Dodaj do ulubionych

JAKI KREM NA ZIMĘ?

IP: *.pl 07.12.01, 13:53
jakiego kremu używać na mróz, żeby skóra nie była tłusta, a żeby uniknąć
nawilżającego(bo jak wiadomo, kremy nawilżające mogą być stosowane tylko do
kilku stopni na minusie)??? Czy są jakieś specyfiki lekkie, o nietłustej
konsystencji na zimę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? IP: *.waw.cdp.pl 07.12.01, 15:42
      Dobry krem, nawet najbardziej nawilzajacy, moze byc uzywany w zimie, bo one nie
      nawilzaja zostawiajac warstewke wody w plytkich warstwach naskorka tylko
      wnikaja glebiej. W zwiazku z tym nic nie stoi na przeszkodzie w uzytkowaniu
      przy kilku stpniach mrozu.
      Pozdrawiam

PS. Pewnie ktos moglby to ujac bardziej fachowo, ale tak mi to tlumaczono.
      • Gość: Ptasia Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? IP: *.wcp.pl 07.12.01, 16:25
        a ja wciąż polecam Yves Rocher na zimę z serii calmille, do cery wrażliwej,
        nietłusty; b. go lubię
        • Gość: anna Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 01:32
          Cudowny Etique - Diora , nawilżająco - ochronny na lekkie przymrozki i
          20stopniowe mrozy. Piękny delikatny zapach i wydajny słoiczek.
          • edziab7 Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? 10.12.01, 09:36
            anno: a jak ten Dior zachowuje się po 8 godzinach pracy w klimie i przed
            monitorem, czy podkład dobrze się nan nim rozprowadza i czy nie pozostawia
            wyczuwalnego filmu na twarzy? Pozdrawiam, Eddie.

Z tanich kremów podobno niezły jest krem na zimę z serii Hydrasystem.
            • Gość: anna Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 02:50
              Krem zachowuje świetnie zarówno po 8 godzinach jak i po 12 -stu. Nie
              przeszkadza mu klimatyzacja ani siarczysty mróz. Make-up świetnie się trzyma i
              nie "marze" się przy nakładaniu. Ja jestem uraczona tym zakupem.
              • edziab7 Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? 13.12.01, 09:30
                Dzięki anno - powiedz ( a raczej napisz) jeszcze ile to cudo kosztuje i jaką ma
                pojemność. Pozdrawiam.
                • Gość: anna Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 02:24
                  Krem kosztuje ( niestety) 190 zł ( ale warto!!!!!!) i ma pojemność zazwyczaj
                  taką jak standartowe słoiczki - 50 ml. Do kupienia wszedzie w eleganckich
                  perfumeriach i empikach. Powiedz , jak kupisz , ok?
                  • ela1001 Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? 27.12.01, 08:24
                    Wróciłam właśnie z gór gdzie miałam okazję wypróbować krem do twarzy na
                    warunki ekstremalne "Neutrogena". Sprawdził się doskonale! Dobrze się wchłania
                    i spokojnie nadaje się pod makijaż.Z tej firmy polecam również sztyft do ust i
                    krem do rąk. kosmetyki te dostępne są w aptekach ( krem do twarzy ok. 33 zł)
                    Ja swój razem ze sztyftem kupiłam w ramach promocji przed Świami w Carrefurze
                    (całość 27 zł)
                    • Gość: M Re: JAKI KREM NA ZIMĘ? IP: 192.168.0.* 07.01.02, 16:58
                      Też kupiłam i używam Neutrogenę, wchłania się OK itd., ale czy można go używać
                      w porządne mrozy (mam na myśli np. -10), bo w składzie ma jednak wodę. Chyba
                      krem na zimę nie powinien mieć w składzie wody? Szczególnie się waham, czy mogę
                      go używać na nartach, w końcu przebywa się wtedy na mrozie wiele godzin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka