pisałam o tym w poprzedniej odpowiedzi
          • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 08.06.03, 21:23
            mam zamiar wybrac se wtym tygodniu do lekarza ale to ma byc ginekolog czy jak???
            • jolajola1 Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 08.06.03, 22:10
              dziewczyno, JAKIKOLWIEK !!! już i tak dzień straciłaś ...
              ginakolog najlepiej, internista byc tez może
              i przychodnia, nie żadne ostre dyżury
              • naturella Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 09.06.03, 17:10
                Nie straszcie dziewczyny. Miałam kiedyś cos podobnego, moja ginekolog
                stwierdziła, że to normalne, wiąże się z hormonami, czy coś takiego. Dopóki
                wydzieliny nie są krwawe, to wszystko jest ok. No i dopóki nie towarzyszy im
                ból sutków, czy piersi. Podobno jest to indywidualna sprawa, zalezy od cyklu, a
                dziewczyna, skoro ma 15 lat, to dojrzewa i może to jest powód? Niech idzie do
                lekarza, niech mu pokaże i upewni sie, że wszystko ok, ale nie wmawiajcie jej
                od razu, że ma nowotwór. Spokojnie:)
                • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 09.06.03, 17:26
                  naturella napisała:

> Nie straszcie dziewczyny. Miałam kiedyś cos podobnego, moja ginekolog
                  > stwierdziła, że to normalne, wiąże się z hormonami, czy coś takiego. Dopóki
                  > wydzieliny nie są krwawe, to wszystko jest ok. No i dopóki nie towarzyszy im
                  > ból sutków, czy piersi. Podobno jest to indywidualna sprawa, zalezy od cyklu,
                  a
                  >
                  > dziewczyna, skoro ma 15 lat, to dojrzewa i może to jest powód? Niech idzie do
                  > lekarza, niech mu pokaże i upewni sie, że wszystko ok, ale nie wmawiajcie jej
                  > od razu, że ma nowotwór. Spokojnie:)
                  dzieki ci bardzo ,mam to juz rok i nie boli ani nie mam żadnych guzków po
                  prostu jest i tyle ,ale do lekarza jednak pojde ,no i chyba bedzie to
                  ginekolog,heh juz mam 16 lat
                  • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 09.06.03, 19:10
                    naturello troszke sie zaczynam denerwowac ,napisz prosze na czym polegało to
                    badanie u ginekologa?
                • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 09.06.03, 17:28
                  to znowu ja ,czy ginekolog kazal ci cos z tym robic czy po prostu samo
                  zeszlo ,i po jakim czasie?
                  • naturella Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 10.06.03, 10:25
                    Nickaa, ginekolog obejrzy Twoje piersi, czy nie ma na nich żadnych zmian,
                    sprawdzi węzły chłonne, czy nie są powiększone. Oprócz tego pewnie wykona
                    standardowe badanie ginekologiczne. Nie denerwuj się, nie ma czym.
                    • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 10.06.03, 15:32
                      standardowe badanie ginekologiczne czyli??? jesli to to o czym mysle to troszke
                      nie wiem po co
    • m.i.b Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 10.06.03, 14:54
      Idz do ginekologa i to jak najszybciej. Wyciek z piersi
      moze byc zwiazany np. ze zbyt wysokim poziomem
      prolaktyny. U tak mlodej kobiety - oznaczac to moze
      zaburzenia rownowagi hormonalnej, ktore moga byc
      powazniejsze w skutkach.

• Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 11.06.03, 21:31
      hej naturello prosze cie zajrzyj tu :-)) i odpowiedz o tym badaniu ,jesli to to
      o czym mysle to po co te badanie ,nie wystarczy samo badanie piersi?kurcza
      przeciez ja sie spale ze wstydu ,wiem ze to i moze glupe ale taka juz jestem
      • jolajola1 Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 12.06.03, 01:47
        Gość portalu: nickaaa napisał(a):
        ...
        > przeciez ja sie spale ze wstydu ,wiem ze to i moze glupe ale taka juz jestem

nie bedzie ci bardziej wstyd bez jednej piersi ?
        no, moze łagodniej ? -np. leżąć w szpitalu z cyckiem na wierzchu, bo w nim
        jeden wielki ropień ?
        a wstyd,ze z powodu zaniedbanego zakazenia/zapalenia dziecka własnego nie
        możesz wykarmić ?

idźze wreszcie do lekarza, jak ci wstyd, to wybierz młodszą kobietę ?
        ALE IDŹ !
        • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 12.06.03, 12:28
          przepraszam bardzo wiem ze moze i dobrze chcesz ,ale bez przsady jakiej 1
          piersi ,co wam wszystkim na mozg padlo ,jak cos z sutkami to od razu rak!
          nowotwór!,a co wy lekarzami jestescie czy tylko lubicie straszyc innych! ja
          pytam o badanie ginekologiczne ,czy to tylko badanie piersi czy cos jeszcze ,co
          uwazam za zbedne ,a jakby to byl nowotwor czy cos to bym cokolwiek odczuwala
          albo chociaz sama bym wyczula jakies guzki czy cos ,a w ropieńu chyba boli z
          tego co wiem ,a ja nic nie odczuwam z tego powodu,i moze to byc jak naturella
          powiedziala zapalenie ,lekarz mi powie jesli pojde
          • Gość: kiwi Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY -ręce opadają.... IP: *.kprm.gov.pl 12.06.03, 13:39
            Śledzę ten wątek od początku, odkad się pojawił i jestem przerażona głupotą
            autorki, która go rozpoczęła. Wydawało mi się, że dzisiejsza młodzież ma trochę
            więcej oleju w głowie, a tymczasem jest gorzej niż 20 lat temu z poziomem tzw.
            świadomości zdrowotnej. Zamiast iść do lekarza a nie deliberować o tym czy to
            rak czy nie rak, to dziewucha siedzi przy komputerze i śledzi "rady" mniej lub
            bardziej życzliwych przyjaciółek. Dziewczyno kochana - gdzie Ty masz do cholery
            matkę? Gdybym była na jej miejscy solidnie zlałabym Ci tyłek!!!! Potem
            wzięłabym Cię za frak i siłą wywlokła do lekarza!
            Przestań klepać w ten komputer i idź zarejestrować się w przychodni! Komputer
            to nie jest miejsce do udzielania porad lekarskich od życzliwych przyjaciółek!
            Jeśli jest Ci wstyd rozebrać się przed lekarzem, to pomyśl sobie, jak bardzo
            będzie wstyd Twojej matce, gdy będzie musiała wybierać dla Ciebie trumnę!
            • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY -ręce opadają.... IP: *.stok.xen.pl 12.06.03, 15:02
              NIECH RĘCE OPADAJĄ DALEJ!
              trumnę sama se kup jeśli potrzebujesz!
              próbuje się dowiedziec jak wyglądało badanie ,żeby się na nie przygotować ,a
              wszyscy pieprzą o czymś innym ,dzięki za wszystkie stwierdzenia o moim
              nowotworze ,jesteście WSPANIALI!!!!!!!!!
    • kalina5 Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 12.06.03, 20:35
      mysle, ze:
      szykowanie trumien dla dziewczyny to lekka przesada. mysle, ze to normalne, ze
      chce sie dowiedziec, jak wyglada badanie (ja nie wiem). mysle, ze sie nie
      dowie. mysle, ze nie powinna zwracac uwagi na chrzanienie starszych kobiet i
      spokojnie isc do lekarza, niezaleznie od wszystkiego, co ja bedzie czekac. do
      lekarza kobiety. juz kochana, spadaj.przygotowywac sie chyba specjalnie nie
      musisz. rak w mlodym wieku to rzadkosc, mialabys sie o co martwic, gdyby ktos w
      rodzinie chorowal, tak czy inaczej lepiej to sprawdzic. szkoda, ze nie
      wczesniej, no ale trudno. powodzenia u lekarza.
      • imoe Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY 12.06.03, 21:00
        jesli tak bardzo sie wstydzisz to wybierz kobiete ginekologa,ja pierwszy raz
        tez bylam u kobiety i umieralam ze wstydu ale nie bylo tak strasznie. bardzo
        mila pani uspokoila mnie wszystko objasnila itp. i nie zwlekaj z tym juz
        dluzej.tylko sie denerwujesz a tak pojdziesz zbada cie i po krzyku. ja sie nie
        znam na chorobach piersi wiec nic ci nie powiem nie wiem tez czy tylko piersi
        ci zbada.
    • Gość: nickaaa Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.stok.xen.pl 13.06.03, 12:33
      no i ide do lekarza ,mam 2 tygodnie zeby sie przygotowac ,u ginekologa sa
      kolejki i to juz nie moja wina ,lepiej pozno niz wcale,dziekuje za rady
      zyczliwych
      • Gość: kiwi Re: ZMIANY NA SUTKACH !POMOCY IP: *.kprm.gov.pl 13.06.03, 12:39
        "najwyższy k....a, czas!" (Hot Shots)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka