lejla22 16.06.07, 09:10 Chce zrobic kursy w Europejskiej SZkole Select W Warszawie, prosze o opinie, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anakrzem Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 14.10.13, 19:13 lejla22 napisała: > Chce zrobic kursy w Europejskiej SZkole Select W Warszawie, prosze o opinie, > dzieki Jak ja byłam na kursie to mieli fajną kadrę. Nie wiem jak jest teraz. Ale uczą bardzo dobrze i jeśli poziom nie spadł to zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
skowronek.qq Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 12.09.14, 15:33 wznawiam wątek ;) ukończyłam miesiąc temu kurs wizażu i stylizacji paznokci w tej szkole . Profesjonalne instruktorki , chyba w żadnej szkole nie widziałam tak rozbudowanej kadry . Sale wypełnione kosmetykami, ogólnie fajny wystrój podobał mi się ;) i co najważniejsze kursy mają od podstaw i wszystkiego uczyłam się po kolei, małymi kroczkami ;) jak dla mnie extra !;) Praktyki też na full miałyśmy , dzięki czemu bardzo dużo się nauczyłam na tych kursach. Polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2misiaczki Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 08.10.14, 19:15 Witajcie, Nie będę wypowiadać się nt kursu wizażu, ale fryzjerstwo, to wielkie nieporozumienie. Idąc do szkoły, która firmuje się jako EUROPEJSKA spodziewałam się czegoś więcej, dużo więcej. W szkole sprzęt z jakiego się korzysta, to odzwierciedlenie zakładu fryzjerskiego p.Zeni w piwnicy na osiedlu z lat 70-80-tych. Na 8 stanowisk są 2 myjnie do dyspozycji na wszystkie kursantki 2 pary degażówek. Nie spodziewajcie się, że poznacie zasadę działania infrazonów czy atuoklawów, jedyna forma sterylizacji sprzętu to płyn, który ciągle jest na wykończeniu. Tak jak wszystko inne. Suszarki z demobilu, prostownice z nadtopionymi obudowami, grzebienie bez zębów, czy rozwalające się szczotki do modelowania oraz pocięte, brudne peleryny. Tak wygląda europejski poziom kształcenia. Jedyne czego nie można zarzucić tej szkole, to pracy na żywym organizmie, czyli klientach, którzy nie boją się oddać w ręce kursantów. Choć jeśli policzymy, że farbowanie z modelowaniem w tej szkole to koszt 40zł, to niewiele mniejszy jest koszt farby, którą kupimy w Rossmannie. Zajęcia tam, to rzucone na głęboką wodę osoby, które mają pasję do fryzjerstwa, nie wiem czy po zakończeniu kursu nadal będą ją miały. Wszystko niby pod okiem instruktorek, które nie zawsze mają czas, aby każdemu poświęcić tyle uwagi, ile potrzebuje, bo na jedną godzinę jest zapisanych tyle osób ile uczniów, więc wszystko tak naprawdę robi się intuicyjnie, choć nie wiem, czy zawsze dobrze. Pozdrawiam pasjonatów fryzjerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.dec Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 21.10.14, 13:31 E tam, ja jestem własnie po kursiku i jest super. Liczy się praktyka! :* Odpowiedz Link Zgłoś
miranada90 Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 24.10.14, 14:59 Byłyśmy z koleżanką na kursie w połowie roku i było tak jak czytałyśmy w necie ze bedzie. Ja robilam fryzjerstwo, a kumpela paznokcie. mamy teraz wspolne klientki takze polecam select w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 przestroga 20.04.15, 17:56 Dla dziewczyn szukających opinii o szkole Select ,mogę napisać tylko jedno : większość zamieszczonych tu pozytywnych opinii musiałam skasować, bo był to spam reklamowy. Moim zdaniem to wiele mówi o tej szkole…. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-kara Re: przestroga 24.04.15, 16:14 jestem po tej szkole, szukam aktualnych opinii, bo chce nauczyć sie teraz wizażu. Widzę, że dużo jest o Beauty Art, myślicie, że to również spam? Odpowiedz Link Zgłoś
fryz123 Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 11.11.15, 23:53 Ja natomiast nie polecam kursu w ,,europejskiej,, szkole Select. Szkoła ta ma przepięknie rozbudowaną ofertę na swojej stronie internetowej co nijak ma się do rzeczywistości. Instruktorka ma lekceważące podejście do ucznia, notoryczny brak czasu i zero chęci do przekazywania wiedzy. Praktyka, owszem odbywała się na klientkach choć zazwyczaj w godzinach rannych natomiast koło południa trzeba było sobie organizować ,,swoich ,, klientów gdyż w przeciwnym wypadku trzeba było sobie wymyślić jakieś zajęcie albo po prostu iść do domu. Szczerze radzę poszukać innego kursu gdyż ten nie wart jest ani czasu ani pieniędzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kulejmarta Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 26.03.16, 00:57 Szczerze, ta opinia w ogóle do mnie nie przemawia. Żadnych konkretów - fajne instruktorki, fajny wystrój, uczę się od podstaw - no fajnie. Ale może napiszesz co na tych praktykach robiłyście, gdzie te praktyki, jak były organizowane? Może napiszesz dlaczego kadra była fajna? Bo było dużo instruktorek? W żaden sposób to do mnie nie przemawia. Twój wpis brzmi ja reklama i to kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: SELECT co sadzicie o tej szkole? 26.03.16, 17:05 oczywiście, że to kiepska reklama. musiałam pokasować z 10 postów bo była zwykły reklamowy spam...reszta opinii jest negatywna. jesli chodzi o mnie to mam już wyrobioną opinie o takiej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś