IP: *.man.bialystok.pl 11.06.03, 16:06
Witam
Mam pytanko do tych kobiet i dziewczyn, które używają depilatorów. Jakie wg
was są najlepsze depilatory; które są mniej bolesne w użyciu, nie powodują
skutków ubocznych z korzystania tj. wrastanie włosków itp. Sama zamierzam
jakiś kupić ale nie mam pojęcia jaki wybrać (oczywiście jego cena też nie
może być zbyt wielka bo jako studentka wiecie...)
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: zoola Re: depilaory IP: *.Pohybel.Com 11.06.03, 19:50
      Gość portalu: panna napisał(a):

> Witam
      > Mam pytanko do tych kobiet i dziewczyn, które używają depilatorów. Jakie wg
      > was są najlepsze depilatory; które są mniej bolesne w użyciu, nie powodują
      > skutków ubocznych z korzystania tj. wrastanie włosków itp. Sama zamierzam
      > jakiś kupić ale nie mam pojęcia jaki wybrać (oczywiście jego cena też nie
      > może być zbyt wielka bo jako studentka wiecie...)
      > Pozdr
      To ja podbije bo mnie także te temat interesuje.
    • Gość: ktos80 Re: depilaory IP: *.goja.org 11.06.03, 19:57
      a co myślicie o kremach depilujących albo o wosku? mnie też nurtują te problemy
      pozdrawiam
    • Gość: saoirse Re: depilaory IP: *.acn.pl / 10.64.0.* 12.06.03, 11:31
      od ok.3 lat używam depilatora Braun'a Silk Epil Super Soft plus,. Na początku
      było ciężko i żeby zacząć trzeba miec na pewno trochę masochistycznych
      skłonności, ale teraz już nie wyobrażam sobie powrotu do maszynki.ten który mam
      ma nakładkę masującą(takie jakby malutkie grzebyczni masujące skórę po i przed
      wyrywaniem), dzięki czemu ból jest mniejszy. jak już wspomiałam ma on już swoje
      lata, ale trzyma się dobrze, nic się nie psuje. Jedyny moim zdaniem minus to
      głośna praca(taki mały silniczek a tyle robi hałasu!) ;)Dlatego zastanawiam się
      nad kupieniem jakiegoś nowszego modelu, tylko trochę mi głupio prosić
      sprzedawcę o porównanie glośności pracy ...
      • magdalena_s Re: depilaory 13.06.03, 07:38
        Ja też mam Brauna, ale takiego 10-letniego (kurcze ile to wtedy kosztowało!! :D)
        i bardzo sobie go chwalę do dzisiaj, bo skuteczny, a ten ból nie jest znowu
        jakiś bardzo straszny.
        pozdr
        magda
    • Gość: wlosek Re: depilaory IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.06.03, 12:04
      ja mam od paru lat depilator philipsa, taki jasny zielony
      jest maly i nie chodzi tak glosno ale niestety wrastaja wlosy i sa podraznienia
      (ale to zalezy od typu skory) dlatego aby zapobiec wrastaniu masuje codziennie
      miejsca depilowane taka szorstka "tarka" (nie wiem jak to nazwac, bo to bylo
      dolaczone do depilatora)
      ale ja wole wyrywac niz golic bo wlosy dluzej odrastaja i nie robia sie
      szczeciniaste :)))))

mam zamiar kupic sobie nowosc philipsa z chlodzacym bajerem ale jeszcze nie
      slyszalam opinii na jego temat, bo podobno po uzywaniu tego depilatora wlosy
      odrastaja o 50% mniej i ma jeszcze tam golarke i nasadke zapobiegajaca
      wrastaniu wlosow, ale to tylko reklama, dopiero w praktyce sie okaze co i jak...
      • Gość: okarynka Re: depilaory IP: *.chello.pl 17.06.03, 00:16
        Gość portalu: wlosek napisał(a):

> mam zamiar kupic sobie nowosc philipsa z chlodzacym bajerem ale jeszcze nie
        > slyszalam opinii na jego temat, bo podobno po uzywaniu tego depilatora wlosy
        > odrastaja o 50% mniej i ma jeszcze tam golarke i nasadke zapobiegajaca
        > wrastaniu wlosow, ale to tylko reklama, dopiero w praktyce sie okaze co i
        jak..
        > .

Tak... Mnie także, jako użytkowniczki jeszcze starszego modelu (różowo-białego
        Satinelle, nadal sprawnego) interesują opinie odnośnie tej rewelacji -
        szczególnie owej nasadki wygłądzajacej.
        Czy ktoś miał juz z tym cudem do czynienia?
        • Gość: eressea Re: depilatory IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.03, 16:01
          temat tez mnie interesuje, wiec odświeżam
    • Gość: Magnolia Re: depilaory IP: *.crowley.pl 17.06.03, 16:28
      Mam Satinelle Vitess (jakoś tak) pierwszy model jak sie pojawiły, więc juz
      podchodiz pod 10 lat. Myslałam na zakupem nowego,ale sie waham- ten cały czas
      dobrze chodzi a jak kupiłam siostrze jakies 3 lata temu nowy w prezencie to się
      okazało,że nie wyrywa połowy włosków, które mój stary spokojnie łapie. wię ctez
      czekam na opinie o najnowszych cudach.
    • bum4 Re: depilaory 17.06.03, 16:42
      Ja kupilam Satin Ice(nowy to Satin Ice Optima)
      Mniej boli, dzieki nasadce chlodzacej(wczesniej mialam satinelle).
      Depi na rekach czy nogach to czysty relaks, ale bikini..Jezu. Niby boli mniej,
      ale jest duzy i niedokladnie chlodzi. Ja zacisnelam zeby i wydepilowalam
      wszystko wszystko, ale krew sie troche lala..

Ola
      • Gość: kaska Re: depilaory IP: *.buk.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 07:32
        ja kupilam sobie ostatnio, ten satinelle philips , chyba jeden z najtanszych,
        taki jasno zelony, pierwszy raz bol jest straszny, zastanawialam sie czy w
        miejscach bikini tez mozna depilowac, tam to juz wogole jest straszny bol , tez
        tylko za pierwszym razem ? a jak radzicie sobie z podraznieniami po depil. i co
        to jest wrastanie wlosow?
        • Gość: wlosek Re: depilaory IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.03, 08:42
          wrastanie wlosow jest wtedy, kiedy wlos rosnac nie moze wydostac sie na
          powierzchnie skory i tkwi pod nia. wtedy pojawia sie ognisko zapalne, cos w
          rodzaju wyprysku, mniejszego lub wiekszego, ja sobie przynajmniej tak to
          tlumacze. i ot jest wlasnie wada wyrywania wlosow :(((((((((
          • bum4 Re: depilaory 18.06.03, 10:17
            Od roku depiluje bikini. I przez ten caly czas uzywalam Satinelle..da sie
            przezyc. Wiecie..skoro ja wydepilowalam wszystko to naprawde sie da:) Teraz
            uzywam Satin ICe i jestem bardziej zadowolona.
            Co do wrastania wloskow, dziewczyny, Xerial 30 lub 50 i po sprawie. Mnie wloski
            nie wrastaja:)) Raz sie to zdarzylo i wypowiedzialam temu wojne, teraz jest
            dobrze:)

PODAJE LINK:

esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=20708&session=fc654b736d5ac417

Ola
            • Gość: wlosek Re: depilaory IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.03, 10:51
              a co robisz jak masz podraznienia (takie wypryski) po depilacji???

a moze ich nie masz???
              • bum4 Re: depilaory 18.06.03, 11:15
                Gość portalu: wlosek napisał(a):

> a co robisz jak masz podraznienia (takie wypryski) po depilacji???
                >
                > a moze ich nie masz???

Zdarzaja sie czerwone kropki. o to chodzi?
                Poza tym jak juz wyrwe wloska to czesto pojawia sie krew:( Ale od razu po
                depilacji stosuje cos antybakteryjnego. piecze okropnie, az mam ochote
                poprzeklinac..heh, ale da sie przezyc. Na drugi dzien juz jest ladnie
                wszystko:) Dlatego depilacje najlepiej robic wieczorem.

Ola
                • kuku_na_muniu Re: depilaory 18.06.03, 11:20
                  boze jak wy to wytrzymujecie - ten bol, chcialabym wydepilowac sobie ok.
                  bikini ale to strasznie boli, po ilu dniach pojawiaja sie nowe wloski? i czy sa
                  zadsze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka