Gość: wanda IP: 80.50.13.* 24.06.03, 16:58 Czy dobre sa podrobki perfum po kilkanascie zlotych - odechcialo mi sie ciulac na Angel Muglera. Mowie o taki rozlewanych do malych buteleczek? wanda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 24.06.03, 19:47 Jaki ładny nick! Tak ma na imię moja mama :-)))) Osobiście odradzam te "rozlewnie".Chociaż słyszałam ,że niektóre są całkiem niezłe (np. Refan).Ale strzeż się jak ognia rozlewni Nicole! W testerach maja oryginalne perfumy, a to co potem Ci sprzedaja to paskudne,smierdzace podróby! Chciałam się o tym sama przekonać i kupiłam buteleczkę pt.5th avenue.Na jeden nadgarstek poprosiłam o psikniecie z testera.Pachniało super(jak to Piata Aleja....)Na drugi psiknełam sobie tym co własnie zakupiłam-oczywiście zupełnie inny zapach.Mówię o tym panience i daje jej do powąchania oba nadgarstki,a ona na to : "No jak to? Przeciez to dokładnie taki sam zapach! Chyba ma pani coś nie tak z węchem!" Rozumiecie?! Jeszcze przez chwile udawałam,że próbuję się przekonać do wersji panienki.Ale po chwili jak ryknełam :" Pani robi idiotkę ze mnie czy z siebie? Chyba z siebie,bo ja się ani przez chwilę nie dałam nabrać na ten tani chwyt!" Panienka zbladła,zsiniała i szybko wyjeła z szuflady 12 zł,które ode mnie dostała.Cała akcja miała miejsce w Tesco Kabaty. Jak tamtedy przechodzę to aż mną trzęsie. Jak mozna tak bezczelnie oszukiwać ludzi?Testerek elegancki a sprzedają shit! Paranoja!!! Za to polecam podróby perfum firmy....o kurka,zapomniałam.Na butelce nie ma nazwy firmy.Jest tylko na pudełku.To jest taka poznańska firma, a nazwa jest krótka i dwuczłonowa(jak to sie pisze?).Niektóre butelki przpominają te oryginalne i maja podobne nazwy.Chociaz nie zawsze.Stoisko jest np. przy wejściu do Leclerca na Ursynowie.Mam podróbę 5th Avenue i Armani White.Naprawdę fajne.Kosztują 29-35 zł (100ml).Tylko trzeba sprawdzac,bo jeden zapach ma kilka "wesji"-jedne lepsze,drugie gorsze. Ideologicznie nie popieram podrób tego typu,ale co zrobić jak się nie ma chwilowo kaski...A ja uwielbiam zapachy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: tanie podrobki perfum IP: 80.50.13.* 25.06.03, 11:15 moja mama tez!! dzieki za odpowiedz - wlasnie tak podejrzewalam, ze moze byc roznie - sprobuje te z leclerca. ja tez nie popieram takiego biznesu ale dla mnie to glos rozsadku - zamiast kupic kolejne drogie perfumy, kupuje kolejna butelke tanich. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
malmurka Re: tanie podrobki perfum 25.06.03, 12:20 ja polecam rozlewnie refana niektore zapachy sa naprawde identyczne np kenzo elephant. moja mama sobie kupila i pachnie identycznie jak orginal i co wazne bardzoooo dlugo sie trzyma. ja mam kenzo flowers i tez jestem zadowolona,pachnie tak samo i trzyma sie caly dzien. inne w probkach pachna tez jak oryginaly. poza tym za 12 zl (tyle kosztuje najtanszy flakonik)mozna sobie wyprobowac zapach. a co do nicole to prawda ze maja tam okropne smierdzidla i nic wiecej. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monka Re: tanie podrobki perfum IP: *.almainternet.pl 25.06.03, 12:54 Kupilam w Refanie Coco Chanel, zawsze chcialam miec :), ale jakos dac ponad 3 stowy - uzywac pare razy do ruku... kupilam odpowiednik i jestem zadowolona, fakt uzywam go baaardzo rzadko, ale jak juz uzyje... pachnie naprawde dlugo. pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 25.06.03, 13:37 No własnie.Tak mi się wydawało ,że to Refan ma niezłe podróby.Tylko gdzie go dostać w Warszawie??? Poproszę o namiary.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
malmurka Re: tanie podrobki perfum 25.06.03, 13:40 jest w galerii zoliborz to sie tak szumnie nazywa,byla tam billa a teraz jest elea, na ulicy broniewskiego. gdzies jeszcze widzialam ale nie pamietam gdzie jak sobie przypomne to napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 25.06.03, 14:09 Dzieki malmurka. Znam to miejsce,kiedys tam mieszkałam...i mi samochód ukradli :-(((Tylko to straaasznie daleko ode mnie.Ale sie wybiore i tam ,jesli nikt nie podrzuci "blizszego" adresu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tanie podrobki perfum IP: *.chello.pl 26.06.03, 10:26 Towarowa 22: DH Jupiter, na parterze. Grochowska: Uniwersam Grochów, na piętrze. Dzisiaj własnie jadę po wybróbowane już od nich Kenzo Flower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: tanie podrobki perfum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 00:05 A czy któraś z was wie czy w Trójmieście sprzedają gdzieś tego Refana? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: tanie podrobki perfum 26.06.03, 01:36 widziałam w młynie i w centrum handlowym we wrzeszczu . jakieś 3 miesiąc temu, ale chyba dalej są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melila Re: tanie podrobki perfum IP: *.chello.pl 25.06.03, 21:35 Ja osobiście bym się na to nie pisała. Teraz na szczęście stać mnie na oryginale perfumy, z tym że testery kupowane pod Stadionem (ok. 160 zł za 100 ml), ale gdybym miała mniej kasy pachniałabym np. czymś Coty na co dzień i trzymała maleństwo markowe na duże wyjście. ja z podróbkami spotkałam się jak byłam w centrum Fragonard w Eze we Francji. Namawili tam do kupowania perfum (jak na nieznane to drogich, tańszych od markowych) tłumacząc, że są to te same perfumy tylkomaja inne anzwy, ale moim zdaniem pachniały znacznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 25.06.03, 23:40 Melila,czy mozesz napisać,kto w Eze mówił Wam,że to to samo tylko inna nazwa? Czy to była osoba pracująca we Fragonardzie,czy może jakiś polski pilot lub przewodnik,albo ktos kto tłumaczył przewodniczkę z perfumerii? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: tanie podrobki perfum 26.06.03, 01:37 Gość portalu: melila napisał(a): > > ja z podróbkami spotkałam się jak byłam w centrum Fragonard w Eze we Francji. ale to nie sa podróbki. w tych centrach proukuje się wiele esencji używanych potem do wyrobu markowych perfum. te zapachy mają bardzo dobrą jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
kajazz Re: tanie podrobki perfum 26.06.03, 17:57 ojejujeju, a gdzie we WRocławiu tego dobrego podrabiacza Refan dostać ? Jest coś w kameleonie ale niegdy tam nie zachodzilam, prosze powiedzcie ,ja tez chce pachniec kenzo bez wydawania 200 zł ktorych i tak nie mama :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: tanie podrobki perfum IP: *.chello.pl 26.06.03, 19:24 A gdzie będzie Refan w Krakwoie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tanie podrobki perfum IP: *.chello.pl 26.06.03, 22:16 Ja zadzwoniłam do siedziby firmy w Rzeszowie i podali mi adresy wszystkich warszawskich sklepów Refan. www.refan.com.pl/kontakt.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tanie podrobki perfum IP: *.chello.pl 26.06.03, 22:18 To firma z południa Polski, więc na pewno ma sklepy w Krakowie. Byłam w ich w sklepach w Jaśle, Mielcu, Żelazowej Woli (no i w Wawie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: tanie podrobki perfum IP: *.chello.pl 26.06.03, 23:46 Dzięki za namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilga Re: tanie podrobki perfum IP: dell:* / 192.168.17.* 27.06.03, 08:55 Czy wiecie, gdzie w Łodzi sprzedają tego Refan`a. Poproszę o namiary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.waw.pl 27.06.03, 09:14 Wiecie co, nie jestem jakąś snobką i kasy też nie mam za wiele, ale wolę pachnieć jakimś ładnym zapachem Coty, YR, Sabatini, NC itp. niż tandetną podróbką. Ja miałam z refanu Aqua do Gio i śmierdziało okropnie, na testerze niby ładnie, a na skórze koszmar, podobnie Eternity z tej rozlewni. Niestety trudno podrobić zapach tak żeby rozwijał się identycznie jak oryginał, na początku moze pachnieć podobnie, ale po godzinie, dwóch to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: tanie podrobki perfum IP: 213.17.128.* 27.06.03, 09:27 Ja uważam, że czymś takim pachnieć po prostu nie wypada. Używanie podróbek to obciach. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 10:22 O jejku. Ale jestem obciachowa...Chyba się poryczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: tanie podrobki perfum IP: 213.17.128.* 27.06.03, 13:10 Gość portalu: nana napisał(a): > O jejku. Ale jestem obciachowa... Jak każdy, kto usiłuje udawać kogoś lepszego niż jest. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 13:16 kobieto,puknij ty sie w głowę...Ręce i gacie opadają jak sie czyta takie "mądrości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: tanie podrobki perfum IP: 213.17.128.* 27.06.03, 13:23 Ja tylko wyrażam opinię, w której jak widać nie jestem odosobniona. Poza tym produkcja podróbek to kradzież, więc kupowanie to... hm... paserstwo? JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 13:34 Jak narazie jesteś odosobniona w opini,że ktoś, kto używa nieoryginalnych perfum chce uchodzić za kogos lepszego niz jest...Jesli,dla ciebie ktos kto ma pieniądze na drogie zapachy jest lepszy od tego który ich nie ma,to serdecznie współczuje. To,że mam pokaźną kolekcję oryginalnych perfum nie robi ze mnie nikogo "lepszego".Nie jestem też "gorsza",dlatego,że kupiłam sobie b.udaną podróbe perfum,na które mnie obecnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: tanie podrobki perfum IP: 213.17.128.* 27.06.03, 13:42 Gość portalu: nana napisał(a): > Jak narazie jesteś odosobniona w opini,że ktoś, kto używa nieoryginalnych > perfum chce uchodzić za kogos lepszego niz jest... Aremo zrobiła puff i zniknęła? >Jesli,dla ciebie ktos kto ma pieniądze na drogie zapachy jest lepszy od tego >który ich nie ma,to serdecznie współczuje. Zauważ, że ja się w ogóle nie wypowiadam na temat tego, kogo uważam za "lepszego", a kogo za "gorszego". Po prostu uważam, że osoby spryskujące się produkcjami Refana, a chcące zrobić na otoczeniu wrażenie, że to Kenzo, próbują uchodzić w tymże otoczeniu za bardziej majętne niż w istocie są. >To,że mam pokaźną kolekcję oryginalnych perfum nie robi ze mnie > nikogo "lepszego". Jasne, i do tej pokaźnej kolekcji oryginalnych perfum dokupujesz podróbki. ROTFL. > Nie jestem też "gorsza",dlatego,że kupiłam sobie b.udaną > podróbe perfum,na które mnie obecnie nie stać. Nigdy nie kupiłabym podróbki dlatego, że mnie stać, tak jak nie ukradłabym mercedesa sąsiadowi, bo mam ochotę, a pieniążków brak. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 14:21 Gość portalu: JoP napisał(a): > > >Jesli,dla ciebie ktos kto ma pieniądze na drogie zapachy jest lepszy od teg > o > >który ich nie ma,to serdecznie współczuje. > > Zauważ, że ja się w ogóle nie wypowiadam na temat tego, kogo uważam > za "lepszego", a kogo za "gorszego". Po prostu uważam, że osoby spryskujące się > > produkcjami Refana, a chcące zrobić na otoczeniu wrażenie, że to Kenzo, próbują > > uchodzić w tymże otoczeniu za bardziej majętne niż w istocie są. > za przeproszeniem: pieprzysz głupoty. a obie z aremo projektujecie na potęgę własne kompleksy na innych. wiedziałam, że to się tak skończy. nikt nie może spokojnie porozmawiać o refanie, bo od razu znajdują się panny, które muszą wtrącić swoje trzy grosze, że to jest takie "fe". a jeśli sprzedawanie tych zapachów to, jak piszesz, paserstwo, to proponuję powiadomić prokuraturę, inaczej Ty również będziesz wspierać tych okropnych przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: tanie podrobki perfum IP: 213.17.128.* 27.06.03, 14:32 elve napisała: > za przeproszeniem: pieprzysz głupoty. O, jaki popis kultury... > a obie z aremo projektujecie na potęgę > własne kompleksy na innych. O, jaka domowej roboty psychoanaliza... > wiedziałam, że to się tak skończy. nikt nie może spokojnie porozmawiać o > refanie, bo od razu znajdują się panny, które muszą wtrącić swoje trzy > grosze, że to jest takie "fe". Bo jest moralnie podejrzane. To kradzież własności intelektualnej. > a jeśli sprzedawanie tych zapachów to, jak piszesz, paserstwo, to proponuję > powiadomić prokuraturę, inaczej Ty również będziesz wspierać tych okropnych > przestępców. Jak będę mieć chwilę czasu, to spróbuję zainteresować problemem dystrybutorów znanych marek. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 15:08 Gość portalu: JoP napisał(a): > elve napisała: > > > za przeproszeniem: pieprzysz głupoty. > > O, jaki popis kultury... powiedzmy, ze szczera reakcja emocjonalna. za przeproszeniem nie znalazło się tam przypadkiem, szkoda, że przeoczyłaś. > > > a obie z aremo projektujecie na potęgę > > własne kompleksy na innych. > > O, jaka domowej roboty psychoanaliza... o, jakie wypieranie :) (uwaga! domowej roboty psychoanaliza, ciąg dalszy!) czemu Ci to tak przeszkadza? > > > wiedziałam, że to się tak skończy. nikt nie może spokojnie porozmawiać o > > refanie, bo od razu znajdują się panny, które muszą wtrącić swoje trzy > > grosze, że to jest takie "fe". > > Bo jest moralnie podejrzane. To kradzież własności intelektualnej. myślę, że nikt nikomu nie kradnie receptur, to po prostu mniej lub bardziej udane naśladownictwo (idąc tym tokiem rozumowania 90% prac magisterskich w Polsce to taka sama kradziez intelektualna, bo najczęściej promotorzy wymagają "twórczego" przepisywania już istniejących książek - przynajmniej w części teoretycznej prac). > > > a jeśli kupowanie i sprzedawanie tych zapachów to, jak piszesz, m.in. paserstwo, to proponuj > ę > > powiadomić prokuraturę, inaczej Ty również będziesz wspierać tych okropnyc > h > > przestępców. > > Jak będę mieć chwilę czasu, to spróbuję zainteresować problemem dystrybutorów > znanych marek. "Jeśli... to spróbujesz..."? sposób sformułowania tej chęci każe mi powiątpiewać, że cokolwiek zrobisz w tej sprawie, zresztą na razie masz mnóstwo czasu na pisanie o podróbkach na tym forum. a dystrybutorzy nie są tacy głupi, żeby ich trzeba było o tym procederze informować: doskonale o tym wiedzą i nic nie mogą zrobić, bo wszystko jest w pełni legalne. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena15 a czytac umiesz? IP: *.chello.pl 28.06.03, 12:24 > Zauważ, że ja się w ogóle nie wypowiadam na temat tego, kogo uważam > za "lepszego", a kogo za "gorszego". Po prostu uważam, że osoby spryskujące się > > produkcjami Refana, a chcące zrobić na otoczeniu wrażenie, że to Kenzo, próbują > > uchodzić w tymże otoczeniu za bardziej majętne niż w istocie są. A TO JUZ TWOJA OSOBISTA INTERPRETACJA ICH POCZYNAN, CHOC ROWNIE DOBRZE MOZNA POWIEDZIEC, ZE JEST TO BEZPODSTAWNA NADINTERPRETACJA > > >To,że mam pokaźną kolekcję oryginalnych perfum nie robi ze mnie > > nikogo "lepszego". > > Jasne, i do tej pokaźnej kolekcji oryginalnych perfum dokupujesz podróbki. > ROTFL. "TO, ZE MAM POKAZNA..." TO NIE STWIERDZENIE CO KTOS MA, TYLKO FIGURA RETORYCZNA PROBLEMY Z ROZUMIENIEM? CZY ZWYKLA CHEC POKAZANIA WLASNEJ WYZSZOSCI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: a czytac umiesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 15:44 Gość portalu: lena15 napisał(a): > A TO JUZ TWOJA OSOBISTA INTERPRETACJA ICH POCZYNAN, CHOC ROWNIE DOBRZE MOZNA > POWIEDZIEC, ZE JEST TO BEZPODSTAWNA NADINTERPRETACJA Na początek: nie krzycz. To może pogadamy. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 13:45 Chyba nie zrozumiałaś co JoP pisała (i nie jest odosobniona w opinii). Nie wiem czy nie chcesz zauważyć , ale dziewczyny podkreślają ,że wolą kupować zapachy ze średniej półki, bo te podróby udają lepsze niż są w rzeczywistości zatem może kupujący je też chcą kogoś takigo udawać niż kupić oryginalny zapach GS,YR... I nie chodzi tu o pieniądze.Refan chyba jak dobrze kojarzę kosztuje 1 zł za 1 ml.To bardzo dużo biorąc pod uwagę fatalną jakość.. Za 50 zł kupiłabyś spokojnie oryginalny zapach tyle tylko ,ze nie mogłabyś pochwalić sie ,że używasz Kenzo, E.Arden...Bo taki motyw chyba decyduje , a nie kwaśniejący na skórze zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 13:28 A ja podpisuję sie pod tym co napisała JoP. Jest tyle przepięknych zapachów ze średniej półki. Wąchałam te "perfumy" Refana , bo chciałam sprawdzić jak pachnie u nich In Love Again YSL (który został wycofany ) i niestety to pachnie ordynarnie alkoholem. Moja koleżanka ma arsenał produktów Refana i to się czuje. Zapach kwasi się na skórze. A poza tym jest to złodziejstwo. Niby zapachy są numerowane, ale Refan nie ukrywa ,że pod numerem xxx kryje się słynny, konkretny zapach. Nie wiem czym kierują sie ludzie kupując podróbki. Chcą kupić sobie złudzenie "lepszości". Nie przemawia do mnie tłumaczenie ,że nie stać ich na oryginał.Przecież są oryginały równie pięknie pachnące. Myśle ,że nie o zapach tu chodzi(średno wrażliwy nos wyczuje tandetność),a o magię nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 13:47 Złudzenie "lepszości"...boszszsz... A nie przyszło ci do głowy,że komuś może sie po prostu podobac jakiś zapach? A Refan i Nicole to nie sa jedyne podróby zapachów.Są tez takie,których nawet nie sposób odróznić.Wiem bo mam to samo,w oryginale i w podróbie.W oryginale podoba mi sie jedynie górna nuta.Zapach się rozwija w nieznośny dla mnie sposób.I dlatego,akurat w tym przypadku wole podróbe,bo pachnie cały czas jak górne nuta oryginału. A "magia nazwy" jest dla snobów.Nie mierz innych swoja miarą... Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 14:00 Gość portalu: nana napisał(a): > Złudzenie "lepszości"...boszszsz... > A nie przyszło ci do głowy,że komuś może sie po prostu podobac jakiś zapach? Tak przyszło mi do głowy,ale w dobie unifikacji wiele oryginalnych zapachów też przypomina juz obecne na rynku. Szukasz wśród tych tańszych? One na ogół powielają pewne tendencje i modę , a nie w chamski sposób kradną nazwę i podczepiają sie pod czyjś sukces. A ludzie kupujący podróby chcą czuć się lepsi niż Ci którzy kupią YR...Moja koleżanka (tak która ma arsenał podrób Refana nawet nigdy nie wąchała YR czy Coty:-) Kiedy wylansuje się jakiegoś nowego Armaniego czy Kenzo biegnie z buteleczką do Refana i napełnia:-) > A Refan i Nicole to nie sa jedyne podróby zapachów.Są tez takie,których nawet > nie sposób odróznić.Wiem bo mam to samo,w oryginale i w podróbie.W oryginale > podoba mi sie jedynie górna nuta.Zapach się rozwija w nieznośny dla mnie > sposób.I dlatego,akurat w tym przypadku wole podróbe,bo pachnie cały czas jak > górne nuta oryginału. I nie przeszkadza Ci ,że ktoś kradnie czyjś pomysł na flakon, nazwę, bo takie doskonałe podróby kosztują niemało. Daj zarabiać złodziejom. A skoro nie odpowiada Ci rozwijanie się oryginalnych , markowych perfum(to jest ich istotą) to naprawdę warto zainteresować sie tymi z dolnej półki, bo one często są takie płaskie. > A "magia nazwy" jest dla snobów.Nie mierz innych swoja miarą... Nie sadzę bym była snobką , bo kiedy nie stać mnie było na oryginał kupiłam sobie wodę Miraculum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 14:17 >>A ludzie kupujący podróby chcą czuć się lepsi >>niż Ci którzy kupią YR... Wiesz,mam teraz przez ciebie roztrojenie jaźni.Bo kupuje i oryginalne i podróby i YR...i juz sama nie wiem jaka jestem... > I nie przeszkadza Ci ,że ktoś kradnie czyjś pomysł na flakon, nazwę, bo takie > doskonałe podróby kosztują niemało. Jakoś mi nie przeszkadza,tym bardziej,ze pracowałam w tej branży we Francji (we wspomnianym wczesniej Fagonardzie)i wiem,kto tak naprawdę kogo okrada... A skoro nie > odpowiada Ci rozwijanie się oryginalnych , markowych perfum(to jest ich > istotą) to naprawdę warto zainteresować sie tymi z dolnej półki, bo one często > > są takie płaskie Chyba nie czytasz zbyt uważnie postów na które odpisujesz... > Nie sadzę bym była snobką , bo kiedy nie stać mnie było na oryginał kupiłam > sobie wodę Miraculum Przepiękny zapach... Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 14:31 Gość portalu: nana napisał(a): > >>A ludzie kupujący podróby chcą czuć się lepsi > >>niż Ci którzy kupią YR... > > Wiesz,mam teraz przez ciebie roztrojenie jaźni.Bo kupuje i oryginalne i > podróby i YR...i juz sama nie wiem jaka jestem... To w takim razie nie przeszkadzają Ci złodzieje.Jak widzisz nie jest dobrze:-) > > Jakoś mi nie przeszkadza,tym bardziej,ze pracowałam w tej branży we Francji > (we wspomnianym wczesniej Fagonardzie)i wiem,kto tak naprawdę kogo okrada... Fragonard kradnie nazwy i flakony znanych perfum?? Co najwyżej ich niektóre zapachy przypominają te znane, ale Fragonard to renomowana firma produkująca oryginalne olejki i zapachy. > A skoro nie > > odpowiada Ci rozwijanie się oryginalnych , markowych perfum(to jest ich > > istotą) to naprawdę warto zainteresować sie tymi z dolnej półki, bo one > często > > > > są takie płaskie > > Chyba nie czytasz zbyt uważnie postów na które odpisujesz... Napisałaś ,że często podoba Ci sie jedynie górna nuta, a potem zapach staje się nieznośny.Istotą markowych perfum jest przemiana , bo jeśi nie przeobraża się i nie nabiera głębi to jest płaski. > > > Nie sadzę bym była snobką , bo kiedy nie stać mnie było na oryginał kupił > am > > sobie wodę Miraculum > > Przepiękny zapach... O skąd wiesz o którym piszę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 14:43 aremo napisała: > Gość portalu: nana napisał(a): > > > >>A ludzie kupujący podróby chcą czuć się lepsi > > >>niż Ci którzy kupią YR... > > > > Wiesz,mam teraz przez ciebie roztrojenie jaźni.Bo kupuje i oryginalne i > > podróby i YR...i juz sama nie wiem jaka jestem... > > To w takim razie nie przeszkadzają Ci złodzieje.Jak widzisz nie jest dobrze:- ) Znowu czegos nie zrozumiałas... > > > > > Jakoś mi nie przeszkadza,tym bardziej,ze pracowałam w tej branży we Francj > i > > (we wspomnianym wczesniej Fagonardzie)i wiem,kto tak naprawdę kogo okrada. > .. > > > Fragonard kradnie nazwy i flakony znanych perfum?? Co najwyżej ich niektóre > zapachy przypominają te znane, ale Fragonard to renomowana firma produkująca > oryginalne olejki i zapachy. Tak się składa,że Fragonard niczego nie kradnie i niczego nie podrabia.Znam tą firme bardzo dobrze i wiem co produkują. A piszac o złodziejstwie miałam raczej na mysli renomowane firmy i dystrybutorów,których ceny wyrobów maja sie nijak do kompozycji i olejków sprzedawanych im przez takie perfumerie jak np,Fragonard. > > > > Nie sadzę bym była snobką , bo kiedy nie stać mnie było na oryginał > kupił > > am > > > sobie wodę Miraculum > > > > Przepiękny zapach... > > O skąd wiesz o którym piszę? To akurat nie ma znaczenia.Wszystkie ich zapachy sa powalające... Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: tanie podrobki perfum 27.06.03, 14:53 Gość portalu: nana napisał(a): > > > > > To w takim razie nie przeszkadzają Ci złodzieje.Jak widzisz nie jest dobrz > e:- > ) > Znowu czegos nie zrozumiałas... Nie zrozumiałam. Trudno. Może faktycznie wszystko nie jest takie proste. > > > Fragonard kradnie nazwy i flakony znanych perfum?? Co najwyżej ich niektór > e > > zapachy przypominają te znane, ale Fragonard to renomowana firma produkują > ca > > oryginalne olejki i zapachy. > > Tak się składa,że Fragonard niczego nie kradnie i niczego nie podrabia.Znam tą > firme bardzo dobrze i wiem co produkują. A piszac o złodziejstwie miałam > raczej na mysli renomowane firmy i dystrybutorów,których ceny wyrobów maja sie > nijak do kompozycji i olejków sprzedawanych im przez takie perfumerie jak > np,Fragonard. Tu się zgadzam w 100% . Tam jakość jest o niebo lepsza od takiego rozcieńczonego Kenzo. A to Kenzo jest znany i nawet w tym wątku Fragonarda postawiło sie w jednym rzędzie z podróbami. A tak nie jest, szkoda, że nie wszyscy o tym wiedzą. > > > > > Nie sadzę bym była snobką , bo kiedy nie stać mnie było na oryg > inał > > kupił > > > am > > > > sobie wodę Miraculum > > > > > > Przepiękny zapach... > > > > O skąd wiesz o którym piszę? > > To akurat nie ma znaczenia.Wszystkie ich zapachy sa powalające... Pozdrawiam i skończmy już tę dyskusję. Przepraszam jeśli Cię może uraziłam albo coś. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a NIE NIE NIE IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.03, 13:49 to juz lepiej wcal niz tanie zapachy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: tanie podrobki perfum IP: 80.50.13.* 27.06.03, 14:59 Dziewczyny, dziewczyny Zaczelam ten watek i bije sie w piersi - mnie chodziło o taka sprawe - jestem uzalezniona od kupowania perfum i w ramach kuracji postanowilam ze zamiast kolejnej wielkiej forsy wydam mniej. Tu nie chodzi o marki, snobizm - raczej problemy osobowosciowe - no i fajnie jest jak ktos powie ze ladnie pachniesz a to jest cos za 10 pln. To jest cos podobnego do sklepow second hand. Istnieja ale nie wszyscy w nich kupuja - i dobrze. Pozniewaz wiedizlam ze i tak pojde i kupoie, to wole pojsc i kupic mniej. A poza tym powiedizalam sobie ze da mi to pojecie o danych perfumach (peweni bledne) i bede mogla przygotowac sie do duzego zakupu (markowych perfum. Nie wydaje mi sie ze jestem snobem, nie musze miec drogo i wykwintnie - raczej chodzi o odkrywanie nowego. Czasami jadam w barach gdzie taksowkarze, czasami w restauracjach, czasem kupuje serum diora a czasem krem pani walewska. mam tez markowe perfumy - z wielu po kilku dniach nie jestem juz zadowolona. I to takie ktorych nie ma - limitowane wersje itd ale to jest raczej instynkt mysliwego, Naprawde nie chodzi o to zeby kogos udawac, Dzieki i prosze juz zapomnijcie o tak nieistotnej rzeczy ja refan. Nie dorabiajcie takiej powaznej filozofii - od razu powiem, ze nigdy nie kupuje pirackicvh CD i nie kradzionych odtwarzaczy do samochodu chociaz juz dwa mi ukradli i tak wyprobuje - teraz to juz na pewno! wanda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: tanie podrobki perfum IP: *.acn.pl 27.06.03, 15:24 Dokładnie Wanda.Dokładnie:-)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda suplement IP: 80.50.13.* 27.06.03, 16:44 nie moglam wytrzymac i wlasnie kupilam refan kenzo flower i ... super jak na razie. polecam sklep w hali mirowskiej (w tej czesci oddalonej od Jana Pawla), jest tam przeurocza pani. I to jest najwazniejsze. Wole ten kramik od nadetych dziewczyn z empiku, ktore mnie doslownie odstreczaja od zakupow. wanda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: suplement IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 11:04 babeczki po co sie klocic to forum nie od tego jest mialysmy sobie nawzajem zdradzac kosmetyczne sekrety a nie sie na siebie boczyc moze w koncu powiecie gdzie we wroclawiu -juz ktos chyba o to pytal- mozna sobie te refanowe zapachy powachac i ocenic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia do Wandy!! IP: 62.233.185.* 29.06.03, 12:44 własnie przeczytalam ten wątek, też kupuję czasem perfumy w refanie, choć generalnie wolę perfumy oryginalne ale nieco tańsze niż te wysokopółkowe ( teraz kupuję w Oriflame- bardzo ładne zapachy! i Yves Rocher, Avon odradzam jesli chodzi o zapachy) Mój ostatni zakup w Refanie to właśnie Angel, kupiłam go pod wpływem impulsu i nie trafiłam. Jest oczywiście niemal identyczny z oryginałem i tak samo nieznośnie trwały, mogę stwierdzić teraz, ze nie znoszę Angel, ma w sobie nuty które przyprawiają o mdłości, ale wiem wszystko jest rzecz jasna kwestią gustu :) Zapłaciłam za niego ok.24 zł ( 15 ml+ cena buteleczki), jeśli tylko chcesz wyślę Ci go, jest zaledwie 3-4 razy psiknięty, ubytek żaden właściwie. Napisz do mnie na maila : basiaplewik@interia.pl, ustalimy szczegóły. Pozdrawiam. basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: tanie podrobki perfum IP: 62.233.185.* 29.06.03, 13:56 ups, miało być, że zamiast podróbek!! wysokopółkowych wolę tańsze oryginały:)) prostuję, zanim ktoś się przyczepi:)) A poza tym, dlaczego wątek ma tytuł: tanie podróbki perfum??????? przecież one wcale nie są tanie- 100 ml to 120 zł + koszt butelki, za niewiele więcej można kupić tester perfum na allegro u zaufanego!! sprzedawcy ( to istotne, bo tam też trafiają się podróby sprzedawane jako oryginaly). Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: tanie podrobki perfum 29.06.03, 16:32 idzie też chyba o to, że w takim refanie możesz sobie kupić 10 ml, poczuć, czy Ci się podoba czy nie, a cena jest niewielka. z oryginałami nie ma tak łatwo, bo głupie 30 ml kosztuje w zasadzie zawsze powyżej 100 zł, więc niewiele mniej niż 100 ml testera, a próbki to wszyscy wiemy, jak łatwo są dostępne w polskich perfumeriach. no ale ja nie kupię 100 ml czegoś, czego nigdy dłużej nie nosiłam... mam już takie zakupy na swoim koncie i flakoniki stoją w kącie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: tanie podrobki perfum 29.06.03, 17:22 jak dla mnie refan (i inne równie "wspaniałe" rozlewnie) to dno kompletne - wszystkie zapachy, które tam wąchałam nie miały nic wspólnego z oryginałami, były piekielnie trwałe i równie śmierdzące. ja odradzam - lepiej kupić coś markowego z niższej półki, zdarzaja sie tam często ładne zapachy, które na skórze nie przeobrażą sie w smród. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: tanie podrobki perfum 30.06.03, 02:50 ja sie nie znam, nie uzywam, wiec sie nie wypowiadam. wiem, ze mojej mamie odpowiadaja niektore zapachy i wcale nie smierdza. jesli sie komus podoba to nie widze powodu, dla ktorego mialby rezygnowac z takich perfum (tylko dlatego, ze nazywaja sie Refan?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: tanie podrobki perfum IP: 62.233.185.* 29.06.03, 18:40 elve, zgadzam się z Toba, ale tylko w pewnym stopniu:) Chyba najlepiej sprawdzać zapach w perfumerii na nadgarstku, kupowanie perfum w refanie by sprawdzić jak pachną nie ma sensu, bo zapachy te inaczej się rozwijają, inaczej trochę pachną ( ostatnio pani w refanie psiknęła mi na nadgarstek Dune w ich wydaniu, pachnie po prostu brzydko, pomieszane kleiste ciężkie wonie plus nuta morska, efekt mdlący, i cięzki,a przecież Dune to jeden z najpiękniejszych zapachów jakie istnieją i rozwija się cudownie na skorze) Dlatego uważam, ze wybieranie zapachów na podstawie oferty z refanu jest ryzykowne i mylące. A poza tym chyba lepiej kupić 30 ml oryginału niz 100 ml podróby, wszak tu chodzi o jakość a nie ilość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: tanie podrobki perfum IP: *.net / 192.168.9.* 30.06.03, 23:22 naczytalam się tego wątku, i skutek taki ze własnie mam na nadgarstku zapach a'la Ralph R. Laurena :)) Psiknięte bylo na straganiku ok. 10.30 przed poludniem, caly cza s pachnie, i to w dodatku jak oryginał:) Jakoś dotychczas nie pomyslalam zeby zainteresiwać się podróbami,, w miare możliwości nabywałam oryginały - w zaleznoosci od stanu portfela z wyższej lub średniej półki. Ralph chodzil za mna w ub. roku, jakoś nie kupilam, a dzis (za sprawą tegoż wątku:) podeszlam do straganika i rzucila mi się od razu w oczy niebieska buteleczka prawie jak oryginał. A zapach calkiem jak oryginał, całkiem trwały w dodatku, więc jutro sobie nabędę :)) Jakoś mi nie przeszkadza, że podróba, pewnie nieładnie z mojej strony... A, cena 17 PLN za 50 ml. Aha, n a drugiej ręce mam pseudo Light Blue DG - też niezle, choć teraz juz prawie niewyczuwalne:) teraz ostatnie niuchnięcie i pod prysznic :) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: tanie podrobki perfum IP: *.ds.univ.gda.pl 01.07.03, 14:29 Gość portalu: basia napisał(a): > elve, zgadzam się z Toba, ale tylko w pewnym stopniu:) > Chyba najlepiej sprawdzać zapach w perfumerii na nadgarstku, kupowanie perfum w > > refanie by sprawdzić jak pachną nie ma sensu, bo zapachy te inaczej się > rozwijają, inaczej trochę pachną ( ostatnio pani w refanie psiknęła mi na > nadgarstek Dune w ich wydaniu, pachnie po prostu brzydko, pomieszane kleiste > ciężkie wonie plus nuta morska, efekt mdlący, i cięzki,a przecież Dune to jeden > > z najpiękniejszych zapachów jakie istnieją i rozwija się cudownie na skorze) ale mi wcale nie o to chodziło! ja doskonale wiem, ze te zapachy nie pachną identycznie jak oryginały, ale można sobie po prostu wyrobić pojęcie na temat tego czegoś, co się zamierza kupić. albo nosić podrobiony, bo się spodoba. > Dlatego uważam, ze wybieranie zapachów na podstawie oferty z refanu jest > ryzykowne i mylące. ja też. problemem jest brak próbek oryginałów, żeby je móc spokojnie ponosić. > A poza tym chyba lepiej kupić 30 ml oryginału niz 100 ml > podróby, wszak tu chodzi o jakość a nie ilość... prawda, tylko to też nie o to mi chodziło - tylko o to, że 30 ml zapachu też ciężko zużyć, jeśli się okaże nietrafiony :) Odpowiedz Link Zgłoś